Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Duurzaam toiletpapier

Foto-tabel Lijst

2 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

2 artikel(en)

Duurzaam toiletpapier kopen bij 4UStore

Bij duurzaam toiletpapier gaat het altijd om toiletpapier op basis van gerecyclede vezels. Hierbij gebruikt men bijvoorbeeld oud handdoekpapier of gerecycled kraftpapier. Door oud papier opnieuw te gebruiken, heeft het duurzaam toiletpapier een veel kleinere ecologische voetafdruk. Papier kan namelijk tot zeven keer opnieuw worden gerecycled en het is dan ook maar logisch om dit te doen. Bij voorkeur wordt er voor duurzaam toiletpapier dan ook geen enkele boom extra gekapt. Dit is alvast het geval bij het milieuvriendelijk toiletpapier van E-Tissue. Dit duurzaam wc papier is volledig circulair en wordt gemaakt op basis van gerecyclede grondstoffen. Zelfs de plasticverpakking is afkomstig van gerecycled plasticafval.

Milieuvriendelijke keuzes en productieprocessen

Met 100% gerecycled toiletpapier bent u er nog niet. Ook het gebruikte papier speelt namelijk een rol. Sommige producenten maken bijvoorbeeld gebruik van thermisch papier als oude kassabonnen. Dit mag eigenlijk niet bij het oud papier, maar sommige mensen doen het wel en zo komt het ook in het zogenaamd milieuvriendelijk toiletpapier terecht. Dit thermisch papier bevat echter allerlei vervelende stoffen die beter niet in het afvalwater terechtkomen. Daarom kiezen sommige producenten als E-Tissue ervoor om zelf oud papier in te zamelen. Zo kunnen ze beter toezien op de kwaliteit van de grondstoffen en kunnen ze ook echt duurzaam wc papier garanderen.

Verder speelt ook het productieproces een rol bij het beoordelen van duurzaam toiletpapier. Voor echt duurzaam wc papier is het namelijk belangrijk dat er zuinig wordt omgesprongen met water en energie. Ook de aanwezigheid van een waterzuiveringsinstallatie en de keuze voor groene energie is een must om daadwerkelijk van milieuvriendelijk toiletpapier te kunnen spreken. Voorts moet men het gebruik van chlorides en chemicaliën beperken of zelfs volledig uitsluiten. Hierdoor zal milieuvriendelijk toiletpapier nooit helemaal wit zijn, maar dit is net het bewijs dat het ook daadwerkelijk om duurzaam wc papier gaat.

Kwaliteit en duurzaamheid gaan hand in hand

Ten slotte is het aan de fabrikant van duurzaam toiletpapier om een ideaal evenwicht te vinden tussen kwaliteit en duurzaamheid. Een te lage kwaliteit betekent namelijk dat er meer toiletpapier wordt verbruikt, waardoor het duurzame karakter van het milieuvriendelijk toiletpapier wordt aangetast. Een te hoge kwaliteit resulteert dan weer in een onnodig hoog papierverbruik, zeker wanneer het toiletpapier uit veel te veel laagjes bestaat. Over het algemeen zijn twee laagjes papier per vel een ideale keuze voor milieuvriendelijk toiletpapier. En daarnaast helpt ook de combinatie met slimme toiletpapierdispensers om het papierverbruik te beperken tot het strikt noodzakelijke. Deze dispensers kunt u eveneens in onze webwinkel kopen.

De webwinkel voor al uw duurzaam wc papier

Bij 4UStore kunt u duurzaam toiletpapier kopen van uiteenlopende merken als E-Tissue, maar ook MTS Euro Products heeft duurzaam toiletpapier met keurmerken als het EU Ecolabel. Daarnaast bieden wij onder meer het duurzaam wc papier van ons eigen huismerk 4UStore aan, net zoals het milieuvriendelijk toiletpapier van Satino, Lotus, Scott en Tork. De duurzaamheid van dit milieuvriendelijk toiletpapier is bewezen door de keurmerken waarover ze beschikken. Hieronder leest u meer over deze merken:

Toiletpapier kopen bij 4UStore

Naast het duurzame toiletpapier heeft de 4UStore nog meer toiletpapier. Bekijk bijvoorbeeld toiletpapier zoals Traditioneel toiletpapier, Doprol toiletpapier tot Coreless toiletpapier. Bekijk het allemaal bij de 4UStore!