Onze andere webshops

Keuzehulp Poetsdoeken

Poetsdoeken, ook wel poetslappen genoemd zijn doeken gemaakt van oud textiel - oude kleding en andere textiel als overhemden, lakens, t-shirts en badstof. In ons assortiment vindt u voor iedere klus de juiste poetsdoek. De poetsdoeken worden dus gemaakt van oud textiel. Wist u overigens dat voor het maken van 17 kilo ongesneden poetsdoeken niet minder dan 100 kilo oud textiel nodig is? Oud textiel wordt ingezameld en vervolgens gesorteerd op kwaliteit. Zo'n 17 procent van het textiel dat niet meer hergebruikt kan worden, wordt verwerkt tot poetsdoek.

De verschillende kwaliteiten poetsdoeken

Wegwerp poetsdoeken en Euro All-Wipes voor eenmalig gebruik

De verschillende soorten poetsdoeken hebben we voor het gemak ingedeeld in 6 verschillende categorieën: bont, bont tricot, wit, wit tricot, wegwerp poetsdoeken en non wovens. De non wovens laten we even buiten beschouwing, hier is namelijk een aparte keuzehulp voor opgesteld die u kunt raadplegen. De wegwerppoetsdoeken en Euro All-Wipe zijn niet gemaakt van oud textiel. Dit zijn disposable poetsdoeken voor zware werkzaamheden en poetswerk. Gebruik ze onder andere voor het opnemen van vet, olie en andere vloeistoffen. De wegwerppoetsdoeken zijn leverbaar in drie verschillende varianten: in wit, lichtbont en donkerbont. Ook de Euro All-Wipes zijn geen conventionele poetsdoeken. Het is een goed alternatief voor lompen doeken. Geschikt voor werkzaamheden met oplosmiddelen, chemicaliën, olie, vetten en andere vloeistoffen.

Poetsdoeken wit

Poetsdoeken worden nog altijd veel gebruikt in diverse branches - voornamelijk in de zware industrie waar men met olie en vetten werkt. De poetsdoeken van textiel zijn meerdere keren te gebruiken - in tegenstelling tot de wegwerpoetsdoeken - en daarom voordeliger in het gebruik. De witte poetsdoeken worden over het algemeen gebruikt wanneer men met oplosmiddelen werkt. Ook vanuit hygiënisch oogpunt kiest u best voor een witte poetsdoek. De witte poetsdoeken zijn verkrijgbaar in een groot aantal varianten: waaronder witte lappen, witte lakens, badstof, rolhanddoeken en witte lappen van scheepskwaliteit.

Poetsdoeken wit tricot

De witte tricot poetsdoeken bestaan uit gewassen t-shirts, overhemden en sweatshirts. Alle knopen en ritsen zijn verwijderd volgens de richtlijnen van DIN 616520. Kenmerken van de witte tricot poetslappen zijn de hoge trekkracht, het zeer goede absorberende vermogen en het feit dat ze niet pluizen en kleurecht zijn. Perfect voor het opruimen van vloeistoffen als olie. Gebruik ze ook wanneer u werkt met oplosmiddelen. Perfect voor schilders, autogarages en de zware industrie.

Poetsdoeken bont

De bonte doeken zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende varianten. Of u voor kleur kiest of voor witte doeken ligt er een beetje waar u het fijnst mee werkt. Wij raden wel altijd aan te kiezen voor witte poetsdoeken wanneer u met oplosmiddelen werkt. Bij alle poetsdoeken in ons assortiment zijn de ritsen, knopen en haken verwijderd. Dit omdat er natuurlijk absoluut geen krassen gemaakt mogen worden tijdens poetswerkzaamheden. Denk aan het uitpoetsen van auto's. In het assortiment bonte doeken vindt u andere de volgende soorten: Ook in de bonte soort zijn veel verschillende soorten textiel verkrijgbaar: dunne bonte katoenen lappen zoals katoenen overhemden, halfzware katoenen lappen als sweatshirts, jeans, spijkerstof-lappen, dikke lappen van scheepskwaliteit, corduray lappen gemaakt van oude ribbroeken, corduray lappen van katoen, bonte badstof, flanel, gekleurde rolhanddoeken, gewassen badstof en hoeslakens. In het algemeen worden de bonte doeken veel gebruikt in de scheepvaart en auto-industrie, de gekleurde rolhanddoeken zijn geschikt voor het reinigen van machines en onderdelen en ook schilders maken er gebruik van, de doeken van scheepskwaliteit hebben een uitzonderlijk hoog absorptievermogen en zijn erg sterk; dit maakt ze zeer geschikt voor locaties waar men met grove vervuilingen heeft te maken; het tricot katoen wordt het best ingezet voor het uitpoetsen van auto's of het schoonmaken van fijne mechaniek; de flanellen lappen op hun beurt lenen zich uitstekend voor de schilder- en kluswerkzaamheden en tot slot de badstof hoeslakens, deze gebruikt men best voor het schoonmaken van zeer vervuilde objecten.

Poetsdoeken bont tricot

Bonte tricot poetlappen zijn over het algemeen meer geschikt voor fijnere schoonmaakwerkzaamheden. Onder andere in het assortiment: bad scan lappen gemaakt van oude, gewassen badjassen en -lakens. Dit product gebruikt men in de scheepvaart, auto-industrie en bij klus- en schildersbedrijven. De bad scan doeken kunnen gewassen worden en dus meerdere malen gebruikt. Bovendien zijn ze kleurecht en zullen dus niet afgeven; verder pastel tricot gemaakt van onder andere oude slaapkleding en t-shirts, dikke en dunnen tricot doeken bestaande uit een mix van oude, gewassen t-shirts, sweatshirts en polo's; dikke, bonte tricot doeken die bij voornamelijk gebruikt worden in de metaalindustrie en in werkplaatsen en tot slot de dunnen tricot polo lappen geschikt voor een grote verscheidenheid aan poetsklussen zoals het reinigen van fijne mechaniek. 

Specificaties en eigenschappen

De specificaties per product zullen verschillen, maar men kan er vanuit gaan dat de gesneden doeken gemiddeld zo'n 40 cm bij 50 cm groot zijn per stuk. De doeken worden geleverd in handige dispenserdozen van 8 kg of 10 kg. Een groot deel van de doeken zijn kleurecht, en kunnen worden gewassen zodat ze meerdere keren te gebruiken zijn. Dit is een belangrijke voordeel ten opzichte van de disposable wegwerp-doeken. Verder voldoen alle producten aan de DIN 616520 standaard. Dit betekent dat doeken ontdaan zijn van knopen, haken en ritsen. Het maken van krassen bij poetswerkzaamheden is dan ook uitgesloten.