Onze andere webshops

Keuzehulp Schoonmaakmiddelen

In onze webshop vindt u alle producten voor een professionele schoonmaak. Maar wat is nu het beste product voor uw specifieke schoonmaakbehoefte? Kiest u voor aparte producten die specifiek ontwikkeld zijn voor de schoonmaak van uw vloer en weer een ander product voor het reinigen van de werkbanken; of is het wellicht voorstandiger - en voordeliger te kiezen voor een multi- of allesreiniger? In deze keuzehulp reiken wij u enkele tips aan en geven adviezen die u helpen bij het kiezen van de juiste schoonmaakmiddelen. Om alles zo overzichtelijk mogelijk te houden zijn alle producten opgedeeld in categorieën: waaronder vloerreiniger, keukenreiniging, sanitairreiniging, interieurreiniging, vaatwas, wasmiddelen, wasmiddelen, desinfectiemiddelen, industriële reiniging voor het zware werk en tot slot removers en schoonmaakazijn. In onderstaande zullen we de verschillende groepen schoonmaakmiddelen kort bespreken en de belangrijkste eruit lichten. Dit schoonmaakmiddel is geschikt voor het reinigen van gereedschap, RVS keukenmachines, werkbladen, vloeren en muren. Let op: dit schoonmaakmiddel is enkel geschikt voor professioneel gebruik.

Schoonmaakmiddelen voor de keuken

Een professionele keuken dient dagelijks grondig te worden schoongemaakt. Dit is niet alleen om dat het natuurlijk fijner werkt; is uw keuken niet goed schoon dan kunt u flinke boetes krijgen. Gebeurt dat vaker dan kan kan zelfs het restaurant sluiten. Het is van groot belang dat men voldoet aan de zogeheten HACCP-richtlijnen. Deze richtlijnen schrijven voor dat alle etenswaren op de juiste temperatuur bewaard dienen te worden, dat alle producten in de koeling netjes voorzien zijn van een label met naam en datum en meer. Een belangrijk punt van attentie is kruisbesmetting. In iedere keuken is er kans op kruisbesmetting - rauwe voedingswaren die in contact komen met producten die al klaargemaakt zijn. Om dit risico te minimaliseren is het van belang dat de keuken dagelijks - en periodiek de grote schoonmaak - grondig wordt gereinigd. Natuurlijk moeten hier de juiste schoonmaakmiddelen voor worden gebruikt. We hebben een verdeling gemaakt tussen algemene keukenreiniging, ontvetters voor onder andere de oven, grill en friteuse en koffiemachine-reinigers.

Keukenreiniging

Ecolab Kitchenpro

In de categorie keuken vindt u schoonmaakmiddelen van gerenommeerde merken als Ecolab, Ecodos en Labaz; onder andere de bekende Kitchenpro en Kitchenpro Duo van Ecolab. Kitchenpro is een multireiniger die zowel geschikt is voor het reinigen van keukenvloeren, als voor werkbanken, wanden, deuren, keukenapparatuur en meer. Dit schoonmaakmiddel is speciaal ontwikkeld voor vettige gladde vloeren, waar het gevaar bestaat dat iemand zou kunnen uitglijden. Ecolab Kitchpro is voorzien van een gepatenteerde formule - dat betekent dat geen enkel ander product erover beschikt - die ervoor zorgt dat de vloer vrijwel niet gezorgd hoeft te worden. Dit maakt de kans op uitglijders miniem. Dit schoonmaakmiddel heeft speciale enzymen, die de vetten afbreken. De vloer kan zelfs worden nagespoeld met koud water na het schoonmaken. Ideaal is om 's avonds na de dienst de vloer te bevochtigen met warm water en Ecolab Kitchenpro. 's Nachts het product zijn werk laten en de volgende ochtend na te spoelen met koud water alvorens men begint met werken. Ecolab Kitchenpro wordt geleverd per 2 zakken van 2 liter per stuk.

