Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

EHBO

Foto-tabel Lijst

4 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

4 artikel(en)

EHBO doos kopen bij 4UStore

Een EHBO doos mag eigenlijk nooit ontbreken. Niet alleen omdat je enkel zo de veiligheid van jezelf en je omstaanders kan garanderen, maar omdat zo’n EHBO doos soms ook wettelijk verplicht is. Hoe dat juist zit? Dat legt onze expert even voor jou uit.

Is een EHBO doos kopen verplicht?

Wanneer je personeel in dienst hebt, moet je over een EHBO doos beschikken. Dat staat te lezen in de Nederlandse Arbowet. Ook in België gelden gelijkaardige verplichtingen. Dat is omdat een werkgever nu eenmaal een grote verantwoordelijkheid heeft ten opzichte van zijn werknemers. Door een BHV’er in dienst te hebben en over een EHBO doos te beschikken, kan de werkgever de veiligheid van zijn werknemers garanderen. Eenmanszaken zijn in principe van deze verplichting uitgesloten, behalve wanneer je bezoekers ontvangt of een stagiair in dienst neemt. Als bedrijf moet je nu eenmaal ook hun veiligheid garanderen. Maar omdat je natuurlijk ook zelf al eens ongelukkig ten val kan komen, raden we elke professional aan om een EHBO doos in huis te halen.

Hoeveel koffers heb je nodig?

Indien je één enkele stagiair hebt rondlopen, zal één enkele EHBO-koffer volstaan. Maar indien je veel werknemers of bezoekers over de vloer krijgt, is één enkele EHBO-koffer natuurlijk niet voldoende. Voorzie een EHBO doos B indien je minder dan 25 personeelsleden in dienst hebt en een EHBO doos A in het andere geval. Zorg er uiteraard voor dat iedereen eenvoudig toegang heeft tot de EHBO doos. Bij verschillende gebouwen of verdiepingen voorzie je dan ook verschillende koffers. Ten slotte voorzie je ook een kleine EHBO doos voor in de wagen. Zo’n Carpoint EHBO doos koop je ook gewoon bij 4UStore.

Veiligheid staat voorop

Wij van 4UStore houden van veilige werkomgevingen. Daarom bieden we naast EHBO koffers ook preventieve beveiligingsmiddelen aan. Denk daarbij aan volgende persoonlijke beschermingsmiddelen: