Onze andere webshops

Kliko

Foto-tabel Lijst

1-12 of 46

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Foto-tabel Lijst

1-12 of 46

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
In deze categorie vindt u ons kliko assortiment. De kliko is zonder twijfel de meest verkochte containers van Nederland en verkrijgbaar in een 120 of 240 liter-variant. Perfect voor het scheiden van uw afval. Kies uit een groot aantal verschillende kleuren: grijs voor restafval, groen voor groente-, fruit- en tuinafval, blauw voor papier en geel voor glas. Verder vindt u ook nog een rood en bruin model in het assortiment. De kliko's zijn uitgerust met twee aan de achterkant, zodat ze eenvoudig door één persoon te verplaatsen zijn. Zelfs als ze volledig vol zijn. 

Kliko, mini rolcontainer of minicontainer

De kliko, ook wel minicontainers of mini rolcontainers genoemd worden door vrijwel iedereen in Nederland gebruikt. Ze zijn niet weg te denken uit het straatbeeld. Voor de particulier wordt om de week de grijze kliko voor restafval opgehaald en de andere week de groene voor groente-, fruit- en tuinafval. Maar de kliko is verkrijgbaar in meer kleuren. Zo is er een bruine verkrijgbaar voor tuinafval, een gele voor glas, een blauwe kliko voor papier en een rode voor het scheiden van plastic. Het is natuurlijk uitermate handig dat de kliko verkrijgbaar is in diverse kleuren. Zo ziet men in een oogopslag welke soort afval in welke kliko thuis hoort. In bedrijven en organisaties werkt met ook vaak met kleurcoderingssystemen voor het scheiden van afval. Hier begint het scheiden van afval vaak al bij de bron: papier wordt al gescheiden bij de kopieermachine en het bureau. Ook in de bedrijfskantine zien we vaak aparte afvalbakken voor plastic flesjes en weer andere voor blikjes. De mini rolcontainers zijn verkrijgbaar in twee verschillende maten, namelijk een 120 of 240 liter model. 

Kliko: milieuvriendelijke manier om afval te scheiden

De mini rolcontainers zijn van zeer goede kwaliteit. Dit is ook een vereiste aangezien de mini rolcontainers een serieus gewicht in afval moet dragen. De rolcontainers zijn gemaakt van een hoge kwaliteit kunststof, HDPE, oftewel high density polyethylene om precies te zijn. De mini rolcontainers worden gemaakt door middel van spuitgieten. Dit geeft de mini rolcontainer een aantal belangrijke kenmerken die hem zo duurzaam maken. De mini rolcontainer is namelijk UV-bestendig. De container zal namelijk in de meeste gevallen buiten staan en men wil natuurlijk niet dat na verloop van tijd de kleuren vervagen. Verder zijn de containers cadmiumvrij. Cadmium is een stof die zeer giftig is en die hoort dan ook niet thuis in producten die gebruikt worden door consumenten. Verder zijn de containers uitermate stevig en duurzaam. Ze krijgen namelijk flink wat te verduren en dienen een flink aantal jaren mee te gaan. De mini rolcontainers zijn tevens milieuvriendelijk, naast het feit dat ze geen cadmium bevatten, zijn ze ook nog eens volledig te recyclen. Nadat de mini containers niet meer bruikbaar zijn, wordt kunststof vermalen en weer opnieuw gebruikt voor de productie van nieuwe mini rolcontainers. 

Kliko: gegarandeerd van een lange levensduur

Koopt u een kliko dan kunt u ervan uitgaan dat deze een flink aantal jaren meegaat. De kliko is uitermate duurzaam geproduceerd en voorzien van een aantal interessante features: Aan de achterkant van het deksel is een ergonomische handgreep voorzien. Dat maakt dat hij hoe zwaar de kliko ook is, hij eenvoudig te verplaatsen is door één persoon. Dit handvat is bovendien geplaatst op een ergonomisch verantwoorde hoogte, zodat de kans op blessures bij de gebruiker wordt geminimaliseerd. Verder hebben de mini rolcontainers twee wielen. Deze zijn verbonden middels as en gemaakt van rubber. Ze maken dan ook vrijwel geen geluid wanneer de kliko's worden verplaatst. De wielas die beide wielen verbindt is gemaakt van verzinkt staal. Hij mag namelijk niet gaan roesten en moet weer en wind kunnen doorstaan. De mini rolcontainer wordt uitvoerig getest na de productie. Ze dienen namelijk bestand te zijn tegen grote temperatuur-wisselingen: vorst in de winter en extreme hitte in de zomer. De mini rolcontainers hebben enkel gladde oppervlakken. Zo heeft vuil geen kans om zich vast te koeken. Ook zijn gladde oppervlakken natuurlijk makkelijker te reinigen en te onderhouden.