Ecolab Kitchenpro Duo

Ook Ecolab's Kitchepro Duo is een multi-schoonmaakmiddel. Gebruik voor het reinigen van uw vloeren en oppervlakken als werkbanken en muren. Het product heeft een licht parfum, zodat de keuken fris ruikt na gebruik. Het product wordt geleverd in 2 zakken met een inhoud van 2 liter per stuk. De zakken zijn enkel te gebruiken in combinatie met een Ecolab dispenser. Deze kunt u gratis laten plaatsen, neem contact met ons op voor meer informatie hierover. Het product veilig om mee te werken - niet bijtend. Bij de ontwikkeling van Ecolab Kitchenpro Duo is men uitgegaan van 3 speerpunten: het product moet veilig zijn, efficiënt om mee te werken en het moet natuurlijk goed schoonmaken. Met Kitchenpro Duo verwijdert u razendsnel hardnekkig vuil; het product laat geen vegen achter op de vloer en voor het gebruik hoeft men geen persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen.

Keukenreinigers voor zeer hardnekkig vuil (enkel voor professioneel gebruik)

Ecolab Foamguard Hydro 10

Foamguard Hydro 10 van Ecolab is een schuimreiniger. Dit is een wat agressiever schoonmaakmiddel  ontwikkeld voor het reinigen van hardnekkig vuil als vetten, olie, eiwitten. Het product is enkel geschikt voor het reinigen van waterbestendige oppervlakken. Het product is ontwikkeld op basis van een speciale schuimformule zodat het zich hecht aan zowel horizontale als verticale oppervlakken.

Labaz Acidfoam

Let op dit is een zeer agressief schoonmaakproduct voor zeer hardnekkig vuil. Het wordt niet zozeer in de keuken gebruikt, maar in voedselverwerkingsbedrijven als slachthuizen en de visindustrie. Dit schuimreinigingsmiddel is ideaal voor het verwijderen kalk- en roestvlekken. Geschikt voor de reiniging van onder meer transportbanden, ketels en opslagtanks. In de visindustrie wordt het product voornamelijk gebruikt voor het verwijderen van eiwitaanslag. Ook dit product kan gebruikt worden in vrijwel iedere schuimmachine.

Ontvetters

In een professionele schoonmaak bent u niet zonder ontvetter. De grill, oven en friteuses kunnen niet met een gewoon schoonmaakmiddel worden gereinigd. Hier moet toch echt een ontvetter aan te pas komen. Hardnekkig vuil en aangekoekt vet worden makkelijker verwijderd met een ontvetter. Naast de producten van Ecolab, Ecodos, Tana professional, Labaz en Suma zijn er ook biologische ontvetters verkrijgbaar die een minimale impact op het milieu hebben.

Ecolab Kitchen Pro Greaselift

Dit is een zeer bekend product dat in vele restaurantkeukens wordt gebruikt. Dit is een uitstekend product dat tevens niet bijtend is. U kunt er dus veilig mee werken zonder het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen. Ondanks dat het geen bijtend product is; is het net zo effectief als andere ovenreinigers. Het product is geschikt voor het reinigen van oven en afzuigkappen. Tevens is het product veilig op aluminium oppervlakken te gebruiken. Dit is bij andere ontvettend schoonmaakmiddelen vaak niet het geval. Het product wordt geleverd in een verpakking van 2 x 2 liter en is enkel te gebruiken in combinatie met een Ecolab dispenser. Het gebruik van een dispenser zorgt ervoor dat u het verbruik beter onder controle heeft. De Ecolab dispenser geeft namelijk altijd eenzelfde hoeveelheid schoonmaakmiddel. Dit is een biologisch afbreekbare ontvetter.

Ecolab Greaselift

De Greaselift ontvetters van Ecolab zijn voorzien van een speciale formule die inwerkt op het aangekoekte vet en het vervolgens optilt - vandaar ook de naam Greaselift. Het zijn uiterst krachtige ontvetters, ondanks het dat het geen bijtende schoonmaakmiddelen zijn. De producten zijn verkrijgbaar als in een handige spuitfles of als concentraat. Ecolab Greaselift is biologisch afbreekbaar, veilig om te gebruiken op aluminium en is volledig geurloos.

