Onze andere webshops

Papieren handdoekjes

Foto-tabel Lijst

1-12 of 49

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Foto-tabel Lijst

1-12 of 49

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Papieren handdoekjes worden zowel in bedrijven als in openbare gelegenheden volop gebruikt. De papieren handdoekjes zijn hygiënisch en eenvoudig bij te vullen. Er zijn verschillende papieren handdoekjes zoals u hieronder ziet; iedere dispenser heeft zijn eigen soort handdoekje. Maar wij hebben ook een papieren handdoek dispenser en papieren handdoekjes houder. Voordat u de handdoekjes besteld, controleer dan altijd welke vouw u nodig hebt. Naast de verschillende soorten vouwen, bieden wij ook oplosbare handdoekjes. De papieren handdoekjes lossen op in het water en voorkomen dat uw leidingen verstopt raken. Weet u niet zeker welke handdoekjes u nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op. Aan de hand van de dispenser kunnen wij u vertellen, welke handdoekjes geschikt zijn. 

Papieren handdoekjes: sanitaire oplossingen 

Het drogen van de handen is minstens even belangrijk als het wassen ervan. Het is immers zo dat bacteriën verlekkerd zijn op een nette en lekker natte huid. Handen wassen zonder (hygiënisch) drogen is volkomen nutteloos, zo veel mag duidelijk zijn. 

Waarom kiezen voor papieren handdoekjes?

Wanneer hygiëne erg belangrijk is dan zijn papieren handdoekjes de best mogelijke optie. Wij maakten de vergelijking met onder andere luchtdrogers en textiel handdoeken en constateerden inderdaad dat er veel minder bacteriën achterbleven na gebruik van papieren handdoekjes. Alleen al door het wrijven zou meer dan de helft van de bacteriën verdwenen zijn. Papieren handdoekjes bieden echter nog heel wat andere voordelen, zoals: 

 • Veel snellere drogingstijd (bij een luchtblazer duurt dit al snel een 30 tot 40(!) seconden;
 • Er worden, in tegenstelling tot gebruik van een luchtblazer, geen schadelijke bacteriën de lucht ingeblazen;
 • Hete luchtdrogers worden zelden voldoende gereinigd waardoor ze soms zelf een broeihaard voor bacteriën vormen.

Het gebruik van papieren handdoekjes is daarom ten zeerste aangeraden in scholen, rust- en ziekenhuizen, kinderopvangen en ook in de voedingssector.

Soorten papieren handdoekjes

Het indelen de papieren handdoekjes kan gebeuren aan de hand van de vouwsoort. Zo kennen we Z- en C-vouw doekjes.  Z-vouw papieren handdoekjes worden gebruikt bij dispensers waarbij de papieren handdoekjes uit de dispenser moet getrokken worden. Op die manier wordt het volgende handdoekje automatisch meegenomen en klaargelegd voor de volgende gebruiker. C-vouw doekjes  daarentegen worden gebruikt in een stapelsysteem waarbij meerdere doekjes gelijktijdig uit de dispenser getrokken kunnen worden.
Hetzelfde kan in principe ook bereikt worden met de zogenaamde multifold vouwhanddoekjes.  Deze papieren handdoekjes worden aan elkaar geluimd waardoor het volgende alsook tevoorschijn komt. Mag dit nu net niet gebeuren, bijvoorbeeld vanuit ecologisch of economisch standpunt? Kies dan voor interfold vouwhanddoekjes. De doekjes zijn hoe dan ook voldoende groot voor een enkele reinigingsbeurt. Economisch en milieuvriendelijkheid staan hierbij duidelijk centraal. 

Oplossingen voor de kleine ruimte

Slechts een klein sanitair beschikbaar? Te weinig ruimte om een handdoekdispenser op te hangen? Verdere zorgen zijn onnodig: kies voor de mini vouwhanddoekjes. Zij zijn zeer zuinig in gebruik en slechts voorzien van een 1 laags mini vouw – maar toch van uitstekende kwaliteit en met een zeer hoge absorptiegraad.

Oplosbare oplossingen

Het voornaamste nadeel van papieren handdoekjes is dat ze meestal niet door het toilet gespoeld mogen worden. Of toch niet? Dat hoeft inderdaad niet het geval te zijn. Zo zijn er tegenwoordig ook oplosbare vouwhanddoekjes op de markt om definitief vaarwel te zeggen tegen verstopte toiletten en leidingen. Deze doekjes zijn voorzien van 2 lagen flushable papier gemaakt van 100% cellulose. Dure sanitaire verstoppingen behoren aldus zo definitief tot het verleden.

Papieren zakdoekjes en tissues

Is hygiëne écht belangrijk, bijvoorbeeld in de zorgsector, dan wordt het personeel best voorzien van draagbare papieren zakdoekjes en tissues. Draagbaar, klein, compact en altijd bij de hand wanneer het nodig is. Het personeel kan zo op ieder moment de handen reinigen om een optimale hygiëne te garanderen. Bovendien zijn deze zakdoekjes ook ideaal voor thuis- en dagelijks gebruik: onmisbaar bij iedere verkoudheid of griep. Geef ziektekiemen ook thuis geen kans met onze papieren zakdoekjes en tissues.

Papieren handdoekjes bestellen

Onze papieren handdoekjes zijn verkrijgbaar in zes verschillende varianten: Z-vouw, C-vouw, multifold, interfold, minivouw en oplosbare handdoekjes. Daarnaast zijn er zakdoekjes verkrijgbaar die u ook in deze categorie terugvindt. Handdoekjes is met stip op 1 de meest hygiënische manier van handen drogen na toiletbezoek. Een handendroger blaast namelijk alle bacteriën de lucht in. Niet zo fris dus. Let er overigens op dat u de handdoekjes na gebruik niet in het toilet gooit. Dit kan verstoppingen veroorzaken. Een uitzondering op deze regel zijn natuurijk de oplosbare handdoekjes. 

Wij hebben een enorm breed assortiment online staan. Neem ook eens een kijkje bij een handdoekrolautomaat of ons toiletpapier

Bekijk onze handdoekjes: