Onze andere webshops

Keuzehulp handhygiëne

Keuzehulp handhygiëne

Het correct wassen van de handen is van essentieel belang in een professionele omgeving. In een medische omgeving of op plekken waar men met voedsel werkt kan het zelfs van levensbelang zijn, denk aan het verspreiden van virussen en infecties. Het is dan ook belangrijk dat hier niet te licht over wordt gedacht. Wetenschappelijke onderzoeken hebben meermaals uitgewezen dat de handhygiëne in Nederland en de rest van Europa nog heel wat te wensen over laat: handen waren niet lang genoeg wassen of men gebruikt niet de juiste zeep. Daarom deze keuzehulp, want naast het grondig wassen en vervolgens drogen van de handen is het natuurlijk van belang dat men de juiste producten gebruikt voor een optimale handhygiëne. In een medische omgeving en in de food branche dient men namelijk na het wassen de handen ook na te behandelen met een bacteriedodende crème of lotion zodat alle micro-organismen van de handen worden verwijderd en dat de kans op een infectie of het overdragen van ziektemakers tot een minimum wordt beperkt.

Verschillende producten voor een optimale handhygiëne

In onze webshop vindt u een groot aantal verschillende producten. We hebben deze opgedeeld in verschillende categorieën om het zo overzichtelijke mogelijk te houden. Mocht u niet direct het juiste product weten te vinden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze helpdesk is er om u te helpen. De categorieën zijn opgedeeld per toepassingsgebied. We zullen ze in onderstaande per toepassingsgebied kort bespreken.

Handzeep

Dit is de standaard handzeep die men dient te gebruiken na een bezoek aan de toilet - onderzoek heeft overigens uitgewezen dat een alarmerend aantal Europeanen niet de handen wast na een bezoek aan het toilet. Dit kan ziekten in de hand werken en zorgt voor een verminderde productiviteit op de werkvloer als gevolg van ziekteverzuim. Verder in deze categorie ook een aantal handzepen voorzien van een scrub, deze zijn geschikt voor het reinigen van zeer vieze handen, bijvoorbeeld olie of vet. Zeer geschikt voor gebruik in de werkplaats. De scrub of korrel in de zeep zorgt voor wrijving, zodat zelfs de meest hardnekkige vlekken eenvoudig van de handen worden verwijderd. In de shop vindt u onder andere DEB, Gojo en Ecolab handzeep. Let op dat u de juiste verpakking kiest voor uw dispenser.

Foamzeep

Foamzeep dient hetzelfde doel als handzeep, maar is de laatste jaren een stuk populairder geworden dan de traditionele handzeep. Vele gebruikers zijn namelijk van mening dat foamzeep een fijner - voller - gevoel geeft in de handen tijdens het wassen. Dit volle gevoel aan de handen zorgt er tevens voor dat men minder product gebruikt, wat dan ook weer een stuk voordeliger is. Dit is dan ook één van de voornaamste redenen dat men kiest voor foamzeep. Foamzeep is zowel verkrijgbaar als gewone standaard handzeep voor het wassen of als een antibacteriële variant. De foamzeep is momenteel helaas niet verkrijgbaar in een universele verpakking enkel in flacons voor gesloten systemen van andere DEB, Gojo, Euro Products, Satino of Tork. Mocht u overigens een product zoeken, dat niet te vinden is in de webshop, neem dan even contact op. Wij zullen ons uiterste beste het product voor u te verkrijgen. De foamzeep is verkrijgbaar in diverse varianten met een heerlijk parfum zodat u frisse, schone en heerlijk ruikende handen heeft na het wassen. Bovendien zijn alle foamzepen voorzien van voedende bestanddelen die uw huid voeden en hydrateren.  Ook hypoallergene zepen zijn verkrijgbaar in ons assortiment voor personen die last hebben van allergische reacties van gewone zeep. Speciaal voor de voedingsindustrie zijn er handzepen en foamzepen verkrijgbaar zonder toegevoegd parfum. Dit is een vereiste wanneer men met voedsel werkt. Het mag natuurlijk niet zijn dat de geur van het parfum terecht komt op de voeding.

Desinfectiezeep

Het gebruik van desinfectie- of antibacteriële is in vele professionele omgevingen verplicht. Want hoewel uw handen optisch schoon lijken te zijn, zitten ze nog veel met micro-organismen. In het dagelijks leven kan dit weinig kwaad, maar wanneer u in een medische omgeving werkt of met voeding is het van belang dat de kans op besmetting tot het absolute minimum wordt beperkt. Desinfectiezepen en alcoholgel zijn verkrijgbaar voor de gesloten systemen van onder andere DEB en Gojo, maar ook in jerrycan-formaat voor het opvullen van universele dispensers. Verder ook verschillende antibacteriële handgels waarmee men de handen dient in te smeren na het wassen. Zo zijn u en uw patiënten en collega's gegarandeerd van een optimale hygiëne.

