Onze andere webshops

Keuzehulp Dispenser

Dispensers zijn er in alle soorten en maten. Dispensers is overigens de 'officiële', maar men spreekt ook wel eens van WC-rolhouders, handdoekautomaten of zeeppompen. Dispenser is de verzamelnaam voor een automaat die een verbruiksartikel uitgeeft. Dit kan toiletpapier zijn, papieren vouwhanddoekjes, zeep of iets anders. In het Engels noemt men een geldautomaat bijvoorbeeld een cash dispenser. Bij de inrichting van uw toiletten is het belangrijk een goed beeld te hebben van wat u precies nodig heeft. In deze keuzehulp behandelen we alle verschillende dispensers stap voor stap. Welke soort dispenser kiest u het beste voor uw specifieke locatie en situatie: qua voorraad, materiaal van de dispenser en meer.

Toiletpapier-dispenser, oftewel WC rolhouder

Ieder toilet heeft toiletpapier nodig, maar er zijn een groot aantal verschillende soorten toiletpapier. Welke dispenser u kiest hangt dus af van het soort toiletpapier dat u wilt gebruiken. Er zijn zes verschillende soorten toiletpapier en toiletpapier-dispensers verkrijgbaar in ons assortiment:

Traditionele toiletpapier-dispenser

Dit is het toiletpapier met koker dat u kent uit de supermarkt. Geschikt voor kleine tot middelgrote locaties. Denk aan restaurants of kleine tot middelgrote kantoorbedrijven. Over het algemeen passen er twee rollen in een dispenser, zodat er altijd eentje op voorraad is. Er zijn overigens dispensers verkrijgbaar met een grotere capaciteit. Deze zijn wel een stuk groter. Niet zo handig als de ruimte in uw toilet beperkt is. Nadeel van een traditionele toiletrolhouder is dat het toilet relatief vaak gecontroleerd moet worden - en de toiletrollen vervangen - op drukke locaties. Een oplossing hiervoor is een reserve-rolhouder. Helaas zijn deze weer gevoelig voor diefstal en vandalisme. Men kiest vaak voor een traditionele WC rolhouder, omdat ze eenvoudig in het gebruik zijn en omdat men vertrouwd is met het toiletpapier met koker. Nu hebben we het natuurlijk enkel nog maar over de functionaliteit gehad en design speelt ook een grote rol. In ons assortiment vindt u een groot aantal verschillende traditionele toiletrol-houders: zowel de budgetvriendelijke modellen gemaakt van kunststof als de design dispensers uit RVS of aluminium. Verder speelt speelt de locatie natuurlijk ook een grote rol. Hangt men de houder in een café of nachtclub of zelfs in een pretpark of op camping, dan heeft men vaak te maken met vandalisme. Men kiest beter voor een stevige dispenser.

Doprol- of systeemrol-dispenser

De doprolhouder wordt vaak gekozen vanwege zijn grote capaciteit. Er past meer papier op een doprol dan op een traditionele toiletrol. Dit maakt de doprol bij uitstek geschikt voor kantooromgevingen, festivals en cateringevenementen, eigenlijk alle locaties met een hoog verloop. Het is een dispenser met een eenvoudige bediening: de koker heeft twee plastic uiteinden met één dun staafje en een dikker staafje. Deze twee staafjes schuif je in de dispenser - soms moet je goed doordrukken, dit hangt af van de dispenser. Qua budget-dispensers in deze categorie, onder andere de welbekende Pearl-lijn van MTS. Deze lijn is overigens verkrijgbaar voor iedere soort toiletpapier en vouwhanddoekjes. De Pearl dispensers zijn verkrijgbaar in zwart of wit en te combineren met vrijwel ieder toilet- of badkamerinterieur. Andere doprol-dispensers zijn de Satino Smart Line, de QbicLine in RVS, Santral en Wings; zeer mooie dispensers in RVS of alumium. Nadeel van dit systeem is dat de koker eruit valt als er een rol op is. Dit betekent dat er vaak kokertjes rondslingeren in het toilet.

