Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Werkhandschoenen

Foto-tabel Lijst

1-12 of 15

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 15

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Werkhandschoenen helpen werk en veiligheid verzoenen. Het gebruik van werkhandschoenen bij allerhande klussen is cruciaal, net zoals onze handen, vingers, nagels en botjes dat zijn. Zij die hun maandelijkse rekeningen betalen met hardhandige handarbeid verdienen alle respect. Net zoals zij die thuis wat klusjes klaren of andere doe-het-zelvers of hobbyisten. Voor al deze groepen is het hoe dan ook van belang om steevast veilig te werken. In het kader van 'veiligheid eerst' kunnen geschikte werkhandschoenen dan ook niet ontbreken. Maar waar bieden dergelijke werkhandschoenen dan zoals bescherming tegen?

Werkhandschoenen voor harde werkers

Voor zij die hameren en slijpen, draaien en frezen, hakken en boren - voor hen zijn geschikte werkhandschoenen onontbeerlijk. Een ongeluk is immers veel sneller gebeurd dan we soms zouden (durven) verwachten. Het gaat over het algemeen over robuuste leren werkhandschoenen die bij voorkeur ook waterdicht zijn, opdat ze zowel binnen- als buitenshuis gebruikt kunnen worden. Dergelijke werkhandschoenen bieden onder meer bescherming tegen inslagen en splinters en verlagen de stootinslag en risico's op handbreuken.

Bescherming tegen koude of hitte

Voor sommige klusjes zijn koude- of hittebestendige handschoenen aangewezen. Hittebestendige handschoenen bieden bescherming tijdens bijvoorbeeld het lassen of snijbranden, maar ook tijdens het bewerken van warme materialen (bv. bewerkt metaal). Dergelijke werkhandschoenen bevatten vaak ook leder en bieden bescherming tot temperaturen van boven de 100 °C. De koudebestendige werkhandschoenen beschermen dan weer in de omgekeerde richting en bieden een optimale handbescherming bij zeer koude temperaturen, maar ook tegen wind, water en andere vormen van neerslag. Hier is isolatie dan weer de duidelijke boodschap.

Waarom je steeds werkhandschoenen hoort te dragen

De voordelen van geschikte werkhandschoenen mogen niet onderschat worden, hopelijk zie ook jij dat in. Graag geven we dan ook nog eens concreet aan wat de voordelen zijn van het dragen van dergelijke werkhandschoenen:

 • De huid blijft gaaf en gezond en de handen blijven net. De handen worden niet ruw met alle nadelige gevolgen van dien.
 • Een toegenomen houvast ten opzichte van werktuigen. Dit moet de veiligheid en hanteerbaarheid verhogen.
 • Bescherming tegen handpenetratie van allerhande stoffen of splinters. Dergelijke handpenetratie kan voor ongewenste ontstekingen zorgen en kan ervoor zorgen dat een eventuele werknemer enige tijd arbeidsongeschikt is. Een goede bescherming valt uiteraard ten stelligste aan te raden.
 • Als werkgever is het voorzien van de nodige persoonlijke beschermingsmaterialen bovendien wettelijk verplicht. Je kan zelfs aansprakelijk gesteld worden indien jij als werkgever aan deze plicht zou verzaken.
 • Maakt natte of gladde voorwerpen hanteerbaar door de toegenomen grip. Werkmateriaal zal minder snel uit de handen glippen, met de gebeurlijke gevolgen van dien.
 • Werkhandschoenen bieden bovendien ook bescherming tegen allerhande irriterende, agressieve en/of gevaarlijke producten en residuen. Uiteraard zijn aangepaste handschoenen ten zeerste aangewezen, maar in eerste instantie wordt direct contact toch al vermeden.
 • Bescherming van de handen tegen allerhande straling, zoals lasstraling.
 • Bescherming tegen ruwe en/of snijdende oppervlakken.
 • Bufferwerking: verlaging van de stootinslag en risico's op breuken. Werkhandschoenen maken het verschil tussen een gekneusde vinger en een gebroken vinger.