Onze andere webshops

Keuzehulp Nonwoven

Naast de gewone poetsdoeken gemaakt van oud textiel bestaat er ook nog zoiets als nonwoven poetsdoeken. Dit is een speciaal soort doek, eigenlijk een combinatie van papier en textiel. In deze keuzehulp geven we antwoord op de vragen wat precies het verschil is tussen een textieldoek en een nonwovendoek en welke doek het meest geschikt is in bepaalde situaties.

Textieldoeken vs. Nonwoven doeken

Textiel poetsdoeken

Textieldoeken worden gemaakt van tricotstoffen - dit is breiwerk en kan gemaakt zijn van onder andere katoen, nylon of wol - of geweven stoffen. De sterkste eigenschappen van textieldoeken zijn het vermogen om grote hoeveelheden vloeistof te absorberen en het feit dat ze erg sterk zijn. Men geeft over het algemeen de voorkeur aan textiel poetsdoeken wanneer men met substanties als olie en vet werkt.

Nonwoven poetsdoeken

In tegenstelling tot de textiel poetsdoeken zijn de nonwoven doeken niet gemaakt van geweven stof - vandaar ook de naam nonwoven. Over het algemeen is nonwoven gemaakt van een combinatie van cellulosevezels - dit zijn plantaardige houtvezels waar men ook papier en katoen van maakt - en kunststofvezels. Het combineren van deze twee grondstoffen zorgt ervoor dat de nonwovens zeer sterk zijn en een zeer vloeistof kunnen absorberen. Je zou een nonwoven doek kunnen omschrijven als een hele sterke poetsdoek van papier. De nonwovens zijn in staat zowel water als vloeistoffen als vet en olie te absorberen. Deze uitzonderlijke eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat men steeds vaker de voorkeur geeft aan een nonwoven doek boven een textieldoek. Bovendien zijn nonwoven doeken ook geschikt wanneer u werkt met oplosmiddelen en laten ze geen strepen achter tijdens het poetsen en bevatten ze geen siliconen. Schoonmaken met nonwoven doeken gaat vlugger en het kost minder schoonmaakproducten en oplosmiddelen. Dit betekent dat u voordeliger uit bent en het is beter voor het milieu.

De verschillende soorten nonwovenpoetsdoeken

Euro Toptex

De Toptex nonwoven is een excellente poets- en schoonmaakdoek: stug en stevig en hij absorbeert goed. Hij wordt veel gebruikt in bedrijven die herstelwerkzaamheden verrichten aan auto's, in de grafische industrie en in de schildersbranche en automobielbranche - productie van voertuigen. Toptex pluist niet, is vrij van siliconen en kan gebruikt worden in combinatie met oplosmiddelen. Hij neemt zeer goed water op. Gebruik 'm onder andere voor het reinigen van computers en het ontvetten van machine-onderdelen en carrosserieën. Gebruik hiervoor ontvetters op waterbasis. Euro Toptex is verkrijgbaar in blauw of wit, op rol, in een dispenserdoos of als navulverpakking voor een dispenser.

Euro X-Wipe

Ook de X-wipe is een uitstekende poetsdoek. Een stroeve, volumineuze doek die vooral geschikt is voor de zwaardere schoonmaakklussen. De X-wipe gebruikt u wanneer u te maken heeft zeer hardnekkig vuil en vetten. Hij pluist niet, heeft een groot absorberend vermogen en kan gebruikt worden in combinatie met oplosmiddelen. Verkrijgbaar in wit of blauw in een handige dispenserdoos, als navulverpakking voor uw dispenser of op een rol. Hij is meerdere keren te gebruiken en men komt hem vaak tegen in de volgende sectoren: schoonmaakbranche, automotive branche, werkplaatsen, luchtvaart en de zware industrie.