Labaz Vitex

Ook een zeer populaire ontvetter, Labaz Vitex. Dit is een geconcentreerde ontvetter ontwikkeld op basis van alkalische stoffen. Dit product is voor zeer hardnekkig vuil en kans gebruikt worden voor de reiniging van grote vloeroppervlakken en machinale schoonmaak in de voedingsmiddelenindustrie. Gebruik overigens altijd warm water in combinatie met dit product. Labaz Vitex is niet voorzien van een hinderlijk parfum. Nadat een vloeroppervlak is gereinigd, maakt u het verder schoon met een borstel of dweil.

Tana Green Care Grease Perfect

Tana Green Care is een volledige biologisch afbreekbare en ecologische verantwoorde ontvetter, die vrijwel geen impact heeft op het milieu. Dit product is speciaal ontwikkeld voor gebruik in horeca-, grootkeukens en de voedselverwerkende industrie. Geschikt voor het reinigen van een groot aantal verschillende oppervlakken en meer: onder andere vloeren, muren, werkbanken, koelkasten en keukengereedschap.

Tana Green Care Grease Power

Grease Power van Tana Green Care is een krachtiger product dan Grease Perfect. Dit schoonmaakmiddel is geschikt voor de echt hardnekkige vervuilingen: aangekoekt vet en korsten in de oven. Dit product wordt ook veel gebruikt in de voedselverwerkende industrie. Het is overigens ook geschikt voor stoom- en convectie-ovens met een ingebouwd schoonmaaksysteem. Gebruik dit schoonmaakmiddel niet op aluminium, oppervlakken die alkalibestendig zijn of glazuur.

Koffiemachine-reiniging

In de horeca - maar ook op kantoor - worden koffiemachines intensief gebruikt en daarom dienen deze dagelijks grondig te worden schoongemaakt. Het is belangrijk te voldoen aan de HACCP-richtlijnen, mensen mogen natuurlijk niet ziek worden in uw etablissement. Ook dient de machine regelmatig ontkalkt te worden. Een goede schoonmaak van uw koffiemachine is bovendien essentieel voor het smaakbehoud van uw koffie. In de webshop zijn verschillende uitstekende producten te vinden, voor de reiniging van uw koffiemachine. Producten van onder andere Bravilor en Renegite.

Vloerreiniging

Niet iedere vloer is hetzelfde en het is belangrijk dat u het juiste soort product gebruikt voor uw specifieke vloer. Natuurlijk vindt u de goudzeep in het assortiment. Dit is een all round product dat al tientallen jaren bestaat, maar nog steeds veel wordt gebruikt. Verder natuurlijk een groot aantal Ecolab producten: Maxx Indur, een uitstekend schoonmaakproduct dat na gebruik een vuilafstotende laag achterlaat op uw vloer. Het product heeft ook weinig schuimvorming. Dit maakt een stuk makkelijker schoon. Dit schoonmaakmiddel is geschikt voor alle waterbestendige vloeren. Met een aangenaam parfum voor extra frisheid.

Ecolab Neomat

Dit is een ontvettende vloerreiniger die vergrauwing op vloeren tegen gaat. Geschikt voor harde vloeren, die water- en alkibestendig zijn. Gebruik het product bij voorkeur in schrobmachines, vanwege zijn laagschuimende werking. Wordt geleverd in een handige jerrycan met een inhoud van 10 liter.

Ecologische vloerreinigers

Voor vrijwel ieder schoonmaakproduct in ons assortiment is een biologisch afbreekbaar alternatief te vinden. Deze producten zijn in de meeste gevallen voorzien van een gerecyclede verpakking. Het is voor ons als webshop erg belangrijk een breed assortiment te bieden en daarin mogen producten die een verminderde impact hebben op het milieu natuurlijk niet ontbreken. Een mooi voorbeeld hiervan is onze Tana Green Care-lijn. Deze bestaat uit een volledige lijn aan schoonmaakmiddelen waaronder dus vloerreinigers.

Tana Green Care Tawip Vioclean

Dit is een volledig duurzaam schoonmaakmiddel voor uw vloer. Tana Green Care Tawip Vioclean is een vloerreiniger ontwikkeld op basis van kokosolie en dus volledig natuurlijk. Naast het feit dat het schoonmaakmiddel uitstekend reinigt, laat het bovendien een beschermende laag achter op uw vloer die vuilafstotend is. Zo blijft uw vloer langer schoon en wordt hij beschermd tegen slijtage.

