Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Desinfectiemiddelen

Foto-tabel Lijst

1-12 of 20

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 20

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Alledaagse voorwerpen zitten vaak vol met bacteriën en ziektekiemen die we maar beter vermijden. Een rooster uit een oven bevat bijvoorbeeld tientallen keren meer bacteriën dan pakweg een toiletbril. Dat is niet geheel onlogisch, aangezien heel wat microscopische wezentjes vliegensvlug afkomen op de vele eten- en vetrestjes die zich daarop vestigen. Andere broeihaarden zijn dan weer haardrogers, afstandsbedieningen en bijvoorbeeld het toetsenbord dat waarschijnlijk zelfs momenteel binnen jouw handbereik aanwezig is. Ook dat mag niet verbazen: een toetsenbord zit over het algemeen boordevol menselijke stofdeeltjes en soms zelf boordevol voedingsresten, het is dan ook nog eens moeilijk te reinigen en handbacteriën verdwijnen moeiteloos tussen de toetsen door.

Kostenefficiënt reinigen en desinfecteren

Desinfectiemiddelen helpen de reinheid te bewaren

Uiteraard kunnen we met desinfectiemiddelen niet alles oplossen. Zo zouden we bijvoorbeeld desinfectiemiddelen in combinatie met een toetsenbord ten stelligste afraden (buiten dan een oppervlakkige reiniging met een vochtig doekje). Maar door alles binnenshuis netjes te houden en te desinfecteren, kunnen er uiteraard veel minder snel bacteriën worden afgegeven op alledaagse voorwerpen zoals datzelfde toetsenbord. Desinfectiemiddelen kaderen met andere woorden in een bredere en eerder preventieve aanpak. De desinfectiemiddelen opgenomen in ons assortiment kennen een breed toepassingsgebied, waardoor geen enkele ziektekiem nog veilig hoeft te zijn. Een grondige aanpak moet de klus moeiteloos weten te klaren.

Het belang van een gezonde omgeving

Het belang van een gezonde omgeving valt niet te onderschatten. We staan er mogelijks niet steeds bij stil, vooral wanneer ons afweersysteem nog normaal werkt dan vormen bacteriën zelden een groot probleem. Maar wie al andere situaties meegemaakt heeft, die weet uiteraard dat ons afweersysteem geen evidentie hoort te zijn. Vooral tijdens het ouder worden neemt het afweersysteem af en moeten we onszelf beter wapen tegen allerhande mogelijke infecties. Ziektekiembestrijding en reiniging met behulp van desinfectiemiddelen zijn daarbij geen overbodige luxe. Maar ook op jongere leeftijd kan het noodlot toeslaan: ook bijvoorbeeld jonge kinderen worden maar beter beschermd. En voor kankerpatiënten die een chemobehandeling krijgen of verzwakt zijn, is het gebruik van desinfectiemiddelen ten zeerste aan te raden. Maar in de praktijk hoort het advies gewoon te zijn dat sporadische reiniging met desinfectiemiddelen voor iedereen onder ons een echte aanrader is - of toch als we gezond verder willen.

Ook geschikt voor ondernemingen

Vooral in ondernemingen zal een geschikte desinfectie zich opdringen. Inspecties lachen immers niet bij onvoldoende gebruik van desinfectiemiddelen en wij zijn desgevallend ook zo geen lachebekken. Hoe dan ook worden desinfectiemiddelen ook in ondernemingen beter vaak gebruikt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de reiniging en desinfectie van bijvoorbeeld allerhande oppervlakken, instrumenten, endoscopen, medische hulpmiddelen, machines en onderdelen, ... Uiteraard zijn niet alle desinfectiemiddelen voor ieder toepassingsgebied geschikt. Het is dan ook aan te raden om ons bij twijfel te contacteren opdat wij een en ander voor u kunnen uitklaren. Weet uiteraard wel dat de door ons aangeboden desinfectiemiddelen voldoen aan zowel nationale als Europese eisen op vlak van desinfecterende middelen. En uiteraard hebben ook wij oog voor de ecologische en toxicologische verantwoordelijkheid van onszelf en andere ondernemingen. Wij kiezen met andere woorden graag voor minder milieubelastende desinfectiemiddelen.