Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 3
    4
Merk
  1. Wecoline (1)
Type schoonmaakmateriaal
  1. Onstopper (1)

Ontstopper

Foto-tabel Lijst

1 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

1 artikel(en)

Je zou ervan versteld staan hoeveel viezigheden zich na verloop van tijd opstapelen in de afvoer van bijvoorbeeld de gootsteen of douche. Allerhande vetten beginnen zich op te stapelen en maken er dan ook een smerig boeltje van, waarin half verrotte etensrestjes, menselijke haren en een heleboel bacteriën zich ophouden. Een waarlijk paradijs voor de microscopisch kleine wezens die we maar beter uit onze buurt houden. In de eerste plaats zal de afvoer beginnen 'ruiken', of beter gezegd: 'stinken'. Wordt het probleem erger, dan zal de verstopping ervoor zorgen dat het water niet meer goed wordt afgevoerd. In dat geval kan een ontstopper soelaas bieden. Hoe ga je best te werk bij een verstopte afvoer?

Stap 1: Kies voor de ontstopper

Een mechanische ontstopper (je weet wel, die zuignap op een stok) kan eigenlijk al snel het noodzakelijke werk doen. Lukt dat vlot, dan zullen allerhande chemische producten en ontstoppers niet noodzakelijk blijken. Hiervoor plak je best de overloop van de spoelbak dicht met tape opdat er geen lucht binnen geraakt (ook andere manieren zoals het afduwen met een doek zijn uiteraard goed). Dat is belangrijk om het zuignap-effect mogelijk te maken. Datzelfde zuignap-effect kan je trouwens ook stimuleren door een beetje water te laten staan, maar ook niet te veel - anders maak je het jezelf moeilijk en onhandig. Zet nadien de mechanische ontstopper over het afvoerputje en nu dien je, net zoals bij een pomp, op en neer te bewegen .Trek je de zuignap los, zou het water vlot moeten wegspoelen. De prop vuil zou los moeten getrokken zijn en zou nu vlot moeten wegspoelen. Is dat niet gelukt? Herhaal het proces nog enkele keren. Biedt dat nog steeds geen soelaas? Dan kunnen andere oplossingen zich opdringen.

Stap 2: Pak de vetophoping aan met onstopper

Indien het niet lukt met de ontstopper, dan is er mogelijks sprake van vetophoping. Vetten zijn over het algemeen moeilijker te verwijderen, aangezien die vaak vastgekoekt zitten aan de leidingen. In dat geval is het van belang om de vetten te laten wegsmelten, vooraleer we het nogmaals proberen met de ontstopper. Dat wegsmelten kan in feite vrij eenvoudig door er kokend water over te genieten. Ook de combinatie baksoda en azijn kan wonderen betekenen. Je giet dan eerst het kopje baking soda in het putje, waarna je een kopje azijn dient toe te voegen. Neem de nodige voorzorgsmaatregelen, aangezien je het goedje beter niet op je huid of in je ogen krijgt. Dat goedje laat je nadien ongeveer een kwart uur inwerken, waarna je er kokend water over giet. Nog even voorgaande stap herhalen met behulp van de ontstopper en de klus zou moeten geklaard zijn.

Stap 3: Kies voor een chemische ontstopper

Nog steeds niets? Dan is het tijd voor de grove middelen en volstaat een gewone ontstopper mogelijks niet langer. Een chemische ontstopper kan daarentegen redding brengen. Ook in deze webwinkel kan je de verlangde chemische ontstopper kopen om de klus te klaren. Dat goedje verteert alle restjes, waarna de afvoer weer gewoon vlot doorspoelt. Uiteraard is dat niet steeds de beste oplossing voor het milieu, waardoor ook wij het doelbewust pas op de derde plaats plaatsen.

Naast onze handige ontstoppers bieden wij nog een veel breder assortiment aan! Zo kunt u bij ons ook allerlei soorten sponzen kopen, maar ook artikelen zoals een zeem!