Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Waterontharders en ontkalker

Foto-tabel Lijst

1-12 of 13

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 13

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Moet ook jij maar al te vaak ontkalkers in huis halen? Gaat de kwaliteit van jouw verwarmingselementen zienderogen achteruit? En, ben je dat ook zo beu als koude pap? Mogelijks heb je last hast van te hard water. In dat geval kunnen waterontharders en ontkalkers wonderen verrichten. Aan de hand van ons uitgebreid assortiment aan waterontharders en ontkalkers is dat klusje in geen tijd geklaard. Stap mee in ons verhaal en durf al eens de troffel in de kalkbak te gooien, want de aanhouder - die wint.

Hard water

In de literatuur en op allerhande websites lees je wel vaak eens de term 'hard water'. Maar in de praktijk hebben weinigen een idee wat die term nu exact omvat. Dat het iets met leidingwater te maken heeft, dat weet je waarschijnlijk al, maar het is uiteraard ook meer dan dat. De waterhardheid geeft eigenlijk een indicatie van de hoeveelheid metaal-ionen in het leidingwater. Metaal-ionen omvatten bijvoorbeeld magnesium, calciumcarbonaat, biocarbonaten en sulfaten. Aangeraden is een waterhardheid gelegen tussen 5,6 en 14  DH, in dat geval is het water nog gewoon drinkbaar. In Nederland ligt de gemiddelde waterhardheid dan weer om en bij de 8 DH, op vlak van drinkbaarheid stellen zich dan ook geen problemen. Anderzijds kunnen deze waterhardheidscijfers toch reeds nadelig zijn voor allerhande huishoudtoestellen. Denk bijvoorbeeld aan een vaatwas, waarbij aangeraden wordt om vanaf 5 DH beschermende maatregelen te nemen. Waterontharders (preventief) en ontkalkers zijn hier de ideale oplossing. Wij bieden in onze webwinkel dan ook aangepast onthardingszout aan, speciaal op de markt gebracht voor jouw vaatwasser.

Waterverzachters en waterontharders

De werking van waterontharders en ontkalkers is gebaseerd op jarenlang onderzoek en een uitgebreide expertise. Over het algemeen komt het erop neer dat chemische producten in waterontharders en ontkalkers, de kalk en metaal-ionen afbreken, opnemen en verwijderen. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld wateronthardingszout met een hoge zuiverheidsgraad (de onthardingszout van Broxo heeft bijvoorbeeld een zuiverheidsgraad van maar liefst 99,8 % ! ) ben je hoe dan ook zeker van je stuk.

Vaatwasserzout

Ook opgenomen in ons assortiment aan waterontharders en ontkalkers is het zogenaamd vaatwasserzout. Dit zout werd speciaal op de markt gebracht om de nadelige gevolgen van te hard water op de werking van de vaatwas teniet te doen. Dergelijk vaatwasserzout gaat kalkaanslag en te hard water rechtstreeks te lijf, maar moet uiteraard ook met andere producten zoals spoelglans en vaatwasmiddel worden aangevuld. Toch is het een ideaal middel om jouw servies te beschermen tegen kalkaanslag en meteen ook de vaatwas zelf een extra weerstand te bezorgen tegen te hard water. Oeps, te laat? Dan haal je maar beter stevige ontkalkers in huis ...

Ontkalkers

Naast waterontharders hebben wij uiteraard ook ontkalkers beschikbaar in deze webwinkel. Hierbij gaat het, in tegenstelling tot bij waterontharders en vaatwasserzout, niet om een preventieve aanpak. Heeft de vaatwasser reeds last van kalkaanslag, dan ga je deze nadelige kalkaanslag maar beter rechtstreeks te lijf met deze ontkalkers. Deze ontkalkers verlengen niet alleen de levensduur van de vaatwasser zelf, maar zorgen ook voor betere prestaties en een propere vaat. En daar doen we het toch voor?