Onze andere webshops

7 onmisbare schoonmaakmiddelen en -materialen voor in de badkamer

maandag 21 november 2022 | Geschatte leestijd: 4 minuten

Bij het schoonmaken van de badkamer heeft u heel wat schoonmaakmiddelen en schoonmaakmaterialen nodig. Wat u nodig hebt, is uiteraard afhankelijk van wat er zoal moet gebeuren en welk sanitair aanwezig is. Daarom is de onderstaande lijst zeker niet limitatief. Desondanks raden we aan om het door te nemen. Zo vergeet u niks te bestellen, terwijl we meteen voor u aangeven welke schoonmaakmiddelen en schoonmaakmaterialen heel geschikt zijn.

Schuurmiddel

Een schuurmiddel is onmisbaar voor wie de badkamer schoonmaakt. Het zorgt ervoor dat u hardnekkig en moeilijk te verwijderen vuil alsnog kunt verwijderen. Met de schuurkant van een schuurspons en wat schuurmiddel kunt u bijvoorbeeld de wasbak schoonmaken. Niet alleen bij het aanpakken van hardnekkig vuil kunt u schuurmiddel gebruiken, maar ook bij hevige kalkaanslag.

Een voorbeeld van een goed schuurmiddel is het Zone Vloeibaar Schuurmiddel. Dit schuurmiddel verspreidt ook een heel aangename citroengeur. Een ander bekend voorbeeld is het Cif Schuurmiddel dat eveneens een frisse citroengeur achterlaat. Let wel op met het gebruik van schuurmiddelen. Onder meer verchroomd kunststof kan erdoor krassen. Vaak zijn delen van de douchestang van verchroomd kunststof gemaakt. Dit mag u dan niet met schuurmiddelen reinigen.

Badkamerspray

Een goede badkamerspray is een van de populairste middeltjes om de badkamer onder handen te nemen. Het gaat om universele producten die voor talloze taken geschikt zijn. Het pakt niet alleen vuil en vet aan, maar ook kalk en zeepresten. Voor hevige kalkaanslag blijft het wel aan te raden om een gespecialiseerd product te gebruiken. Badkamerspray is vooral geschikt voor de wekelijkse schoonmaak, niet voor de grote schoonmaak. In combinatie met een spons komt u al een heel eind.

Een goed product voor de dagelijkse (of wekelijkse) onderhoud van de badkamer is Tana SANET lavocid. Dit product is heel doeltreffend tegen zeep- en kalkresten en pakt ook vette vervuilingen aan. Het kan ook worden gebruikt voor het reinigen van toiletten en urinoirs.

Kalkreiniger

Bij hardnekkige kalkaanslag zal een klassieke badkamerspray niet altijd volstaan. Dan kunt u beter een gespecialiseerde kalkreiniger gebruiken. Kalkreinigers zijn speciaal gemaakt om kalk te verwijderen, zonder dat het oppervlak wordt aangetast. Het handigste is het als de kalkreiniger in een sprayflacon komt, zodat u het heel gericht kunt aanbrengen. Een bekend en goed voorbeeld hiervan is de Antikal Kalkreiniger. Houd er wel rekening mee dat kalkreinigers niet op alle oppervlakken mogen worden gebruikt. Vooral met natuursteen, zilver en geëmailleerd metaal is het opletten geblazen.

Microvezeldoek voor in de badkamer

Wanneer u de badkamer schoonmaakt, is een microvezeldoek altijd handig om in de buurt te hebben. Vaak volstaat een microvezeldoek en wat lauwwarm water al om vuil van sanitair te verwijderen. Dat komt onder andere door de unieke samenstelling van dergelijke doeken, waarbij vuil in microscopisch kleine pockets achterblijft. Het is wel belangrijk dat u de microvezeldoek op een voldoende hoge temperatuur kunt wassen, zodat schadelijke, kleine wezentjes sterven. Kies bijvoorbeeld voor de Vileda MicroTuff Base-microvezeldoeken die heel goed in de hand liggen en die kunnen worden gewassen op 95°C.

Zure badkamerreiniger

Bij hardnekkige vervuilingen is het gebruik van een zure badkamerreiniger aan te raden. Zure badkamerreinigers verwijderen de meest hardnekkige vervuilingen, vaak zelfs zonder dat er schrobben bij te pas komt. Een voorbeeld van zo'n zure badkamerreiniger is de Ecolab Oasis Pro Acid Bath. Deze krachtige reiniger is speciaal ontwikkeld voor gebruik in badkamers. Als alternatief bieden wij ook de Ecolab MAXX Into Alk2 aan, een alkalische sanitairreiniger die u zowel op de vloer als voor toiletbrillen en wasbakken kunt gebruiken.

Spons voor in de badkamer

In de badkamer is de spons uw beste vriend. Of het nu gaat om baking soda, schuurmiddelen of een badkamerspray: de spons zorgt ervoor dat u het product goed kunt verspreiden en de verontreinigingen kunt verwijderen. Het is wel belangrijk dat u de juiste spons kiest. Bij het reinigen van een glazen douchescherm of spiegels raden wij bijvoorbeeld de Spontex Spons Azella 82 aan. Dat is een spons die ook door professionele glazenwassers wordt gebruikt. Uiteraard kunt u deze spons ook gebruiken voor andere toepassingen in de badkamer, u hoeft zeker niet verschillende exemplaren aan te schaffen.

Indien u eerder op zoek bent naar een goede schuurspons, raden wij de Betra Schuurspons Groot aan. Deze extra grote schuurspons ligt goed in de hand en kan ook worden gebruikt bij het aanpakken van aangekoekt vuil in de keuken.

"