Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Keukenrol

Foto-tabel Lijst

3 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

3 artikel(en)

Moet u even een vlekje wegwerken? Niets is handiger dan snel de keukenrol te pakken. In onze webshop vindt u keukenrollen van uitstekende kwaliteit en met een zeer groot absorptievermogen. Het papier scheurt netjes af langs de geperforeerde randjes en neemt het vocht of vuil gemakkelijk op. Daarna kan het zo in de afvalbak. Handig toch? Zorg dus dat u altijd een flinke voorraad keukenrollen in huis heeft. We leveren keukenrollen in verschillende prijsklassen van budgetvriendelijke tot hoge kwaliteiten papier voor het zwaardere werk. 

De keukenrol: een onmisbaar instrument voor iedere keuken

Een keukenrol is misschien wel het vaakst gebruikte keukeninstrument. Zijn hoog absorberend vermogen en uiterst isolerende werking maken het dan ook een handig hulpmiddel om bijvoorbeeld vloeistof op te nemen of een oppervlakte te reinigen. Toch kan een keukenreiniger veel meer dan dat. De kracht van een keukenrol zit dan ook in zijn kern, vaak gemaakt op basis van tissue of cellulose. Bij kantinewinkel.nl kennen we alvast die kern van de zaak. Wij bieden diverse keukenrollen aan, al dan niet (gedeeltelijk) op basis van gerecycled papier en in verschillende formaten.

Kenmerken van een keukenrol

Een Nederlands gezin gebruikt gemiddeld 1 tot 2 keukenrollen per week. Toch heeft zelden iemand een keukenrol écht van dichtbij bekeken. Wij doen het alvast en leggen een en ander uit.

Wat de meesten onder ons heel vaak kunnen zeggen is dat een keukenrol heel wat meters papier bevat dat rond een kartonnen kern werd gewikkeld. Heel vaak gaat het om verschillende papierlagen die onderling aan elkaar worden verlijmd. Bestaat een keukenrol uit drie lagen? Dan heeft hij meestal een hoger absorberend vermogen dan een keukenrol met twee lagen – maar is hij over het algemeen ook net dat tikkeltje duurder. Die verschillende lagen zijn belangrijk omdat op die manier de stevigheid en het absorberend vermogen van de keukenrol wordt vergroot. Een keukenrol bevat heel vaak ook een zogenaamd geciseleerd patroon. Dat patroon bestaat uit allemaal kleine bolletjes of oneffenheden in het papier. Het zijn die bolletjes of oneffenheden die de verklaring vormen voor het groot absorberend vermogen van de keukenrol, aangezien het vocht hierin wordt opgezogen en vastgehouden. Meestal bestaat een keukenrol uit verschillende vellen die afscheurbaar zijn op de kartelrand. Dat maakt de keukenrol eenvoudiger om te gebruiken en zorgt ervoor dat er zowel meerdere als enkele vellen keukenpapier gelijktijdig gebruikt kunnen worden.

Gebruik van een keukenrol

Door het hoog absorberend vermogen van een keukenrol wordt hij heel vaak in de keuken gebruikt, wat uiteraard ook de verklaring is voor zijn benaming. Zo kan een keukenrol een handig hulpmiddel zijn om eventuele vloeistoffen op te nemen of een oppervlak te reinigen. Ook wordt een keukenrol vaak gebruikt om bepaalde voedingswaren op te leggen en het vocht ervan op te nemen. Denk bijvoorbeeld aan gefrituurde snacks die eerst even uitdruipen boven een stapeltje keukenpapier. Toch kan een keukenrol ook buiten de keukenomgeving gebruikt worden. Door het hoog absorberend vermogen houdt de keukenrol vloeistoffen goed vast waardoor het eenvoudig allerhande chemische producten en reinigingsmiddelen kan opnemen. In de praktijk kan zijn absorberend vermogen dan ook heel universeel ingezet worden tijdens allerhande reinigingswerkzaamheden. We denken dan zowel aan binnenhuiselijke reinigingsbeurten maar tevens ook aan het buitenshuis reinigen of het reinigen van de wagen. Onder andere voor het reinigen van ramen en het afstoffen van oppervlakken worden keukenrollen ook veelvuldig gebruikt.

