Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Mondkapje

Foto-tabel Lijst

4 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

4 artikel(en)

Mondkapjes kopen?

Een mondkapje nodig tegen bescherming van bijvoorbeeld het coronavirus, bestel ze hier. Wij hebben naast mondkapjes ook andere beschermingsmiddelen zoals desinfectiemiddel. Tijdens het klussen kunnen er nogal snel heel wat (schadelijke) stofdeeltjes in de lucht terecht komen. Deze stofdeeltjes kunnen schadelijk zijn voor de luchtwegen en kunnen de nodige ademhalingsproblemen teweeg brengen. Sommige stoffen kunnen bovendien zelfs schadelijk zijn en zelfs kanker teweeg brengen. Klussen doe je met andere woorden beter veilig. Mondkapjes mogen dan ook zeker niet ontbreken in het kistje met persoonlijke beschermingsmiddelen. Bovendien kunnen mondkapjes ook voor heel wat andere doeleinden gebruikt worden, denk bijvoorbeeld aan bescherming bij virusuitbraken of ter bescherming tegen asbest. Niet alle mondkapjes zijn echter voor ieder toepassingsgebied geschikt. Bij de productomschrijving van onze mondkapjes zijn daarom heel wat technische details weergegeven die niet altijd voor de leek inzichtelijk of begrijpelijk zijn. Het is dan ook de logica zelve dat ook wij een woordje extra informatie geven over de aangehaalde terminologie en normering.

Andere middelen om jezelf te beschermen

DesinfectiezeepIndustriële handreiniging
Industrielele handreiniging

FFP-waardering

Alle mondkapjes krijgen een zogenaamde FFP-waardering. De term FFP is een afkorting voor ' Filtering Facepiece Particals'. Hierbij zijn drie verschillende categorieën te onderscheiden:

  • FFP 1: Deze mondkapjes hebben het laagste prestatieniveau en voldoen maar net aan de normen. Hun efficiëntie ligt hoger dan 78%, maar heel vaak ook niet meer dan dat. Ze zijn geschikt voor gebruik in dagdagelijkse vuile omgevingen, maar niet voor zware werken in stofrijke werven (oftewel: hinderlijk, niet schadelijk stof);
  • FFP 2: Deze categorie mondkapjes doen het een stuk beter en hebben een efficiëntie van maar liefst 92%. Hun efficiëntie wordt aangetoond door bijvoorbeeld hun inzet bij TBC-risico (geschikt voor bescherming tegen schadelijk fijn stof);
  • FFP 3: Deze categorie voldoet aan de hoogste vereisten en kent een minimale efficiëntie van 98%. Ze zijn dan ook geschikt om te dragen bij bijvoorbeeld virusuitbraken, maar zijn uiteraard zeer universeel inzetbaar (geschikt voor bescherming tegen virussen, giftig fijn stof, asbest, sporen, ... ).

CE-markering

De CE-markering op de mondkapjes geeft in feite aan dat de mondkapjes voldoen aan de regels die binnen de Europese Economische Ruimte gelden. Door te voldoen aan de Europese normering, ben je dan ook zeker dat je echte kwaliteit aanschaft. Deze CE-markering wordt onder andere gebruikt ter indicatie van de veiligheid van persoonlijke beschermingsmiddelen. De toepasselijke Europese norm in het geval van mondkapjes is de zogenaamde EN 149:2001 norm.

EN 149:2001 norm

Voor een optimale bescherming is het van belang dat de mondkapjes voldoen aan de Europese veiligheidsnorm EN 149:2001. Deze norm schrijft een beschermingsklasse voor, waarbij de mondkapjes volledig moeten beschermen tegen stof, nevels, vezels en andere schadelijke stoffen. Hierbij worden bepaalde vereisten gesteld aan de prestaties op vlak van ademweerstand, opnamevermogen, randlekkage en filterpenetratie. De norm zegt daarentegen dan weer helemaal niks over het draagcomfort - maar daar komen wij met onze strikte selectieprocedure dan uiteraard weer bij te pas. De door ons aangeboden mondkapjes voldoen dan ook niet enkel en alleen aan de Europese normering, maar zijn bovendien ook geselecteerd vanwege hun gebruiksgemak en draagcomfort. Kwaliteit, daar staan wij voor.