Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Bezems, stoffers en blikken

Subcategorieën

Foto-tabel Lijst

1-12 of 65

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel Lijst

1-12 of 65

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Het klinkt misschien een heel bizarre vraag, maar in de praktijk zien we maar al te vaak dat men een verkeerde bezem gebruikt voor een bepaalde reinigingstaak. Door te kiezen voor de geschikte bezem verhoog je niet alleen de efficiëntie van je werk, maar beschadig je bovendien ook niet nodeloos de bezem zelf en rek je aldus diens levensduur. Ons motto is dan ook: nieuwe bezems vegen schoon, maar oude bezems kennen alle hoeken en gaten. Als oude bezems en rotten in het vak, leggen wij dan ook graag een en ander aan u uit.

Lobby bezems

De lobby bezem wordt tegenwoordig heel vaak op basis van synthetische stoffen gemaakt. Het zijn lichte modellen die de vloer niet kunnen krabben. Vooral wanneer het esthetische en het behoud van de ondergrond belangrijk zijn, is de lobby bezem echt op zijn plaats. In de praktijk wordt de lobby bezem dan ook voornamelijk gebruikt binnen huishoudens of voor de reiniging van kantoren of winkels. Ze zijn geschikt om puin over de vloer te slepen en zo tot een stapel te vegen, waarna het uiteraard via het brik in de prullenmand kan verdwijnen. Handig voor wanneer je kleine oppervlakten moet reinigen, maar eenmaal die toenemen wordt de lobby bezem steeds minder en minder geschikt. Een push bezem zal zich opdringen.

Push bezems

Push bezems doen eigenlijk het omgekeerde dan lobby bezems: ze duwen het afval in plaats van het naar zich toe te trekken. Het zijn meestal langere bezems die met een hoek op een houten handvat worden aangebracht. Deze hoek is cruciaal, omdat enkel en alleen op die manier alle vuildeeltjes effectief weggeduwd kunnen worden. De borstels zelf zijn meestal veel ruwer en harder - logisch omdat anders kleine stofdeeltjes maar al te makkelijk door de haren heen zouden glippen. Aangezien de bezem geduwd wordt via korte en repetitieve bewegingen, kan men snel grote oppervlakken vegen. Hierdoor zijn ze al beter geschikt voor de reiniging van grotere ruimten zoals magazijnen, waarbij het eventueel schrapen op de ondergrond bovendien al niet veel kwaad kan.

Goed vegen, dat doe je zo

Een goede bezem is één zaak, een goede veegtechniek is uiteraard weer wat anders. Een goede veegtechniek verhoogt, net als de keuze voor een geschikte bezem, de efficiëntie van jouw arbeid. Goed vegen, start dan ook met een goede voorbereiding: start de klus met het handmatig verwijderen van grote stukken vuil. Die stukken zullen uiteindelijk toch maar gaan irriteren tijdens het vegen. In tweede instantie kies je voor de juiste veegtechniek, voor lobby bezems is dat een trekbeweging, voor push bezems is dat dan weer een duwbeweging. Hoe dan ook moet je bij beide technieken mooi rechtop staan tijdens het vegen. Veeg mooi langs de meubels en langs de randen en zorg ervoor dat het vuil voor of achter (afhankelijk van het bezemtype) de bezem blijft. Veeg alles naar een verzamelpunt, veeg het losse vuil op met een stoffer, deponeer het in de afvalbak en vergeet niet om achteraf telkens de bezem goed uit te kloppen. Na het gebruiken van de bezem zou je er ook altijd nog eens met een zeem overheen kunnen gaan! Dit zorgt voor een nog schonere vloer!