Onze andere webshops

Microvezeldoeken

Foto-tabel Lijst

1-12 of 45

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Foto-tabel Lijst

1-12 of 45

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

De microvezeldoek zorgen voor maximaal stofopvang door middel van kleine openingen in de stof die het stof makkelijker opnemen. De microvezeldoeken hebben niet alleen een goed vermogen om stof op te nemen maar ook water.  Daarnaast zijn de doekjes uitgerust met scherpe hoekjes waardoor ook de moeilijk haalbare plekken schoon te maken zijn. Houdt uw huis dus schoon met deze handige doekjes. De Microvezeldoek is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De kracht van een microvezeldoek

Lange tijd moest men het hopeloos doen met een klassieke (stof)doek. Zo’n stofdoek neemt enkel stof en vuil op aan de rand van het materiaal, waardoor er al snel sprake is van verzadiging. Bovendien neemt het ook lang niet alle deeltjes op. Bij een microfiberdoek is dat compleet anders. Zo’n microvezeldoek neemt immers vocht en vuil veel beter op. De oorzaak is natuurlijk te zoeken bij de bijzondere structuur van zo’n microfiberdoekje.

Wat maakt een microvezeldoek zo bijzonder?

Een microvezeldoek wordt gemaakt op basis van polyamide en polyester. Deze vezels zijn heel dun, tot een honderdste van een millimeter of minder. De bijzondere kracht van een microvezel doek situeert zich echter in het productieproces waarbij de vezels deels worden opgelost. Hierdoor ontstaan kleine microscopische ruimtes tussen de polyester- en de polyamidedelen. Bij goedkopere microfiberdoeken bekomt men overigens hetzelfde resultaat via een mechanisch procedé waarbij de vezels worden gestrekt. In de praktijk hebben zij vaak een iets minder absorberend vermogen maar zijn ze wel een stuk goedkoper.

De grote absorptiekracht is uiteraard het gevolg van die microscopische ruimtes waarin vuil en vocht zich kunnen verzamelen. Dat maakt het ook multifunctioneel inzetbaar. Zo kan het gebruikt worden als vaatdoek maar ook voor meer algemene schoonmaakwerkzaamheden. Indien een microfiberdoek bovendien voorzien wordt van een aangepaste coating, kan het ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een zachte coating voor gebruik als stofdoek. Op die manier voorkomt men vlekken of krassen op zachte oppervlakken, terwijl men de reinigende kracht behoudt.

Tot slot hebben microvezeldoeken nog een laatste voordeel: ze kunnen ook gewoon in de wasmachine gewassen worden. Wasverzachter gebruik je echter maar beter niet. Vergeet het doekje van microfiber overigens niet in een speciaal wasnetje voor microvezeldoeken te stoppen.

De verschillende soorten microvezeldoeken

Er zijn heel wat verschillende schoonmaakklussen en allen vergen ze ook hun eigen oplossingen. Iedere microvezeldoek heeft dan ook z’n eigen toepassingen, zoals hieronder weergegeven.

  • De klassieke doek van microvezel: geschikt voor klamvochtig gebruik en multifunctioneel inzetbaar;
  • Glasdoeken van microfibre: geschikt voor het streeploos drogen van glazen en ramen;
  • Ongeweven doeken van microvezel: geschikt als sopdoek bij nat gebruik. Vaak gebruikt voor de zwaardere schoonmaakklussen buitenshuis;
  • Dweil op basis van microfiber: geschikt voor reiniging van de vloer. Zowel voor nat als droog gebruik;
  • Doeken met microvezels op basis van bamboe: een bijzondere variant, te gebruiken als vaatdoek. Vaak gebruikt in de zorgsector door de verregaande hygiënische en antibacteriële werking ervan.

Verdere onderverdeling van de microfiberdoeken

Uiteraard volstaat bovenstaande onderverdeling nog niet. Dergelijke microfiberdoeken komen immers in verschillende maten. Zo kan het bijvoorbeeld gaan om een kleine microvezeldoek van 13 x 18 cm maar kunnen die afmetingen al snel oplopen, zoals de grote microfiberdoek van 70 x 61 cm bewijst.

Tot slot komen de microvezeldoeken ook steeds in verschillende kleuren. Dat laat jou toe om hygiënisch aan het werk te gaan. Vaak hanteert men dan ook volgende kleurcodering: