Onze andere webshops

Keuzehulp Poetspapier

Poetspapier is verkrijgbaar in drie verschillende soorten; eigenlijk vier als we keukenpapier (keukenrollen) ook mee rekenen, maar deze laten we voor het moment even buiten beschouwing. Keukenrollen zijn namelijk meer geschikt voor gebruik thuis, niet zozeer voor een professionele omgeving als een horecakeuken, hoewel we ze ook in grootverpakkingen verkopen. Men onderscheid drie soorten poetspapier, namelijk midirollen, minirollen en industriepapier. Midirollen zijn veruit de meest gebruikte. In deze keuzehulp gaan we dieper in op de verschillen tussen de producten en geven we tips welk product u het best kan gebruiken in welke situatie.

Midirollen

Dit is de middelste maat: minirollen zijn kleiner en de rollen industriepapier zijn een stuk groter. De midirol - ook wel bekend als Tork rol - kent vele toepassingen: zo wordt hij veel gebruikt in professionele horecakeukens en grootkeukens. U kunt eigenlijk geen professionele keuken binnenstappen zonder dat daar een midiroldispenser met midirol poetspapier hangt. De midirol gebruikt men voor het drogen van de handen, na het handen wassen. Gebruik hier niet theedoeken of andere textiel voor, dit is absoluut niet hygiënisch en werkt kruisbesmetting in de hand. De micro-organismen blijven namelijk aanwezig in de theedoeken. De meest hygiënische manier om de handen te drogen na het wassen is zonder twijfel het gebruik van papier. Dit werkt als volgt: wast men grondig de handen met een antibacteriële zeep dan zijn al een groot deel van de micro-organismen van de handen verdwenen. Droog de handen vervolgens met poetspapier en door de wrijving blijven de micro-organismen aan de vezels van het papier plakken. Vervolgens gooit het papier in de afvalbak. Onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik van poetspapier voor het drogen van de handen ervoor zorgt dat er tot 76 procent minder bacteriën op de handen aanwezig zijn.

Midirollen zijn super praktisch

Het gebruik van poetspapier zorgt dus niet enkel voor een betere hygiëne, het werkt ook erg praktisch. De rollen zijn te gebruiken in professionele keukens, maar ook in werkplaatsen in in de industrie komt men ze vaak tegen. Het poetspapier in ons assortiment is van een uitstekende kwaliteit - ook de goedkopere varianten. Een groot absorberend vermogen gecombineerd met een flinke trekkracht maken dat dit erg fijn papier is om mee te werken. Het midirol poetspapier is verkrijgbaar in verschillende papiersoorten: cellulose of recycled tissue. Recycled tissue - de naam zegt het al - is gemaakt van oud, gerecycled papier. Cellulose daarentegen wordt geproduceerd uit nieuwe papiervezels. Goed om te weten is dat cellulosepapier veel beter oplost in water dan recycled tissue papier. Hoewel het midirolpapier niet in het toilet dient te eindigen, is het toch goed om te weten dat cellulose beter oplost in water dan recycled tissue. Naast het drogen van de handen wordt midirol poetspapier ook veel gebruikt voor het afnemen van werkbanken, of voor het opruimen van vloeistof die gemorst zijn. Nadat de plek is schoongemaakt neemt u een schoon vel om de plek droog te maken. Het poetspapier dient vervolgens in de afvalbak gedeponeerd te worden om kruisbesmetting te voorkomen.

