Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
 1. 3
  73
Merk
 1. Cleanfix (11)
 2. Hako (1)
 3. Nilfisk (4)
 4. Numatic (8)
Type schoonmaakmateriaal
 1. Stofzuiger (10)

Stofzuigerzakken

Foto-tabel Lijst

1-12 of 24

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 24

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Op ieder potje past een dekseltje. Wel, zo past er op iedere stofzuiger een stofzuigerzak. Of toch op bijna iedere stofzuiger, er zijn namelijk ook stofzuigers die zuigen zonder zak (alsook aangeboden in deze webwinkel). Maar beschikt u toch over een stofzuiger die het stof opvangt in een stofzuigerzak, dan kan u kiezen uit een overvloed aan beschikbare zakken. Het is echter wel belangrijk om de juiste te kiezen. Dus als u even door het bos door de bomen niet meer kan zien, lees dan even verder. Wij leggen met plezier een en ander voor u uit.

De stofzuigerzak!

Een stofzuigerzak bestaat uit een stevig plaatje met daar een stevige zak aan gemonteerd. Het harde onderdeel moet dan in de stofzuiger geschoven worden. Het is dan ook dit onderdeel dat het gebruiksgemak bepaald. Bovendien kan u kiezen uit originele, alternatieve en universele zakken. Daarnaast sluiten sommige zakken op een bepaalde manier af: automatisch, met behulp van een klepje of door een stuk karton voor de opening te plaatsen.

Originele zakken

Dit zijn de zakken die speciaal voor dat type stofzuiger door de fabrikant van de stofzuiger worden gemaakt. Aangezien fabrikanten het liefst hebben dat consumenten gebruik maken van de originele zakken, vervalt vaak de garantie bij het gebruik van andere zakken. Houd hier dan ook rekening mee. Bovendien kan u reken op kwaliteit bij de originele zakken, deze werden namelijk uitvoerig getest.

Alternatieve zakken

Voor bijna iedere stofzuiger bestaat er wel een alternatieve zak. Heel vaak zijn die zakken zelfs geschikt voor meerdere merken en types. Het verschil met de originele zakken zit hem hoofdzakelijk in de prijs. Alternatieve zakken zijn een stuk goedkoper. Ze hebben echter vaak als nadeel dat ze minder gebruiksvriendelijk zijn en meestal niet gemaakt zijn van even duurzame materialen. Het is belangrijk om de binnenruimte van de stofzuiger goed in de gaten te houden. Is die heel stoffig, dan lekt de zak waarschijnlijk.

Universele zakken

Zoals het woord al zegt, passen deze zakken op alle stofzuigers. Dit komt omdat er gebruik wordt gemaakt van het inzetstuk van de originele stofzuigerzak. Je hoeft dus enkel dit onderdeel te plakken op de universele zak. U bent echter wel afhankelijk van dat originele onderdeel. Is het onderdeel kapot, dan hebt u toch een nieuwe originele zak nodig. Bovendien is er een grotere kans op lekken en is het verwisselen vaak een stoffig klusje.

De juiste zak vinden doet u zo:

 • Kijk het typenummer van uw stofzuiger na.
 • Bewaar ook steeds het scheurstrookje met de code van de verpakking van de stofzuigerzakken.
 • Bewaar ook steeds alle relevante informatie die aangegeven staat op de verpakking.
 • Koop meerdere pakken tegelijk, zo spaart u veel geld uit.
 • Geen gedoe met typenummers? Kies dan voor een universele zak
 • Liever geen gedoe met stofzakken? Kies dan voor een zakloze stofzuiger, alsook beschikbaar in deze webwinkel.