Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 4
    65
Merk
  1. Duni (1)
  2. MTS Euro Products (1)
  3. Merkloos (1)
  4. Satino by Wepa (1)
  5. Tempo (1)
Ecologisch schoonmaakmiddel
  1. Nee (5)

Tissues

Foto-tabel Lijst

5 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

5 artikel(en)

Papieren zakdoekjes mogen eigenlijk nergens ontbreken. Niet alleen hebben ze heel wat voordelen en helpen ze ziektekiemen buiten jouw woonst of onderneming te houden, bovendien is het ook gewoon een symbool van persoonlijke hygiëne. Dergelijke papieren zakdoekjes en tissues zijn in allerhande maten en formaten verkrijgbaar, waardoor ze zich kunnen schikken voor allerhande verschillende toepassingsgebieden. Maar wat zijn nu de voordelen van dergelijke papieren zakdoekjes en tissues en wat moet je vast en zeker nog weten over dergelijke papieren zakdoekjes? Net zoals een fysieke verkoper in een lokale winkel, staan ook wij u graag (online) bij - uiteraard alsook met alle plezier en de grootste glimlach.

Tissues: Uw beste vriend in kille tijden

De voordelen van papieren tissues

Eigenlijk bevindt het voornaamste voordeel van papieren zakdoekjes zich simpelweg in het doel ervan: ziektekiemen bestrijden en afweren. Om dat te begrijpen moeten we in eerste instantie terugkeren tot de essentie van het verhaal: waarom loopt half Nederland medio herfst en winter te snotteren? In feite is een loopneus een reactie van jouw lichaam die allerhande schadelijke organismen maar al te graag uit jou wil laten verdwijnen. Door deze op te vangen in een stoffen zakdoek - dat bovendien verscheidene malen gebruikt wordt - creëer je een ideale voedingsbodem voor een microbiotoop vol dolgelukkige ziektekiemen. En zo besmet je uiteindelijk weer anderen, waarna de cyclus gewoon weer opnieuw kan starten. Door stoffen zakdoekjes te vervangen door wegwerpbare papieren zakdoekjes of tissues, kies je ervoor om ziektekiemen linea recta naar de prullenmand en de schroothoop te verwijzen. Bovendien zijn deze papieren zakdoekjes of tissues erop gericht om het snotteren zo aangenaam mogelijk te maken en de neus zo min mogelijk te irriteren. Want ziek zijn, dat doe je toch in alle comfort?

Papieren zakdoekjes zijn eigenlijk een verkeerde benaming

We blijven inderdaad collectief zweren bij de benaming "papieren zakdoekjes" maar eigenlijk dekt de benaming " tissues " veel beter de lading. Het is correct dat dergelijke tissues al van oudsher uit papier werden vervaardigd, maar vandaag de dag is dat al lang niet meer het geval. Tegenwoordig zweren alle fabrikanten collectief voor cellulose tissues , een stof die we rechtstreeks van planten kunnen maken en waarvoor geen bomen hoeven te sneuvelen. Dergelijke cellulose tissues hebben bovendien als voordeel dat ze veel beter afbreken in water, waardoor de kans op sanitaire verstoppingen uiteraard een pak kleiner is dan bij echte papieren zakdoekjes.

Wet naps

Uiteraard zijn tissues veel meer dan alleen papieren zakdoekjes. Ook zogenaamde wet naps vallen onder de noemer tissues te categoriseren. Wet naps vertonen zowel verschillen als gelijkenissen ten opzichte van papieren zakdoekjes. Zo hebben beiden een goede persoonlijke hygiëne als doelstelling, maar zijn wet naps daarentegen eerder gericht op een goede handhygiëne. Dergelijke natte doekjes kunnen zo gebruikt worden om bijvoorbeeld de handen te reinigen na het eten of gewoon ter verfrissing. Doe daar nog een heerlijk frisse citroengeur bovenop en je bent zo weer klaar om alle collega's en concullega's vriendelijk de hand te schudden.