Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 4
    24
Merk
  1. BWV (2)
  2. Betra (1)
  3. Wecoline (6)
Type schoonmaakmateriaal
  1. Theedoek (7)

Theedoeken

Foto-tabel Lijst

9 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

9 artikel(en)

Theedoek kopen bij 4UStore

Een theedoek wordt ook wel eens een afdroogdoek, een droogdoek, een schoteldoek of een keukendoek genoemd. Stuk voor stuk slaan deze begrippen op de zogenaamde katoenen of linnen doeken waarmee de afgewassen vaat kan worden afgedroogd. Een goede theedoek moet dan ook voldoen aan heel wat vereisten, zowel op het vlak van absorberende kwaliteiten als op het vlak van design en streeploos drogen. Wat het design betreft, doet vooral de geblokte theedoek het tegenwoordig heel goed.

De geschiedenis van de theedoek

Heeft u zich ooit al eens afgevraagd waar de benaming theedoek van afkomstig is? Natuurlijk is er een verband te vinden met thee en de gekende (dure) theekopjes. Een theedoek werd dan ook gebruikt om theekopjes af te drogen, zoals de benaming inderdaad al deed vermoeden. Theedoeken verschilden daarbij van andere soorten doeken, zoals glasdoeken, die gebruikt werden om het glaswerk af te drogen. Het verschil had voornamelijk betrekking op de kwaliteit van de doeken, waarbij een theedoek over het algemeen een veel betere kwaliteit had. De theedoek was het symbool geworden van de klassevolle dames van het victoriaanse Engeland. De theedoek moesten het duur theeservies beschermen tegen ongewenste krassen en hoorde stralende theekopjes tot gevolg te hebben. Tegenwoordig is er eigenlijk geen onderscheid meer: door industriële processen voldoen alle doeken, of u ze nu een vaatdoek of een theedoek wilt noemen, aan dezelfde hoge eisen. Een stralende vaat is dan ook altijd gegarandeerd.

Een goede theedoek kopen

Elke afdroogdoek in ons assortiment voldoet aan een hele resem kwaliteitsvereisten. Zo moet de afdroogdoek in de eerste plaats voldoende goed absorberen en mag de afdroogdoek geen pluisjes afgeven. Iedere afdroogdoek is bovendien getest op een zacht en aangenaam gevoel. Hiernaast kiezen wij voor een theedoek met aangepaste materialen, al dan niet versierd met een siervol borduurwerk. De geblokte theedoek is daarbij heel populair, maar ook andere keuzes zijn mogelijk. Wij geloven dat een afdroogdoek moet aansluiten bij het keukeninterieur en een onmisbaar element is bij het garanderen van een kwalitatieve en altijd stralende vaat. 

Materiaal van de theedoek

Oorspronkelijk werd een theedoek gemaakt van linnen, al bij al een onnodig dure grondstof. Vandaag de dag is het linnen grotendeels vervangen door bewerkt katoen. Die bewerking is noodzakelijk aangezien enkel zuiver linnen 100% pluisvrij is. Het moet bovendien gezegd worden dat de dagen van de handgeborduurde afdroogdoek definitief geteld zijn en dat er tegenwoordig heel vaak wordt gekozen voor een afdroogdoek met een afdruk. Wij bieden echter nog steeds de klassieke geblokte theedoek in verschillende kleuren aan. Anderzijds is de keuze bij ons heel ruim en kunt u meer dan alleen een geblokte theedoek kopen.

Een theedoek kopen met een gewenst formaat

De afdroogdoeken in ons assortiment zijn beschikbaar in verschillende formaten. Grotendeels gaat het om het standaardformaat 70 x 70 cm. Een theedoek met dit formaat is ideaal voor het drogen van de vaat en kunt u ook eenvoudig opbergen. Toch kunt u bij ons ook een theedoek kopen met een aangepast formaat van bijvoorbeeld 40 x 40 centimeter. Een voorbeeld daarvan is de Greenspeed-glasdoek van 40 x 40 cm. Deze theedoek heeft een iets hogere kostprijs per vierkante centimeter, maar het heeft wel een heel hoog kwaliteitsniveau en het staat u toe om glazen volledig streeploos af te drogen. Deze hogere kostprijs wordt dan weer gecompenseerd door het kleinere formaat en de lagere reinigingskosten.

Een theedoek kopen met een design naar keuze

Zoals eerder gezegd, doet vooral de geblokte theedoek het goed. De geblokte theedoek is bij ons in verschillende stijlen te verkrijgen. Een voorbeeld daarvan is de rood-wit geblokte theedoek, maar ook de blauw-wit geblokte theedoek is een uitstekende keuze. Daarnaast kunt u een theedoek kopen met de nationale kleuren of met een eenvoudige horizontale of verticale streep. Ook als het oog wat wil, kunt u bij 4UStore een passende theedoek kopen.

Theedoeken van uiteenlopende merken

Ten slotte krijgt u bij ons de keuze tussen theedoeken van uiteenlopende merken. De theedoeken van Wecoline zijn een populaire keuze. Wecoline staat onder meer bekend omwille van hun uitstekende microvezelproducten, maar ook hun doeken, stofwisdoeken en textielwerk worden geroemd omwille van de uitstekende kwaliteit. Andere populaire keuzes zijn onder meer Betra, BWV en Diversey. Vooral in professionele omgevingen is een theedoek kopen van Diversey een heel goed idee.

Al uw benodigdheden voor een schone vaat

Bij 4UStore kunt u meer dan alleen een theedoek kopen. Wij garanderen een compleet schone vaat en bieden dan ook talloze oplossingen aan. Naast theedoeken van uiteenlopende merken als Betra en Wecoline geldt ook bij onze andere producten dat u een wel heel ruime keuze krijgt. Op onderstaande pagina's vindt u meer informatie over de andere producten die wij aanbieden.