Tana Tawip Innomat

Tawip Innomat is een schoonmaakmiddel voor gebruik in schrobmachines. Het werkt uitstekend tegen olie en vet en is bij uitstek geschikt voor het reinigen van grote vloeroppervlakken bijvoorbeeld in supermarkten of in de voedselverwerkingsindustrie. Tana Tap Innomat reinigt uw vloer uitstekend en laat tevens een lichte zijdeglans achter op uw vloer. Daarnaast zorgt het voor een anti slip-effect wat erg belangrijk is in een professionele omgeving. Deze dient veilig te zijn en een gladde vloer maakt daar geen onderdeel van uit. Een uitstekend product voor het onderhouden van gangpaden in onder supermarkten, universiteiten, treinstations en luchthavens.

Schoonmaakmiddelen voor het sanitair

Het toilet en sanitaire ruimten, toch één van de belangrijkste ruimten uw bedrijf, zeker in het geval van een horeca-onderneming. Er is weinig waar u harder op wordt afgerekend dan een vies toilet en dit is ook volkomen terecht. Wat denkt een gast als hij een vies toilet tegenkomt? Het zal waarschijnlijk iets zijn in de trant van: 'als men al geen aandacht besteed aan een goede schoonmaak van het toilet, hoe zal de keuken er dan uitzien?' Men zal in ieder geval niet denken: 'zal ik hier eens lekker iets gaan eten'. Het is erg belangrijk dat uw toilet en sanitaire ruimten netjes schoon en fris zijn. Dit betekent dat ze dagelijks meerdere malen gecontroleerd moeten en grondig worden schoongemaakt met de juiste schoonmaakmiddelen. De professionele schoonmaakmiddelen in ons assortiment zijn in de meeste gevallen rood van kleur - schoonmaakmiddelen voor de vloer zijn meestal groen en die voor het interieur geel en voor de ramen blauw. Erg handig dus om kleurcodering te werken binnen uw bedrijf; zo is de kans klein dat personeel het verkeerde schoonmaakmiddel gebruikt. We hebben een zeer groot assortiment aan sanitaire schoonmaakmiddelen in de shop: alles voor de dagelijkse en periodieke reiniging. De sanitaire schoonmaakmiddelen zijn onderverdeeld in drie groepen: producten voor de dagelijkse reiniging van uw toilet, ontkalkers en ontstoppers.

Schoonmaakmiddelen voor de dagelijkse reiniging van uw toiletten en sanitaire ruimten

In deze categorie vindt u onder andere producten als WC-eend, bleek, schuurmiddel, sanitairzuur en -reiniger, toiletblokken en -houders en urinoirtabletten. Kortom, alles wat nodig is om uw toiletten op een dagelijkse bezig netjes schoon te houden. Een goede aanvulling is wellicht nog een luchtverfrisser. 

Schoonmaakmiddelen voor uw sanitair: de vereisten

Waar dient een goed schoonmaakmiddel voor uw toilet en sanitaire ruimten ten minste aan te voldoen. Natuurlijk moet het goed schoon maken en fijn zijn om mee te werken. Op het toilet kan men hardnekkig vuil tegenkomen. Het verwijderen van kalk en urinestenen behoeft een krachtig product. Naast de dagelijkse schoonmaak is het ook van belang dat u periodiek - afhankelijk van de drukte - een grote schoonmaak houdt. Normaal gezien zal dat eens per maand zijn. Voor de periodieke reiniging van uw toilet zult u krachtigere producten nodig hebben. Voor de urinoirs raden wij altijd aan gebruik te maken van urinoirmatten en urinoirtabletten. De urinoirmatten gaan verstoppingen tegen en de urinoirtabletten zorgen voor een frisse geur. 

Ontkalker

Kalk is de vijand van iedere schoonmaker. Hoewel dit misschien lichtjes overdreven is; zorgt kalk wel voor een hoop frustratie tijdens het schoonmaken. Kalkaanslag op de spiegels, douchekop, toilet; het zit overal en kalk is moeilijk te verwijderen wanneer u niet de juiste producten gebruikt. 

