Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Spoelglansmiddel

Foto-tabel Lijst

1-12 of 15

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 15

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Spoelglansmiddel is het product dat u toevoegt aan uw vaatwasser om te voorkopen dat er strepen of druppelsporen achterblijven op uw pas gewassen vaat. Het is dus belangrijk om het reservoir in de vaatwasser regelmatig bij te vullen, want niemand heeft graag vuile witte strepen op zijn mooi servies. Sommige vaatwasmachines verwittigen u daarom met een indicatorlampje wanneer het tijd is om het spoelglansmiddel bij te vullen, zo kan u dit euvel tijdig voorkomen. Indien uw vaatwasser niet beschikt over een dergelijk indicatielampje, controleer dan regelmatig zelf of het reservoir al dan niet goed gevuld is.

Spoelglansmiddel en all-in-one-tabletten

All-in-one-tabletten bevatten zowel afwasmiddel, zout als spoelglansmiddel. Dit wil echter niet zeggen dat die hoeveelheid spoelglansmiddel volstaat om een perfect en schitterend resultaat te bekomen. Alles hangt af van de waterhardheid: hoe harder het water (des te meer kalk in het water aanwezig is), des te meer spoelglansmiddel u nodig zal hebben. Bent u gevestigd in een gebied met veel kalk in het water, dan raden wij u zeker en vast aan om regelmatig uw spoelglansmiddel reservoir bij te vullen. Enkel zo zal u de ideale vaat uit de machine kunnen halen.

Stappenplan voor de vaatwasser en het gebruik van spoelglansmiddel

Stap 1: Voor het eerste gebruik is het belangrijk dat u de waterontharder van uw vaatwasser regelt in functie van de hardheid van het water. U heeft namelijk ook niet graag een witte aanslag op uw glazen.

Stap 2: Voeg zout en spoelglans in de desbetreffende reservoirs. Voor het eerste gebruik is het aangeraden om het zoutreservoir te vullen met water en daarna bij te vullen met zout.

Stap 3: Vul de vaatwas. Dit klinkt eenvoudig maar het is belangrijk dat alles goed geschikt wordt, dat etensresten eerst worden afgespoeld en dat de vaatwasser uiteraard niet overvol zit. Plaats kopjes en bakjes met de opening naar beneden voor een optimale reiniging. Plaats delicate objecten bovenaan en de moeilijk afwasbare vaat onderaan. Plaats het bestek met de punt naar beneden in het bestekmandje. Scheidt bovendien zilveren en metalen bestek van elkaar.

Stap 4: Selecteer het juiste programma op basis van het type vaatwerk. Een intensief programma is bijvoorbeeld geschikt voor extreem vuile vaat. Het ecoprogramma is dan weer ideaal voor een normaal en vuile vaat. Voor breekbare, gekleurde of kristallen vaatwerk kiest u dan weer best voor het delicaat programma. Daarnaast is er ook nog een specifiek programma om uw glazen te reinigen. Bovendien hebben sommige vaatwassers ook nog extra programma's zoals voorspoelen, inweken, snel programma, ...

Stap 5: Voeg uw vaatwastablet toe in het daartoe bestemde reservoir.

Stap 6: Leeg de vaatwas. Open de deur onmiddellijk na het einde van het programma, zo droogt de vaat beter en sneller op. Bij een heel heet programma wacht u best 30 minuten vooraleer u de vaatwasser leegt. Begin met de onderste korf leeg te maken en ga daarna over tot de bovenste, dit opdat eventuele waterdruppels bij het ledigen van de bovenste korf niet op de vaat onderaan terecht zouden komen.