Coreless-dispenser

De coreless dispenser - de naam spreekt voor zich - is voor toiletpapier zonder koker. Het voordeel van dit soort toiletpapier is het feit dat er dus meer papier op een rol zit. Ook heeft men geen last van rondslingerende kokertjes in het toilet. Ondanks dat het coreless systeem in essentie goed werkt, raden wij aan - enkel wanneer u kiest voor een kunststof dispenser overigens - te kiezen voor een jumbo dispenser of een doproldispenser. Ervaring heeft ons geleerd dat het binnenwerk van de kunststof coreless dispensers vaak erg kwetsbaar is. Dit is overigens niet het geval voor de RVS of aluminium modellen.

Jumborol-dispenser - verkrijgbaar voor mini of maxi jumborollen

De jumborol-dispensers zijn verkrijgbaar in een mini of maxi variant. De mini jumborol bevat gemiddeld zo'n 200 meter per rol, terwijl de maxi variant gemiddeld 380 meter heeft. Beide zijn geschikt voor zeer drukbezochte locaties. De rollen bevatten een flinke hoeveelheid papier. Handig wanneer u geen tijd  heeft om vaak het toilet te controleren. De min jumborol dispenser is verkrijgbaar voor één of twee rollen in aluminium, RVS of kunststof. De maxi jumborol dispenser is enkel verkrijgbaar voor één rol. Voordeel van de jumborol dispensers is natuurlijk het grote aantal meters papier per rol. Ideaal voor drukke locaties en als u niet de tijd heeft om meerdere keren per dag het toilet te controleren. Nadeel is - in het geval van het model met één rol - wanneer het papier op is, is er geen reserve beschikbaar.

Bulkpack dispenser

De bulkpack dispenser is een vreemde eend in de bijt. Dit toiletpapier is namelijk niet verpakt op een rol, maar bestaat uit afzonderlijke velletjes toiletpapier die op elkaar gestapeld zijn. Overigens is dit de meest hygiënische manier om toiletpapier te gebruiken: wanneer u een nieuwe velletje toiletpapier, raakt u de vorige namelijk niet aan. Dit is wel het geval als u gebruik maakt van een rol toiletpapier. Om deze reden wordt het bulkpack toiletpapier veel gebruikt in medische instellingen. Een ander voordeel is dat de kans kleiner is dat het volledige toilet bezaaid ligt met papier, zoals wel eens gebeurt met een rol. Kleine kinderen doen dit graag. Conclusie: hoewel het bulkpack toiletpapier weinig bekend is, is dit zeker de moeite waard om te overwegen.

Handdoek-dispenser

Na het toiletbezoek wast men de handen - althans dat hopen we toch - en na het wassen van de handen is het belangrijk dat deze goed worden afgedroogd. Dit kan op twee manieren: met een papieren handdoekje of met een handendroger. Deze handendrogers werken door middel van warme lucht. Hoewel wij ook automatische handendrogers verkopen, raden wij onze klanten altijd aan te kiezen voor een handdoek-dispenser. Menig onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat dit namelijk een stuk hygiënischer is. Handendrogers blazen namelijk de bacteriën - die nog op de handen aanwezig zijn na het wassen - de lucht in. Verder zorgt de wrijving van het papier met de handen ervoor dat ook de laatste bacteriën van de handen worden verwijderd. Kortom, voor het drogen van de handen kiest men best voor een handdoek-dispenser en papieren vouwhanddoekjes. De handdoek-dispensers zijn verkrijgbaar in drie verschillende soorten.

Z-vouw handdoek-dispenser

De Z-vouw handdoek-dispenser - of handdoekautomaat wordt hij ook wel genoemd - is de veruit het meest gebruikte model. De Z-vouw handdoek-dispenser dient gevuld te worden met - je verzint het niet - papieren Z-vouwhanddoekjes. Deze handdoekjes zijn voor een derde in elkaar gevouwen. Iedere keer als iemand een handdoekje uit de dispenser neemt, komt de onderkant van het nieuwe handdoekje uit de automaat te hangen. Zo neemt men dus niet per ongeluk een hele stapel handdoekjes in één keer, zoals bij de C-vouw wel het geval is. Dit voorkomt verspilling en is dus vele malen voordeliger. De Z-vouw handdoek-dispensers zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende modellen en materialen: hoogwaardig kunststof, aluminium en RVS. Natuurlijk ook in dezelfde stijl als de toiletrolhouders. Een uniforme stijl in uw toiletruimten is natuurlijk wel het mooiste.

