Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 11
    40
Merk
  1. MTS Euro Products (5)
  2. Wecoline (4)
Type schoonmaakmateriaal
  1. Vaatdoek (6)

Vaatdoeken

Foto-tabel Lijst

9 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

9 artikel(en)

Een goede voorraad aan vaatdoeken is altijd handig om bij de hand te hebben. Doordat de reinigingsdoeken van goede kwaliteit zijn, kunt u ze na gebruik ook probleemloos wassen in de wasmachine. De doeken zijn pluisarm en hebben een groot absorberend vermogen. De reinigingsdoeken zijn te gebruiken voor zowel natte als droge reiniging. Een goedkope maar toch degelijke keus zijn de vaatdoeken roze of blauw. Deze worden geleverd in handige dispenserdozen. Onze reinigingsdoeken en microvezeldoeken zijn van uitzonderlijke kwaliteit en zeer doeltreffend in het weghalen van wat hardnekkiger vuil en viezigheid. 

Voor de properste vaat

Het belang van een propere keuken valt niet te onderschatten. Het aanrecht en de gootsteen zijn hierbij cruciaal. Zelfs al is de vaat nog zo net, een vuile keuken verpest de pret. Geschikte vaatdoeken kunnen het reinigen van onder andere de gootsteen, tafels of het aanrecht een pak eenvoudiger maken. Maar aan welke criteria moeten goede vaatdoeken voldoen en waar moet je op letten tijdens het reinigen? Wij leggen, zoals steeds, graag een en ander voor jou uit.

Een vaatdoek voor het aanrecht?

Inderdaad, onder andere in België is de term 'vaatdoek' niet zo vaak voorkomend. Daar gebruiken ze liever de benaming 'schotelvod'. Maar in feite zijn beiden minstens even verwarrend, aangezien een vaatdoek nu eenmaal niet gebruikt wordt voor de vaat (Vlaams: 'schotels' ) - maar voor de reiniging van tafels, de gootsteen en het aanrecht. Het afdrogen van de vaat doen we dan weer met een theedoek. Soms kan Nederlands zó verwarrend zijn, maar uiteindelijk heeft ons taaltje net daardoor zijn charmes.

Microvezels

Als we het hebben over een goede vaatdoek, dan hebben we het heel vaak over zogenaamde vaatdoeken met microvezels. Een microvezeldoek bestaat uit samengestelde vezels, waarbij er minuscule kleine ruimtes ontstaan tussen deze vezelsamenstelligen. Het voordeel hiervan is dat die ruimtes plaats laten aan vuil en vocht om zich daarin op te hopen. Het is de voornaamste verklaring voor het groot absorptievermogen van dergelijke vaatdoeken én het is de voornaamste verklaring van onze uitbundige interesse in dergelijke microvezeldoeken.

Voldoende grote hoeveelheden

Door de ophoping van vuil en vocht in microvezeldoeken zijn vaatdoeken ook een echte broeihaard voor bacteriën en andere microscopische kleine en vieze wezens. Onder andere een onafhankelijk onderzoek van de Consumentenbond toonde aan dat vaatdoeken honderden miljoenen bacteriën bevatten. In een gemiddeld studentenhuis telden ze er maar liefst 7,9 miljard! Bovendien zou een vaatdoek al na één dag beginnen met duizenden bacteriën op te stapelen. Het is met andere woorden aangewezen om voldoende vaak van vaatdoek te veranderen, waardoor vaatdoeken maar beter in grotere hoeveelheden worden aangekocht. Uiteraard kan een vaatdoek ook een bezoekje brengen aan onze vriend de wasmachine, maar in dat geval zullen tropische temperaturen van zestig graden vereist zijn om de gevreesde bacteriën te doden. Aangeraden is om minstens iedere twee dagen de vaatdoek te vervangen. Zeker indien een vaatdoek voor meer dan enkel de gootsteen gebruikt wordt, mag deze richtlijn niet uit het oog verloren worden.