Ecolab Foam Guard Z kalkreiniger

Dit is een uitstekend voorbeeld van een goede kalkreiniger. Let op: dit product is uitsluitend bedoeld voor professioneel gebruik. Werkt zeer goed voor het verwijderen van onder andere zeepresten, vet, vuil en natuurlijk kalkaanslag. Enkel geschikt voor gebruik op oppervlakken die water- en zuurbestendig zijn. Het product hecht zich uitstekend aan zowel horizontale en verticale oppervlakken. Hierdoor wordt de inwerktijd vergroot, wat zorgt voor een beter resultaat. 

Tana WC powder

Dit is een sanitair reinigingsmiddel in poedervorm voorzien van actief zuurstof. Dit is een uitstekend product voor het verwijderen van kalk, urinekristallen en ander vuil. Met een aangenaam parfum dat nog lang een frisse geur achterlaat op het toilet. 

Ontstopper

Het is altijd goed om een onstoppingsmiddel in huis te hebben. Je weet namelijk nooit wanneer zich een verstopping zal voordoen en loodgieters zijn tegenwoordig niet meer zo goedkoop; dus met alles wat u zelf doet, bespaart u geld. Voordat u een vloeibare ontstopper gebruikt, is het aan te raden de leiden voor en na te spoelen met warm water. Volg altijd de gebruiksaanwijzing van het product en werk veilig. In sommige gevallen is het belangrijk dat u persoonlijke beschermingsmiddelen draagt voor het beschermen van uw ogen, gezicht, handen en armen. 

Schoonmaakmiddelen voor het interieur

Allesreiniger

Naast schoonmaakmiddelen voor het sanitair, de keuken en vloeren. Het bekendste schoonmaakmiddel voor uw interieur is natuurlijk de allesreiniger: een multifunctionele reiniger die voor een groot aantal toepassingen gebruikt kan worden. Allesreiniger is geschikt voor een groot aantal verschillende taken in het huishouden; denk aan vloeren, de keuken en het toilet. Heeft u te maken met echt hardnekkig vuil, dan raden wij altijd aan te kiezen voor een specifiek product zoals een ontvetter of een sanitairreiniger. Allesreiniger is verkrijgbaar van gerenommeerde merken als Andy en Ajax. Voor de professionele schoonmaak leveren wij onder andere Ecolab, Ecodos en Tana professinonal, zoals in flacons als in navulling voor de de dispensers. De allesreinigers zijn veilig om te gebruiken op aluminium, kunststof en glas en zorgen voor een streeploos resultaat. Gebruik allesreiniger met water. De verhouding hangt af van hoe hardnekkig de vervuilingen zijn.

Glasreiniger

Glasreiniger - door velen ook wel Glassex genoemd, naar de merknaam - gebruikt men voor het reinigen van oppervlakken, vaak glas natuurlijk. Glasreiniger zorgt voor een streeploos resultaat en wordt in de meeste gevallen geleverd in een handige spuitbus. Overigens ook te verkrijgen als navulverpakking. Glasreiniger kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Hoe te gebruiken? Spuit de glasreiniger op een droog oppervlak en wrijf vervolgens het oppervlak schoon met een droge, niet pluizende doek. 

RVS cleaner

RVS oftewel roestvrij staal is een zeer sterk materiaal dat geruime tijd mooi blijft. Toch is een degelijk onderhoud aan te raden. Dit zal de levensduur verlengen en het ziet er gewoonweg netter uit. Wij leveren een aantal hoge kwaliteit RVS-reinigers waaronder Ecolab Chromol. Dit product wordt voornamelijk gebruikt voor de schoonmaak en het onderhoud van werkbanken en andere RVS-oppervlakken in professionele keukens en bedrijfskantines. Het laat een mooie glans en een beschermende, vuilafstotende laag achter na behandeling. 