Euro M-Wipe

De M-Wipe nonwoven doeken is voorzien van een open structuur. Een uitstekende schoonmaakdoek die vuil in één beweging wegveegt. Een favoriet in de schoonmaakbranche, maar ook geschikt voor industriële toepassingen en de food & catering sectoren. Hij is verkrijgbaar in grijs of blauw. De blauwe variant voldoet aan de HACCP-richtlijnen - heeft ook een Food Contact Certificate - en wordt over het algemeen gebruikt in de horeca en voedingsindustrie, terwijl de grijze variant meer geschikt is voor de werkplaats en industrie. Het is een zachte en soepele doek die fijn in de hand ligt, elastisch en tevens goed absorberend. Overigens absorbeert ook goed vet en olie. Ook deze nonwoven doeken zijn verkrijgbaar in een dispenserdoos, als navulverpakking of op rol.

Euro F-Wipe

De F-wipe nonwoven poetsdoek heeft een gaatjesstructuur. Dankzij deze innovatieve gaatjesstructuur is hij in staat grote hoeveelheden stof, vuil, vetten en andere dikke substanties op te nemen. Een breed inzetbare doek die enkel verkrijgbaar is in blauw als navulverpakking voor uw dispenser of op rol. Kan onder andere gebruikt worden als schoonmaakdoek of om auto's mee uit te poetsen. Hij is namelijk pluis- krasvrij. Ook voorzien van een Food Contact Certificate en daarmee voldoet de F-Wipe nonwoven aan de HACCP-richtlijnen. Geschikt voor een groot aantal sectoren, waaronder de food & catering branche, automative, schoonmaak, medische omgevingen en de grafische industrie waar men met inkt werkt.

Euro Proptex

De Proptex nonwoven poetsdoek is gemaakt van de grondstof polypropyleen. Dit maakt de doek bij uitstek geschikt voor het absorberen van synthetische vloeistoffen. Een uitstekende nonwoven poetsdoek die onder andere geschikt is voor het schoonmaken en ontvetten van carrosserieën - op solvent basis, drukpersen, cilinders en meer. Het is een volumineuze nonwoven doek die zeer goed in de hand ligt. Een sterke, zachte doek die niet pluist en siliconenvrij is.

Euro Softpolish

Deze nonwoven poetsdoek heeft ook een gaatjesstructuur. Zeer goed voor het opnemen van stof en dikke vloeistof. Deze doek dient gebruikt te worden voor het oppoetsen kwetsbare oppervlakken, bijvoorbeeld het poetsen van auto's. Het is een zeer zachte doek die tot wel 12 keer zijn eigen gewicht kan opnemen. Verder is deze nonwoven doek pluisarm, siliconenvrij en bestand tegen de meeste chemicaliën. Verkrijgbaar in een handige dispenserdoos of als navulling voor uw dispenser.

Euro Classic

De Euro Classic nonwoven is een echte all rounder. Net als de Softpolish is dit een zeer zachte nonwoven poetsdoek. Hij bestaat voor honderd procent uit viscose. Het is een zwaardere doek dan de Softpolish en neemt daarom meer vocht op. Hij is ook voorzien van een gaatjesstructuur. Ideaal dus voor absorberen van dikke vloeistof en het opnemen van stofdeeltjes. Ook de Classic nonwoven wordt net als de Softpolish veel gebruikt voor het reinigen en poetsen van kwetsbare oppervlakken. De Classic wordt voornamelijk gebruikt door autopoetsbedrijven en de schoonmaakbranche.

Euro Softtex

Deze nonwoven is gemaakt van cellulosepapier en dient gebruikt te worden als poets- of schoonmaakdoek. Ideaal voor het opnemen van grote hoeveelheden vloeistof als olie, vet, oplosmiddelen en water. Hij laat geen strepen, krassen of pluis achter en is siliconenvrij. Vanwege het feit dat de Euro Softtex nonwoven voor het grootste deel uit cellulose bestaat is dit een milieuvriendelijke doek. Deze nonwoven wordt veel gebruikt door autopoetsbedrijven, de elektronische en grafische industrie, door schilders en autogarages.