Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Ontvetter

Foto-tabel Lijst

1-12 of 20

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 20

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Ontvetters zijn onmisbaar in een professionele keuken. De dag van vandaag zijn allesreinigers al heel krachtig, maar sommige vetrestanten zijn gewoonweg te hardnekkig. Ontvetters zijn speciaal gemaakt om net die hardnekkige resten de baas te zijn. Van een in vet verzuipende frietpan tot de geniepige vetresten in uw dampkamp, een ontvetter zorgt ervoor dat alles er opnieuw als nieuw uitziet. Ook uw oven, grill en barbecue zijn perfect schoon te krijgen met de juiste ontvetter. Bovendien kunnen muren en vloeren ook gereinigd worden met een ontvetter, bijvoorbeeld om de vetspatten van uw muur te verwijderen.

Lees de gebruiksaanwijzing

Er bestaan enorm veel verschillende soorten ontvetters, de ene al wat krachtiger als de andere. Sommige producten vereisen dat u gebruik maat van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Van rubberen handschoenen tot een volledige uitrusting inclusief mondmasker, afhankelijk van het gekozen product en de ontvettingswerken. Het is dus uiterst belangrijk om de gebruiksaanwijzing aandachtig te lezen. Zo voorkomt u niet allen veel pijn en allerhande kwaaltjes, maar zo is ook het beste resultaat gegarandeerd. Ook voor de inwerkingsduur en de praktische aanwijzingen is het uiteraard aan te raden om de gebruiksaanwijzing door te nemen.

Oven ontvetter

Het makkelijkste is om na elk gebruik de oven eens vlug te reinigen met een vochtige doek en wat reinigingsmiddel, zo vermijd je hardnekkige en moeilijk te verwijderen resten. Maar niet alles is te verwijderen met een ordinair reinigingsmiddel, voor die resten is er dan ook ontvetter. Spray de ontvetter op de te kuisen oppervlakken en laat gedurende 5 à 10 minuten inwerken. Dompel vervolgens een doekje in water en wring het lichtjes uit. Nu kan u de oven eenvoudig schoonvegen. Vergeet achteraf niet alles droog te wrijven met een droge doek of wat keukenpapier.

Een zuivere en schone friteuse dankzij een ontvetter

Net zoals bij de oven is het aan te raden om na ieder gebruik uw frituurpan een klein onderhoud te geven. Dit doet u door het mandje meteen af te wassen, zo kan het vet niet aankoeken. Laat bovendien de olie niet in de frituurpan zitten. Koel het eerst af en giet het dan met een trechter over in de olieflessen. De volgende keer vult u de frituurpan gewoon weer bij met de olie uit de flessen. Maak daarna de frituurpan zelf schoon met wat water en een ontvetter. Let op: bij een frituur met aanbaklaag mag u alleen afwasmiddel gebruiken! Is het niet gelukt om uw frituurpan proper te houden? Laat dan ook hier eerst de olie afkoelen vooral het in flessen over te gieten. Daarna kan het echte kuiswerk beginnen. Aangezien alles nu waarschijnlijk heel vuil en vettig is, zit er niets anders op dan alles goed te laten weken in ontvetter. Besproei het mandje en de binnenkant van de friteuse met ontvetter. Ga er na enkele minuten over met een schuursponsje en spoel goed af met proper water. Zijn nog niet alle resten verwijderd, herhaal dit proces dan nog een keer. Laat eventueel alles weken in water met ontvetter.