Tapijtreiniger

Een tapijt of vloerbedekking schoonmaken is zonder twijfel één van de meest vervelende schoonmaakklusjes. Het is daarom zaak dat u de juist schoonmaakmiddelen gebruikt. Voorkomen is beter dan genezen, maar vroeg of laat zullen er toch vlekken komen op uw mooie tapijt. Probeer de schade te beperken door direct met een doek met lauw water aan de slag te gaan. Blijft er toch een vlek over, dan dienen er schoonmaakmiddelen aan te pas te komen. In de shop zijn een aantal uitstekende tapijtreinigers te koop waaronder Ecolab Carpet Spray-Ex en Tana Timber Lamitan. Ecolab Carpet Spray-Ex is geschikt voor alle soorten kleurecht tapijt, vloerbedekking en meubels. Ecolab Carpet Spray-Ex zorgt ervoor dat u tapijt er weer als nieuw uitziet en dit is echt zo. Sommige tapijtreinigers of schoonmaakmiddelen kunnen verwijderen wel de vlekken, maar beschadigen tegelijkertijd uw tapijt of meubelen. Dat is bij de tapijtreinigers en schoonmaakmiddelen van Ecolab, Tana en Green Care absoluut niet het geval. Naast de standaard schoonmaakmiddelen bieden wij ook voor de tapijtreinigers ecologische en biologische alternatieven.

Industriële schoonmaakmiddelen

Voor het echt zware werk verwijzen wij u graag naar de industriële schoonmaakmiddelen. Deze schoonmaamkmiddelen zijn absoluut niet geschikt voor particulier gebruik. De schoonmaakmiddelen in deze categorie worden voornamelijk gebruik in slachthuizen, de visindustrie, en drank- en zuivelindustrie. De industriële schoonmaakmiddelen zijn geschikt voor het verwijderen van eiwitten, bloed, vetten en hophars. Het is erg belangrijk voorzichtig om te gaan met deze producten. Indien nodig: draag altijd persoonlijke beschermingsmiddelen bij het gebruik. 

Vaatwas

Afwasmiddel

Vaatwasmiddelen zijn onmisbaar in de professionele keuken en ook in het huishouden natuurlijk. In onze shop verkopen vaatwasmiddel om mee de hand af te wassen of om het grootste vuil te verwijderen voor het servies en de borden in de machine gaan. Verkrijgbaar in fles of jerrycan grootverpakking. Vele verschillende merken verkrijgbaar van de gekende A-merken tot meer budgetvriendelijke alternatieven. Onder andere Dreft, Dubro en Ecolab. 

Vaatwasmiddel 

Deze groep bevat alle professionele vaatwasmiddelen. Dit zijn vloeibare of vaste professionele vaatwasmiddelen die in de meeste gevallen worden geleverd in een jerrycan grootverpakking. Efficiënte vaatwasmiddelen die zuinig in het gebruik zijn. De vaatwasmiddelen werken uitzonderlijk goed tegen koffie- en theevlekken. Deze zijn erg hardnekkig. Wij raden overigens altijd aan het grootste vuil van de borden te verwijderen voordat u ze in de vaatwasmachine doet. Dit zorgt ervoor dat machine minder hard hoeft te werken en dit zal de levensduur verlengen. U zult ook minder te maken hebben met storingen. Maak ook iedere dag de machine goed schoon na gebruik. 

Vaatwaspoeder 

De vaatwaspoeders in ons assortiment zijn geschikt voor particulier gebruik, bijvoorbeeld in het huishouden of in de bedrijfskantine. Poeder is over het algemeen een stuk goedkoper dan tabletten. Verkrijgbare merken zijn onder andere Sun, Tricel en Calgonit. 

Vaatwastabletten

Vaatwastabletten zijn hartstikke handig. Ze zijn verkrijgbaar in twee verschillende soorten: standaard vaatwastabletten die enkel vaatwaspoeder bevatten of de twee-in-één variant met afwasproduct, spoelglans en zout. Gebruik de all-in-one vaatwastabletten enkel voor de normale vaatwasprogramma's, niet voor de korte programma's. Ze hebben dan namelijk niet genoeg tijd om op te lossen. Ondanks het feit dat de all-in-one tabletten zout bevatten, raden wij altijd aan nog extra zout te gebruiken in de vaatwasmachine, omdat de tabletten in de meeste gevallen niet voldoende bevatten. 

Bag in box vaatwasmiddel

Een bag-in-box is eigenlijk een kartonnen doos met daarin een plastic zak gevuld met vloeistof - in dit geval is dat vloeibaar vaatwasmiddel. Het gaat hierom een geconcentreerde formule met automatische dosering. Dit zorgt ervoor dat u het gebruik altijd in de hand heeft. Verder is het milieuvriendelijk omdat het afval wordt beperkt.