Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Vinyl handschoenen

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Vinyl is een vaak gebruikte stof in functie van bijvoorbeeld bescherming- of onderzoeksmateriaal. Vinyl handschoenen worden echter onterecht aanzien als louter een alternatief voor zij die allergisch zijn voor latex. Volledig onterecht, vinyl handschoenen hebben immers enkele kenmerken die onontbeerlijk zijn voor een optimale bescherming en waardoor ze een streepje voor hebben op andere handschoenen. Waar de kracht van vinyl zich echt in verschuilt, dat doen wij met alle plezier voor u uit de doeken.

Vinyl: what's in a name?

Vinyl handschoenen zijn uiteraard gemaakt op basis van polyvinylchloride, een veelvuldig gebruikte stof die goedkoop en eenvoudig te bewerken is. Door de bewerking tot plastisol wordt de pvc heel flexibel en dit zonder haar stevige en beschermende effecten te verliezen. Op deze manier krijg je eigenlijk zeer stevige en beschermende vinyl handschoenen die niet hoeven onder te doen voor hun latex varianten, maar dat voor slechts een fractie van hun prijs.

Deugdelijke constructie en handig ontwerp

Alle vinyl handschoenen werden zo gemaakt dat er geen naden aanwezig zijn die het prestatieniveau zouden kunnen verhinderen. Bovendien zijn ze steeds zo ontworpen dat de gebruiker al zijn werkzaamheden normaal kan uitvoeren met de hoogst mogelijke graad van bescherming, voornamelijk aangezien de handschoenen als natuurlijk aanvoelen en niet storend worden ervaren.

Uitbundig getest

In navolging van Europese richtlijn EN 420:2003 zijn alle vinyl handschoenen uitbundig getest op vlak van hun veiligheid. Het gaat hierbij om de neutraliteit (pH-waarde van 3,5 - 9,5) en een laag chroom VI-gehalte. Bovendien worden er nog heel wat andere tests uitgevoerd die qua specificaties de zaak te ingewikkeld zouden maken en waar u naar alle waarschijnlijkheid geen boodschap aan heeft. Hoe dan ook mag één ding duidelijk zijn: vinyl handschoenen zijn volledig veilig voor de gebruiker en de impact op het milieu wordt zo klein mogelijk gehouden. Een leuke conclusie.

Correcte maten

Bij onze vinyl handschoenen weet je steeds wat je krijgt. Wij gaan niet zomaar importeren vanuit een of ander Aziatisch land met alle praktische gevolgen van dien, maar kiezen steevast voor vinyl handschoenen die de correcte en courante maataanduidingen voeren. De aangeboden handschoenen volgen de Europese normtechnische maten en cijfers. Hierbij wordt rekening gehouden met de toepasselijke handmaten en handschoenmaten, zoals geformuleerd in allerhande Europese normen. Tijdens de fabricage werd er dan ook op toegezien dat deze universele maataanduiding werd gevolgd en was er een voortdurende controle op de correlatie met het praktisch en natuurlijk gevoel binnen de categorie van handmaten. Het resultaat was uiteraard steevast positief. Al onze vinyl handschoenen voeren correcte maten, waardoor vinyl handschoenen nooit meer te groot of te klein hoeven te zijn.

Kies voor een optimale bescherming

Net zoals latex handschoenen biedt ook vinyl een optimale bescherming tegen rechtstreeks contact met allerhande irriterende stoffen - of kunnen ze ingezet worden in functie van bescherming tegen bacteriën of ziektekiemen. Het feit dat hiervoor de latex werd vervangen door vinyl hoeft er dan ook geen afbreuk aan te doen. Vooral voor wie een goedkopere variant wenst op de gekende latex handschoenen of voor wie allergisch is voor latex, zijn deze vinyl handschoenen dan ook ten zeerste aangewezen.