Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Nitril handschoenen

Subcategorieën

Foto-tabel Lijst

12 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

12 artikel(en)

Nitril handschoenen worden gemaakt op basis van 100% synthetisch nitril en bevatten dus 0% latex proteïnen. Dat is een heel groot voordeel ten opzichte van andere handschoenen, aangezien sommigen onder ons wel eens heel zwaar allergisch zouden kunnen zijn voor deze latex proteïnen. Met eigenschappen zoals een uitmuntende en hoge treksterkte zijn ze bijna niet te scheuren of stuk te krijgen. Het gaat met andere woorden om hoogwaardige, sterke en stevige handschoenen die bovendien ook nog eens géén latex proteïnen bevatten. Uiteraard konden dergelijke nitril handschoenen gewoonweg niet in ons assortiment ontbreken. En zo geschiedde.

Toepassingen van de nitril handschoenen

Gezien hun stevigheid en het feit dat ze slechts zelden scheuren, worden nitril handschoenen heel vaak gebruikt in situaties waarbij dergelijke stevigheid meer dan gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van contact met bepaalde chemische vloeistoffen of in de zorgkundige sector. Menselijke handen zijn immers een broeihaard van bacteriën, handschoenen kunnen daarentegen de overdracht van allerhande ziektekiemen vermijden (op voorwaarde dat ze dan wel telkens vervangen worden, anders gaat het nut immers alsook verloren). Door gebruik te maken van nitril handschoenen zijn deze toepassingen zeer eenvoudig na te streven en kies je met andere woorden voor een optimale bescherming en veiligheid - zowel voor jezelf als de mensen rondom je.

Een uitstekend selectieproces

Een hoge treksterkte is één zaak, uiteraard mogen er ook geen productiefouten optreden. Daarom worden de handschoenen tijdens de productie ook getest op hun stevigheid en microscopisch kleine gaatjes. Zo worden steekproefgewijs handschoenen gevuld met water en wordt na verloop van tijd gemeten of er water verdwenen is (lekjes). Zelfs bij de kleinste gaatjes detecteert men dan ook meteen dat er iets mis is en wordt er ingegrepen in het productieproces. Om een optimale bescherming van de nitril handschoenen te garanderen kan het zelfs zijn dat het productieproces volledig wordt stilgelegd en volledige ladingen worden afgekeurd. Het selectieproces van deze nitril handschoenen doorgaat bovendien ook nog een strikte selectieprocedure op vlak van onzuiverheden, afmetingen, overtollige nitril en eventuele vervormingen. Het moge duidelijk zijn: vooraleer de nitril handschoenen rond jouw handen of die van jouw personeel terechtkomen, doorgingen ze al heel wat strikte selecties. Enkel zo kunnen wij dan ook een optimale kwaliteit van de aangeboden nitril handschoenen garanderen, keer op keer opnieuw.

Verkrijgbaar in verschillende maten

Uiteraard zijn onze nitril handschoenen ook verkrijgbaar in verschillende maten, zodat iedereen zich optimaal kan beschermen. de geschiktheid van de nitril handschoenen is dan ook zeer belangrijk om een optimale bescherming blijvend te garanderen. Indien de nitril handschoenen immers niet voldoende zouden omsluiten, zouden eventuele stoffen in de handschoenen kunnen terechtkomen en zou de bescherming teniet gedaan worden. Daarom bieden wij onze nitril handschoenen dan ook aan in de maten S, M, L en XL - telkens in handige dispenserdozen en desgevallend met een extra staffelkorting. Want een optimale bescherming, dat is voor ons belangrijk.