Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Vaatwastabletten en -pods

Foto-tabel Lijst

11 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

11 artikel(en)

Er bestaan heel veel verschillende soorten vaatwastabletten van evenveel verschillende merken. Eenvoudigweg kan men het assortiment aan vaatwastabletten eenvoudig opdelen in twee groepen, namelijk de normale tabletten en de zogenaamde all-in-on-vaatwastabletten. Elk hebben ze hun eigen voor- en nadelen. De keuze rust met andere woorden bij u.

Normale vaatwastabletten

De normale vaatwastabletten bevatten enkel het afwasproduct. Het is eigenlijk gewoon een blokje samengeperst poeder. Deze zijn niet geschikt voor korte programma's aangezien ze niet volledig oplossen in een korte tijd. Een standaard programma op 50°C is ideaal. Een halve tablet zal dan weer niet volstaan om een propere vaat te krijgen, met uitzondering voor een 1/2-lading programma of sommige compact modellen).

All-in-one-vaatwastabletten:

Zoals het woord waarschijnlijk al doet vermoeden zit alles in dit ene product. Een all-in-one-vaatwastablet bevat namelijk afwasproduct, spoelglans én zout. Ook deze tabletten worden niet aangeraden voor korte programma's, daar ze niet voldoende tijd hebben om op te lossen. Deze vaatwastabletten zijn ideaal voor een standaard programma op 50¨°C. Desondanks een all-in-one-tablet alles bevat, wordt er toch aangeraden om extra zout toe te voegen. De hoeveelheid zout in een all-in-one tablet zelf volstaat in de praktijk zelden om een optimaal resultaat te bereiken. Op het vlak van spoelglansmiddel hangt het dan weer af van de waterhardheid. Water met veel kalk heeft namelijk meer spoelglansmiddel nodig.

Vaatwas of afwassen met de hand?

Er wordt wel eens gezegd dat wat je zelf doet, je ook beter doet. Deze regel gaat niet op als het gaan om de vaat. Het gebruik van een vaatwasmachine en vaatwastabletten is namelijk goedkoper en efficiënter dan afwassen met de hand. Gelooft u het niet? Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het effectief zo is. Moderne vaatwassers beschikken tegenwoordig namelijk over een aparte ecomodus. Hierdoor wordt de hoeveelheid water en schoonmaakmiddel tot een minimum herleidt, maar biedt het nog steeds het beste resultaat.

Met het gebruik van vaatwastabletten zult u dus niet alleen besparen op de energie die u zelf in een handwas kwijtspeelt, maar ook op water, schoonmaakmiddelen en zelfs elektriciteit. De vaatwasser weet namelijk hoeveel schoonmaakmiddel en water uw vaat exact nodig heeft. Bovendien loopt de kraan niet eindeloos lang tot de juiste temperatuur werd bereikt. Achteraf afspoelen is ook overbodig, aangezien de machine dat in uw plaats doet.

Vaatwastabletten en tips voor de perfecte vaat

  • Zorg ervoor dat uw machine niet overvol zit zodat het water overal aan kan.
  • Ga voor een voldoende hoge temperatuur om microben te kunnen doden.
  • Stop de machine niet voordat het droogprogamma is afgelopen.
  • Zorg er voor dat uw handen proper zijn vooraleer u de vaatwas ledigt.
  • Gebruik een droge en propere handdoek indien nodig.
  • Geef uw machine bij tijd en stond eens een goed onderhoud.

Was vuile vaat opnieuw nadat u eventueel het zichtbare vuil handmatig hebt verwijderd.