Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 9
    35
Merk
  1. Betra (1)
  2. Ecolab (1)
  3. Numatic (1)
  4. Wecoline (1)
Type schoonmaakmateriaal
  1. Waarschuwingsbord (1)

Waarschuwingsborden

Foto-tabel Lijst

4 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

4 artikel(en)

Reinigen is één ding, maar ook tijdens het reinigen moet ieders veiligheid steeds voorop staan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de verplichte persoonlijke beveiligingsmiddelen, maar ook aan de nodige voorzorgsmaatregelen. Een voorbeeld hiervoor zijn waarschuwingsborden die de bezoeker op de hoogte moeten brengen van de reinigingswerken die aan de gang zijn (bijvoorbeeld waarschuwingsborden die je plaatst bij een natte vloer). Het belang van deze waarschuwingsborden is niet alleen beperkt tot een klantvriendelijke aanpak, maar het kan bovendien ook juridische gevolgen hebben.

Juridisch belang van waarschuwingsborden

Zowel naar Belgisch als naar Nederlands recht kan je aansprakelijk gesteld worden indien je een fout begint waaruit een derde schade opliep. Voer jij bijvoorbeeld reinigingswerken uit, waardoor een vloer nat is en een bezoeker uitglijdt, dan kan jij aansprakelijk gesteld worden. Een dergelijke aansprakelijkheidsvordering kan bovendien heel sterk oplopen en is niet alleen beperkt tot het vergoeden van de rechtstreekse schade (bv. een gebroken been), maar strekt zich ook uit tot de onrechtstreekse schade. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het inkomensverlies of eventuele esthetische schade. Deze situatie is echter helemaal anders indien jij alle nodige voorzorgsmaatregelen hebt getroffen. Immers: indien waarschuwingsborden werden geplaatst en de bezoeker glijdt nog steeds uit, dan heb je voldaan aan je plicht als zogenaamde goede huisvader. In dat geval wordt het nog heel moeilijk om een fout verweten te worden. Correct is uiteindelijk correct.

Klantvriendelijkheid voorop

Dat het in de praktijk niet snel zo een vaart zal lopen, dat weten wij uiteraard ook wel. En alhoewel dat geen belemmering mag zijn voor het plaatsen van de nodige waarschuwingsborden, geven we alsnog een extra beweegreden mee dat je moet aansporen om toch dergelijke waarschuwingsborden te plaatsen. Zo zal een klant die uitglijdt niet zo snel schade oplopen of al zeker niet denken aan een aansprakelijkheidsvordering, meestal teert hij dan ook gewoon op de sociale zekerheid en de nodige bijhorende uitkeringen (al dan niet van een aanvullende verzekering), maar toch is het absoluut geen symbool van klantvriendelijkheid en naamsbekendheid. Het laatste dat je uiteraard wilt is dat een ziekenwagen moet oprukken en dat daarmee jouw ondernemingsnaam besmeurd wordt. En zelfs al komt het zo ver niet: de kans dat diezelfde klant of bezoeker nog terug zal keren is uiteraard ook al drastisch gedaald. En dat alles terwijl enkele waarschuwingsborden een en ander preventief hadden weten te voorkomen.

Kies voor A - waarschuwingsborden

De waarschuwingsborden die wij in ons assortiment hebben opgenomen zijn zogenaamde A- waarschuwingsborden. De benaming verwijst naar de vorm bij het openklappen ("A"). Deze vorm heeft als voordeel dat het overal geplaatst kan worden, niet makkelijk omvalt en uiterst stevig is. Alle waarschuwingsborden opgenomen in ons assortiment ondergingen een zeer strikt selectieproces waarbij uitgebreide aandacht werd besteed aan zowel vorm, kleur als tekstgrootte. Met hun op vallende gele kleur, hun duidelijke pictogram en de grote duidelijke tekst zijn deze waarschuwingsborden dan ook de meest veilige manier om torenhoge schadevergoedingen en ontevreden bezoekers of klanten definitief tot een prehistorisch verleden tijdperk te verwijzen. Bovendien zijn ze nog eens inklapbaar, compact en licht van gewicht, waardoor ze uiterst makkelijk te gebruiken zijn. Een combinatie waar ook wij als onderneming van houden. U toch ook?