Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Ontkalkers

Foto-tabel Lijst

1-12 of 23

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 23

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Kalk is mogelijks nog het meest gehate aspect in ons kraantjeswater. Het zorgt dan ook voor heel wat vervelende situaties, zoals bijvoorbeeld kalkaanslag op de douchekop of in het toilet. In een mum van tijd kan de kwaliteit van toestellen achteruit gaan of kan het toilet boordevol kalkaanslag zitten. Leuk en net is anders, zeker als je weet dat een goed toilet heel vaak allesbehalve goedkoop is. Een actieve aanpak tegen kalk en kalkaanslag is met andere woorden de enige optie om het probleem bij de kern aan te pakken. Een goede ontkalker is dan ook onontbeerlijk voor een geschikte strijd tegen kalk - zowel preventief als retroactief.

Ontkalker voor een net sanitair

Waarom zit er eigenlijk kalk in ons water?

In de eerste plaats moeten we die diep genestelde haat tegen kalk al meteen wat temperen. Berg die ontkalker dus nog maar even op, voor je hem zo meteen weer boven gaat halen. Het is immers niet zo dat kalk nu helemaal geen nut of functie heeft, integendeel. Die kalk komt niet zomaar in ons kraantjeswater en is het gevolg van heel wat wetgeving, zowel nationaal als internationaal. Bij ons ons in Nederland gaat het bijvoorbeeld om de zogenaamde Drinkwaterwet, maar in feite gaat het steeds om het navolgen van de richtlijnen van het WHO (World Health Organization). Het kalk in ons water zorgt er dan ook voor dat de transportleidingen niet aangetast raken. Bovendien heeft het kalk in ons kraanwater heel wat positieve eigenschappen: het calcium zorgt er bijvoorbeeld voor dat onze botten zich sneller herstellen en steviger worden én het komt ook ons spijsverteringssysteem ten goede. Onderzoek heeft bovendien ook uitgewezen dat het magnesium in ons kraantjeswater helpt tegen onder andere hart- en vaatziekten. Stop die ontkalker dus maar weg - of is het toch niet allemaal een goed-nieuws-show?

Maar waarom zorgt het dan voor aanslag?

Oké, dat kalk ook positieve kantjes heeft dat weten we allemaal. Maar anderzijds zorgt kalk ook voor zogenaamde kalkaanslag. De kalk blijft dan kleven en dat zorgt voor grote problemen in ons waterhuishouden. Kalk kan immers het sanitair aantasten, zorgen voor opstoppingen en uiteindelijk de levensduur van verwarmingstoestellen drastisch reduceren. We halen dus maar beter onze ontkalker preventief opnieuw boven en gaan de strijd aan tegen allerhande vervelende kalkaanslag.

De oplossing tegen kalkaanslag

Dé oplossing tegen kalkaanslag begint misschien bij het verminderen van de waterhardheid en het gebruik maken van allerhande hulpmiddeltjes (denk bijvoorbeeld aan ontkalkingszout voor de vaatwas) - maar uiteindelijk zal ook de reeds aanwezige kalkaanslag moeten verwijderd worden. Dat doen we aan de hand van een geschikte ontkalker. Een voorbeeld van een dergelijke ontkalker is de Antikal ontkalker. Antikal ontkalker maakt gebruik van een unieke en preventieve formule die zowel de huidige kalkaanslag drastisch weet te verwijderen, als preventief stoffen vrijgeeft om ook in de toekomst kalkaanslag preventief aan te pakken. Bovendien is Antikal ontkalker helemaal niet agressief, waardoor je niet hoeft te vrezen voor jouw sanitair. Met een geschikte ontkalker is kalkaanslag duidelijk te overwinnen - maar enkel op plaatsen waar je het hoort te overwinnen.