Zeep in jerrycan

Deze categorie bevat alle grootverpakkingen handzeep. De handzepen worden geleverd in handige jerrycans van 5 of 10 liter. Deze zeep is enkel geschikt voor het opvullen van universele dispensers. Naast traditionele handzeep is er ook antibacteriële handzeep en hair & body shampoo verkrijgbaar in jerrycan. Producten van onder andere DEB en Euro Products.

Industriële handzeep en handreiniging

Voor wanneer men echt vieze handen heeft en een conventionele handzeep niet afdoende is, hebben we de industriële handreinigingsproducten. Een merk dat zonder twijfel een belletje zal doen rinkelen is Pevastar. De industriële handreinigingsproducten speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van zeer hardnekkig vuil; teer, olie, inkt en meer. Naast het feit dat deze producten uitzonderlijk goed reinigen bevatten ze ook huidverzorgende bestanddelen. Was je namelijk vaak je handen, dan kunnen ze droog en schraal worden. Dit dient voorkomen te worden, aangezien de handen het belangrijkste gereedschap zijn. Voelen uw handen niet fijn aan, dan zal dit terug te zien zijn aan het werk. De meeste industriële handreinigingsproducten zijn bovendien PH-neutraal. Alle producten zijn dermatologisch getest.

Zeepppompjes

Met zeeppompjes bedoelen we de flessen die op zichzelf zijn te gebruiken. Deze flacons zijn voorzien van een pompje zodat u geen dispenser nodig heeft. Handig voor kleinere bedrijven of gewoon voor thuis in de keuken, op het toilet of op de badkamer. De zeeppompjes bieden hetzelfde gemak als een dispenser, maar dan in een compacter formaat. Bovendien bent u niet gebonden aan één merk, vanwege uw dispenser. Alle producten zijn dermatologisch getest en zacht voor de handen.

Handverzorging

Als men meerdere keren  per dag de handen wast - denk bijvoorbeeld aan verplegers, dokters of andere beroepen in de gezondheidszorg, koks, slagers en personen die in de voedingsindustrie werken - dan bestand de kans dat men last krijgt van droge of schrale handen. Dit is een onaangenaam gevoel en zorgt ervoor dat men het werk niet optimaal kan uitvoeren. Gebruik daarom na het grondig wassen van de handen een vochtinbrengende crème of lotion om handen in topconditie te houden. De handverzorgingsproducten zijn verkrijgbaar in een handige spuitflacon, als navulling voor uw dispenser of in een tube.

Wet wipes

De wet wipes zijn nog niet zo heel erg bekend in Nederland, hoewel men ze toch steeds vaker ziet de laatste paar jaar. In Amerika is het overigens al een grote hit. De wet wipes zijn eigenlijk natte doekjes voorzien van een reinigingsmiddel. Ze worden in emmer met deksel geleverd zodat ze handig mee te nemen. Erg handig voor het reinigen van de handen. Bijvoorbeeld op locatie, waar geen stromend water in de buurt is, op een festival. Waar ze ook erg handig voor zijn is het schoonmaken van de tafels in een restaurant. Het gebeurt nog te vaak dat men in de horeca gebruikt maakt van een emmertje met water en een textiel vaatdoek. In vele gevallen staat dat emmertje daar de gehele dag, zonder dat het water ververst wordt. Dat is onhygiënisch en kan absoluut niet worden geaccepteerd. Het gebruik van wet wipes is een uitstekend alternatief. Men neemt voor iedere één tot tafels - afhankelijk van hoe vies de tafels zij- een nieuw doekje. Veel hygiënischer en ook de klanten zullen meer tevreden zijn. Het is belangrijk uw gasten te laten zien, dat u hygiëne hoog in het vaandel heeft staan. Dit zou vanzelfsprekend, maar helaas is dat niet het geval voor vele horeca-ondernemers.

Douchegel

Aangezien we slechts een klein assortiment douchegels en shampoos in ons assortiment hebben, hebben we dit samen gepakt met de handverzorgingsproducten. Het verstrekken van douchegels aan uw personeel is niet verplicht, maar wordt vaak gewaardeerd. Wanneer uw personeel doucht op het werk kunt u een dispenser met douchegel in de douche of wasruimten ophangen. Ook erg geschikt voor gebruik in fitnesscentra, zwembaden en spa- en gezondheidscentra.