Onze andere webshops

Andere 4UStores: Handdoekentoiletpapier.nl DisposableTotaal.nl Kantinewinkel.nl Prullenbaktotaal.nl

Recent toegevoegd

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

PBM

Foto-tabel Lijst

1-12 of 61

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Foto-tabel Lijst

1-12 of 61

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Aan heel wat karweien zijn spijtig genoeg ook heel wat risico's verbonden. Zonder de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen ( afgekort: PBM ) kan men dan ook al te makkelijk lichamelijke schade of andere letsels oplopen. Het correct gebruiken van de aangewezen persoonlijke beschermingsmiddelen is dan ook de primaire manier om veilig te (blijven) werken. In onderstaand overzicht geven we dan ook aan wanneer welke persoonlijke beschermingsmiddelen PBM ) aangewezen zijn.

Drillen en boren - maar nog steeds goed horen

Een eerste vorm van PBM -middelen is uiteraard gehoorbescherming. Gehoorschade loop je nu eenmaal sneller op dan je zou denken. De grens van 75 dB wordt daarbij als een cruciale grens aanzien. Persoonlijke beschermingsmiddelen stellen jou dan ook in staat om ook tumultueuze karweien zonder spijtige gehoorschade te overleven. Afhankelijk van de uitgevoerde werken zal een andere vorm van gehoorbescherming zich opdringen. Voor meer informatie omtrent deze vorm van PBM, kan je de categorie 'gehoorbescherming' raadplegen.

Handschoenen en overmouwen

Een andere vorm van PBM -middelen zijn handschoenen en overmouwen. Eigenlijk zouden we er in één adem ook meteen overschoenen en schorten bij kunnen noemen. Deze vorm van PBM -materialen zijn voornamelijk geschikt ter bescherming tegen allerhande chemische goedjes die de kledij of - nog erger - de huid zouden kunnen beschadigen. Naar voorbeelden hoeven we niet ver te zoeken: jaarlijks belanden tientallen mensen in het ziekenhuis met een aangetaste of geïrriteerde huid door blootstelling aan huishoudelijke producten zoals bijvoorbeeld vloeibare ontstopper. Van zodra een chemisch product waarschuwt voor direct contact, geef je daar maar beter gehoor aan. Voor meer informatie omtrent deze PBM -middelen, zie de categorieën "handschoenen", "overmouwen" en "overschoenen".

Mondkapjes

Ook mondkapjes kunnen tot de PBM -middelen gerekend worden, alhoewel ze in de praktijk ook voor een breder toepassingsgebied ingezet kunnen worden. Denken we aan persoonlijke bescherming, dan denken we bijvoorbeeld aan de bescherming tegen allerhande schadelijke fijne stofdeeltjes. Dergelijke stofdeeltjes komen beter niet in onze dierbare longen terecht, waardoor een adequate bescherming aan de hand van mondkapjes ten zeerste is aangewezen. Toch kunnen ze ook breder ingezet worden: denk bijvoorbeeld aan een ziekte- of epidemiegolf. Afhankelijk van de toepasselijke categorie, zal een mondkapje jouw longen of immuunsysteem tegen specifieke risico's beschermen. Voor meer informatie omtrent enkele specifieke toepassingsgevallen, zie de categorie "mondkapjes".

Wij zetten je een bril op

En zo blijft uiteindelijk nog een laatste, maar niet onbelangrijke, PBM -categorie over: onze ogen. Misschien zelfs nog belangrijker dan andere vitale menselijke functies, maar het moge duidelijk zijn: onze ogen zijn écht onmisbaar. Het mag niet gebeuren dat tijdens de uit te voeren werken jouw zicht beschadigd geraakt, vooral wetende dat de schade vaak onomkeerbaar is. We denken daarbij niet alleen aan wegspringende vonken of splinters, maar bijvoorbeeld ook aan contact met chemische producten of zelfs blootstelling aan allerhande lichtbronnen of stralingen. PBM -middelen kunnen voor de nodige bescherming zorgen. Twee joden weten wat een bril kost - maar de prijs van een veiligheidsbril valt niet te vergelijken met het belang van ons zicht. Voor meer informatie omtrent de beschikbare modellen en de toepasselijke bescherming die dergelijke veiligheidsbrillen bieden, raadpleeg de PBM -categorie "veiligheidsbril". Zoals steeds leggen wij met alle plezier een en ander voor u uit.

Kunnen wij u helpen?

 • 0117-454007
 • info@handdoeken
  toiletpapier.nl
 • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u
KiyOh

8,6 / 10

Gebaseerd op 651 beoordelingen

Nathalie

15 nov. 2018