Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
 1. 1
  103
Merk
 1. ComFort (3)
 2. PBM Disposables (2)
 3. Vileda (1)
Materiaal
 1. Latex (5)
Maat
 1. (1)
 2. (2)
 3. (1)
 4. XL (1)
Kleur
 1. Wit (2)
 2. Blauw (1)
 3. Geel (1)
Gepoederd of ongepoederd
 1. Ongepoederd (5)

Latex handschoenen

Foto-tabel Lijst

7 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

7 artikel(en)

Latex handschoenen zijn sterk, stevig en bieden een uitstekende bescherming. Ze hebben een ideale pasvorm en bieden zo extra comfort. Op deze manier zijn ze ideaal voor iedereen die met allerhande schadelijke of irriterende stoffen in contact kan komen. Vele handen maken licht werk - en met onze latex handschoenen zet je al die handen alvast op de goede weg. Nieuwsgierig naar de optimale keuze op vlak van latex handschoenen? Wij zullen je er alvast de hand tot lenen.

Voor welke kleur kies ik?

Onder andere beschikbaar in ons assortiment aan latex handschoenen zijn de kleuren wit, geel en blauw. De gele varianten zijn uiteraard zeer opvallend, waardoor je ze zelden uit het oog verliest. Dergelijke latex handschoenen worden dan ook voornamelijk gebruikt voor wie moet opvallen: denk bijvoorbeeld aan een werf, een magazijn met voortdurend voorbij rijdende hefwagens of gewoon voor reiniging in en rond een stilgelegde machine. Anderzijds is een opvallende kleur ook ideaal voor reiniging in vreemde ruimtes waar best niets achterblijft. Een machineprobleem ten gevolge van het achterblijven van latex handschoenen is op deze manier dan ook zeer eenvoudig te vermijden. Beter voorkomen dan genezen, zegt men dan. Een dergelijke redenering vinden we bijvoorbeeld ook terug in de voedingsindustrie, waarbij blauwe latex handschoenen zeer populair zijn. Blauw is immers een 'vreemde kleur' in de voedingsindustrie, waardoor het snel opvalt indien een deeltje zou achterblijven in de voedingscyclus. Maakt de kleur echt niet uit? Dan kies je uiteraard toch gewoon voor witte latex handschoenen.

Wat is het voordeel van gepoederde latex handschoenen?

Sommige latex handschoenen zijn gepoederd. Het is nu eenmaal zo dat latex niet de meest handige stof is, zeker om ze aan- en uit te trekken. Door een zeer fijn poeder aan te brengen op de latex handschoenen wordt de grip verhoogd en is het makkelijker om de handschoenen aan- en uit te trekken. Want voor ons is ook comfort zeer belangrijk.

Verkrijgbaar in verschillende maten

De handschoenen uit ons assortiment zijn uiteraard niet alleen verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar ook in verschillende maten. Zo kunnen deze handschoenen verkregen worden in de maten S, M, L en XL. Werk je met een diverse groep personeel, dan haal je best verschillende maten in huis. Het belang van goed passende latex handschoenen is immers groot: niet enkel op vlak van comfort, maar ook op vlak van veiligheid. Te kleine handschoenen kunnen bijvoorbeeld de bloedsomloop belemmeren, terwijl te grote handschoenen dan weer voor een onveilige bescherming zorgen ( ze kunnen immers afzakken of niet nauw genoeg aansluiten). Maar wat betekenen deze handschoenmaten nu in de praktijk ? Onderstaand overzicht moet duidelijkheid bieden:

 • S: handomvang van 19 tot 20,5 centimeter;
 • M: handomvang van 22 tot 23 centimeter;
 • L: handomvang van 24 tot 26 centimeter;
 • XL: handomvang van 27 centimeter.