Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

 • 0117-454007
 • info@handdoeken
  toiletpapier.nl
 • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u
Prijs
 1. 2
  26
Merk
 1. Betra (1)
 2. BWV (2)
 3. Diversey (1)
 4. Driehoek (1)
 5. Weco (3)
Type schoonmaakmateriaal
 1. Theedoek (7)

Theedoeken

Foto-tabel Lijst

8 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

8 artikel(en)

Theedoeken worden ook wel eens afdroogdoeken, droogdoeken, schoteldoeken of keukendoeken genoemd. Stuk voor stuk slaan deze begrippen op de zogenaamde katoenen of linnen doeken waarmee de afgewassen vaat nadien kan worden afgedroogd. Geschikte theedoeken moeten dan ook voldoen aan heel wat vereisten, zowel op vlak van hun absorberende kwaliteiten als op vlak van design en streeploos drogen.

Een stukje geschiedenis...

Je ooit al afgevraagd waar de benaming theedoek van afkomstig is ? Logischerwijs is er uiteraard een verband te vinden met thee en de gekende (dure) theekopjes. Theedoeken werden dan ook klassiek gebruikt om theekopjes af te drogen, zoals de benaming inderdaad al deed vermoeden. Theedoeken verschilden daarbij van andere soorten doeken, zoals glasdoeken die gebruikt werden om het glaswerk af te drogen. Het verschil zat hem voornamelijk in de kwaliteit van de doeken, waarbij theedoeken over het algemeen superieur waren. Theedoeken waren hét symbool geworden van de klassevolle dames van het Victoriaanse Engeland. De theedoeken moesten het duur theeservies beschermen tegen ongewenste krassen en moesten stralende theekopjes tot gevolg hebben. Vandaag de dag is er in feite geen onderscheid meer: door industriële processen voldoen alle doeken (of je ze nu vaatdoeken of theedoeken wilt noemen) aan dezelfde hoge vereisten waardoor een stralende vaat keer op keer het logisch gevolg is.

Kwaliteitsvereisten

De afdroogdoeken opgenomen in ons assortiment voldoen uiteraard aan een hele resem kwaliteitsvereisten. Zo moeten ze in de eerste plaats voldoende goed absorberen en mogen ze bovendien geen pluisjes afgeven. Deze afdroogdoeken zijn bovendien ook getest op hun zacht en aangenaam gevoel. Hiernaast kiezen wij voor theedoeken op basis van aangepaste materialen, al dan niet versierd met een siervol borduurwerk. Want wij geloven dat theedoeken moeten aansluiten bij het keukeninterieur en als het ware een onmisbare sleutel moeten vormen in een kwalitatieve en altijd stralende vaat. 

Gebruikte materialen en productie

Oorspronkelijk werden theedoeken nog gemaakt van linnen, al bij al een onnodig dure grondstof. Vandaag de dag is het linnen grotendeels vervangen door bewerkt katoen. Die bewerking is noodzakelijk aangezien enkel zuiver linnen 100% pluisvrij is. Het moet bovendien gezegd worden dat de dagen van handgeborduurde afdroogdoeken definitief geteld zijn en dat er tegenwoordig heel vaak wordt gekozen voor afdrukken. Wij hebben echter nog steeds de klassieke geblokte theedoeken in twee verschillende kleuren beschikbaar in ons assortiment.

Theedoeken zijn beschikbaar in verschillende formaten

De afdroogdoeken in ons assortiment zijn beschikbaar in verschillende formaten. Grotendeels gaat het om het formaat 70 x 70 cm (standaard formaat), ideaal voor het drogen van de vaat en voor een makkelijke opberging. Toch hebben wij ook een aangepast formaat van bijvoorbeeld 40 x 40 centimeter beschikbaar (zie bijvoorbeeld de Greenspeed glasdoek 40 x 40 cm). Dergelijke doeken hebben een iets hogere kostprijs per vierkante centimeter, gelet op hun hoge kwaliteit en hun geschiktheid om volledig streeploos glazen af te drogen. Deze hogere kostprijs wordt dan weer gecompenseerd door het kleiner formaat, wat deze afdroogdoeken bovendien ook handiger maakt in functie van hun toepassingsgebied.