Koopgids midirol poetspapier

Zoekt u papier voor in de professionele keuken dan raden wij altijd midirol poetspapier aan. De dispensers zijn niet overdreven groot en kunnen eenvoudig aan de wand bevestigd worden. Het is verstandig een aantal - 2 tot 3 voor de gemiddelde restaurantkeuken - midirol poetspapier te installeren op strategisch plekken: dicht in de buurt van werkbanken en wasbakken. Het is in ieder geval van belang dat dispensers in de buurt hangen van de werkplekken van het keukenpersoneel. Naast gebruik in de keuken wordt het midirol poetspapier ook veel gebruikt in werkplaatsen; denk aan fietsenmakers en autogarages. Het is ontzettend handig papier om bijvoorbeeld olie op te ruimen of onderdelen schoon te maken. Een andere plek waar men veel gebruikt maakt van poetspapier zijn fitness en health-centra. Leden van fitness en healthcentra zijn verplicht of worden in ieder geval vriendelijk verzorgd na het gebruik van fitnessmachines deze schoon te maken. Vaak blijft er na gebruik namelijk wat zweet achter op de machine. De fitnessapparaten zijn perfect schoon te maken met wat desinfectiemiddel en poetspapier.

Midirol poetspapier: verschillende varianten en papierkwaliteiten

Het midirol poetspapier is verkrijgbaar in verschillende papierkwaliteiten en tevens in twee verschillende kleuren, namelijk wit en blauw. De blauwe variant gebruikt men vaak in de voedselverwerkingsindustrie. Het kan namelijk gebeuren dat er per ongeluk een stukje papier in het eten terecht komt. Dit wordt sneller opgemerkt vanwege de blauwe kleur. Verder heeft u de keuzen uit midirollen met of zonder koker. De midirollen met koker zullen beter hun vorm behouden tijdens transport en opslag, maar de rollen zonder koker bevatten dan net weer wat meer papier. Het poetspapier midi wordt geleverd per 6 rollen. De meeste 1-laagse rollen leveren gemiddeld 300 meter papier per rol; de 2-laagse variant zo'n 150 tot 160 meter poetspapier per rol. Dit kan iets afwijken, afhankelijk van de dikte van het papier - de hoeveelheid lagen waaruit het bestaat.

Minirollen

Minirollen zijn gewoon een kleinere variant van de midirollen en worden vaak gebruikt op locaties waar men geen ruimte heeft voor het plaatsen van een midirol poetspapier-dispenser. De minirol heeft dezelfde hoogte als een midirol maar is een stuk minder breed en daarmee geschikt voor locaties waar de ruimte beperkt is. Miniroldispensers komt men vaak tegen in de pantry's, bijkeukens of nabij wastafels in keukens. Ook het minirol poetspapier is verkrijgbaar met of zonder koker. Helaas, enkel in de kleur wit. Verder zijn er ook een minder varianten verkrijgbaar in vergelijking met de midirol. Dit komt omdat men toch veel vaker voor de midirol kiest in plaats van minirol poetspapier. Men kiest enkel voor een minirol is er echt ruimte is voor het plaatsen van een midiroldispenser. 

Industriepapier

De derde variant poetspapier is het industriepapier. Dit zijn zeer grote rollen die echt bedoeld zijn voor gebruik in industriële omgevingen - schildersbedrijven, scheepvaart, technische werkplaatsen, autogarages en meer - of bijvoorbeeld grootkeukens of voedselverwerkingsbedrijven, denk hierbij aan bakkerijen, slachterijen en visverwerkingsbedrijven. De industrierol kent eigenlijk dezelfde toepassingen als het midirol en minirol poetspapier, namelijk het opnemen van vuil en vocht, het droogmaken of schoonmaken van gereedschap of uw handen. Ook het industriepapier is verkrijgbaar in wit of blauw, dit vanwege de HACCP-richtlijnen zoals eerder genoemd. Het is verkrijgbaar per één of twee rollen met één, twee of drie lagen. Kies uit hier uit recycled tissue of cellulosepapier geproduceerd uit nieuwe houtvezels. Het industriepapier heeft een groot absorberend vermogen en neemt vocht snel op, je trekt het niet snel kapot, het is zacht en tevens pluisarm; dit is ook een belangrijke voorwaarde voor vele werkzaamheden. Voor het gebruiken van deze grote rollen heeft u natuurlijk een bijpassende dispenser nodig. Deze zijn te verkrijgen als stand model of als wandmodel. Ook zijn er universele dispensers verkrijgbaar voor zowel industriepapierrollen als midirollen.