Onze andere webshops

Handschoenen

Foto-tabel Lijst

1-12 of 38

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Foto-tabel Lijst

1-12 of 38

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Handschoenen

In deze categorie vindt u ons uitgebreide assortiment handschoenen. Handdoekentoiletpapier.nl levert schoonmaakhandschoenen voor verschillende soorten toepassingen in verschillende maten. Handschoenen dienen tot bescherming van uw handen tijdens schoonmaakactiviteiten, het bedienen van een benzinetank of werken met schadelijke producten. Ook worden ze natuurlijk gebruikt door bijvoorbeeld tandartsen en doctoren. Bij Handdoekentoiletpapier vindt u voor iedere situatie de juiste soort handschoenen: sterke en duurzame modellen die u meermaals gebruikt of juist wegwerphandschoenen voor eenmalig gebruik. Bekijk ook eens onze handschoendispenser!

Vinyl handschoenen

De keuze van de juiste handschoenen is natuurlijk van groot belang. U heeft de keuze uit vinyl, latex of nitril. De vinyl handschoen is gemaakt van PVC en geschikt voor gebruik in de schoonmaak, horeca of verpakkingsindustrie. De handschoenen zijn zacht, comfortabel en geschikt voor personen met een latex-allergie. Ze zijn niet zo sterk als nitril of latex handschoenen en niet geschikt voor wanneer men werkt met oplosmiddelen.

Latex handschoenen

De latex handschoen is vervaardigd uit natuurlijk rubber en biedt een goede bescherming tegen bacteriën en virussen. Ze zijn comfortabeler dan vinyl en zeer elastisch. Ook prijstechnisch is dit een zeer interessante keuze. Let wel, latex handschoenen zijn niet geschikt voor gebruik in combinatie met olie en vetten. Dragers kunnen allergisch zijn of worden – na veelvuldig dragen – voor eiwitten in latex. Ook zijn perforatiegaten moeilijk te detecteren.

Nitril handschoenen

Tot slot de nitril handschoenen, het gevoel is vergelijkbaar met latex met het enige verschil dat nitril handschoenen wel gedragen kunnen worden door personen met een latexallergie. Ze zijn gemaakt van synthetisch polymeer. Qua prijs zijn ze vergelijkbaar met latex, maar bieden een langere levensduur. Ze zijn sterk – bieden een goede weerstand tegen scheuren en gaten – en geschikt om te werken met olie, vet, koolwaterstof, zuren en basen. U kunt ze niet gebruiken met oplosmiddelen, oxiderende zuren en stikstoffen.

Gepoederd of ongepoederd?

Natuurlijk is de keuze voor gepoederde of ongepoederde handschoenen ook erg belangrijk. Het poeder op de handschoenen komt uit maiszetmeel. Dit maakt het makkelijk er de handschoenen aan te trekken en vocht en zweet wordt beter opgenomen. Dit comfortabeler wanneer de handschoenen lang achtereen gedragen worden. Wanneer kiest men dan voor ongepoederde handschoenen? Deze gebruikt voornamelijk in de voedselverwerkingsindustrie. Er mag natuurlijk geen poeder in het eten terechtkomen. Ook in klinische omgevingen als laboratoria kiest men voor de ongepoederde variant.