Verder kan een keukenrol ook gewoon gebruikt worden voor een goede handhygiëne. Stoffen handdoeken hebben bijvoorbeeld als nadeel dat ze een vaak gebruikt contactpunt zijn en dus al snel worden omgevormd tot een broeihaard van bacteriën en ziektekiemen. Een keukenrol bestaat daarentegen uit aparte vellen die na het drogen van de handen weer meteen worden weggeworpen. Dat is inderdaad een groot voordeel ten opzichte van een klassieke handdoek. Toch moet de absorberende kracht van keukenrollen ook hier niet té veralgemeend worden: gebruik het niet om je neus veelvuldig te snuiten aangezien het papier vrij ruw is en zeker bij een geïrriteerde huid al vrij snel pijnlijke gevolgen kan hebben.

Cellulose keukenrollen

Er zijn heel wat keukenrollen beschikbaar die aangeven dat ze bestaan uit ‘x% cellulose’. Zelden heeft iemand echter een idee wat cellulose papier nu juist is en wat de voor- en nadelen daarvan zijn. In tegenstelling tot wat we zouden denken is cellulose papier niet houtvrij maar eerder ligninevrij. Lignine is hierbij de stof die ervoor zorgt dat papier verkleurt tijdens de blootstelling aan licht (de oorzaak van de klassieke gele kleur van oud papier). Cellulose keukenrollen zullen met andere woorden niet verkleuren maar altijd hun stralend witte kleur blijven behouden. Verder is cellulose papier zeer fijn en heeft het een hoger absorptievermogen dan andere papiersoorten. Bovendien scheurt het papier veel minder snel (op de afscheurstroken na) en maakt het het reinigen een stuk eenvoudiger. Cellulose keukenrollen zijn extra functioneel, extra eenvoudig en extra stevig – zoals we terecht van keukenrollen mogen verwachten.

FSC-keurmerk

Sommige van de door ons aangeboden keukenrollen zijn voorzien van het zogenaamde FSC-keurmerk. Het FSC-keurmerk geeft aan dat het gaat om een zogenaamd verantwoord product. Er werden met andere woorden niet zomaar wat bomen omgehakt, integendeel. Het papier is afkomstig van bomen die onderdeel uitmaakten van een gestructureerd bosbeheerplan. Bij zo’n bosbeheerplan is er sprake van verantwoorde boskap en worden voortdurend nieuwe bomen aangeplant. Door te kiezen voor keukenrollen met het FSC-keurmerk kies je dan ook voor een wereld waar ecologische cycli en een gezonde leefomgeving nog steeds deel uitmaken van het alledaagse welzijn.

Extra grote Handyrollen

Voor professionele toepassingen beschikken wij over zogenaamde Handyrollen. Het gaat om polyvalente keukenrollen die dankzij hun formaat ook dienst kunnen doen als poetspapier. Het heeft een zeer hoog absorptievermogen en bevat tot maar liefst zeventig meter papier per rol. Voor grote industriële omgevingen volstaan papierrollen van zeventig meter uiteraard nog niet, maar voor een kantine of grootkeuken moet dat zeker voldoende zijn. Het papier zelf? Dat kunnen we het best omschrijven als zacht maar toch sterk, stevig verlijmd en sterk absorberend.

Handdoekentoiletpapier.nl – Keukenrollen met extra staffelkorting

Bij Kantinewinkel.nl zijn er zowel kleine keukenrollen verkrijgbaar als rollen die enkele tientallen meters papier bevatten. Dit geldt ook voor het aantal te bestellen rollen dat moeiteloos kan variëren van één verpakking tot enkele tientallen exemplaren. Weet alvast dat, althans in het tweede geval, je ook nog eens kan genieten van een extra voordelige staffelkorting. Deze staffelkorting wordt automatisch verrekend bij grotere bestelling en resulteert in een extra korting op de aankoopprijs van deze keukenrollen. Dankzij ons ruim assortiment aan keukenrollen vind je steeds een keukenrol die past binnen de noden van jouw onderneming. Bestel vandaag nog jouw keukenrollen en geniet van onze extra voordelige tarieven.