C-vouw handdoek-dispenser

De C-vouw handdoek-dispenser te koop in onze webshop zijn zowel geschikt voor C-vouwhanddoekjes als voor multifold handdoekjes. De handdoekjes in deze dispenser liggen los op elkaar gestapeld en zijn een stuk minder gebruiksvriendelijk dan de Z-vouw-dispenser. Wij raden dan ook aan te kiezen voor een Z-vouw-dispenser.

Multifold handdoek-dispenser

Ook de multifold handdoek-dispenser is slechts verkrijgbaar in één model in zwart of wit. Multifold papieren vouwhanddoekjes zijn lichtjes aan elkaar gelijmd en werken eigenlijk volgens hetzelfde principe als de Z-vouwhanddoekjes. De lijm zorgt er tevens voor dat de handdoekjes ietsje meer water kunnen absorberen. Een goed product, maar toch raden wij aan te kiezen voor Z-vouw dispenser aangezien deze meer mogelijkheden biedt.

Handdoekroldispenser

Bij het drogen van de handen hoeft men de keuze uit een handendroger, een dispenser met papieren of vouwhanddoekjes of een handdoekrolautomaat of handdoekroldispenser. Het drogen van de handen met een papieren vouwhanddoekje maakt qua hygiëne weinig verschil. Het enige verschil zit 'm in het feit dat het papier in het geval van de handdoekautomaat los op elkaar gestapeld is en bij een handdoekroldispenser zit het op een rol, waar men iedere keer een velletje papier vanaf scheurt.

Handdoekroldispensers - de verschillende modellen en functionaliteiten

Voor de handdoekrollen zijn verschillende toestellen verkrijgbaar. Zo is er de keuze uit een toestel met een manuale bediening - waar men de rol uit de machine trekt of een automatische die werkt via een sensor. De automatische handdoekroldispenser is de meest hygiënische optie, omdat men hier het apparaat niet hoeft aan te raken en daarmee de kans op kruisbesmetting dus een stuk kleiner is. De verschillende namen die de dispensers hebben - onder andere E-matic, Mini Matic, Mini Matic XL en Tear & Go - deze hebben te maken met de maten van de rollen papier die in de machine moeten. Bent u niet zeker van welk soort papier u gebruikt maakt, neem dan contact met ons op en wij zoeken de juiste rol voor u. Het is overigens ook altijd mogelijk een foto te sturen van uw dispenser of gratis samples aan te zijn, mocht u niet geheel zeker zijn van uw keuze.

Zeepdispensers & zeeppompen

In tegenstelling tot het kiezen van een bepaalde soort WC-papier of papieren vouwhanddoekjes is het kiezen van een bepaalde soort zeep en bijbehorende dispenser een moeilijkere opgave. Heeft een bepaalde soort zeep nodig voor in een professionele omgeving, bijvoorbeeld van het merk DEB of Gojo; deze merken maken namelijk gebruik van hun eigen dispensers en de zeepflacons passen ook enkel in deze bepaalde soort dispensers. U heeft niet de keuze uit een alternatief. Dit is vaak het geval in industriële omgevingen of op plekken waar men met voedsel werkt. Het is hier bijvoorbeeld verplicht een antibacteriële zeep te gebruiken. In vele gevallen wordt ook voorgeschreven welke bepaalde soort zeep dit dient te zijn. Mocht u op zoek zijn naar de passende flacon voor uw zeepdispenser, neem dan contact op of stuur ons een foto en wij zoeken het direct uit voor u.

Universele zeepdispensers

Zoals vermeld maken vele merken gebruik van hun eigen soort dispensers. Dit is natuurlijk soort, want wanneer men een bepaald soort dispenser heeft hangen in het bedrijf zal men niet zo snel weer willen overschakelen naar een ander merk. Naast deze merk-dispensers bieden wij ook een groot aantal universele zeepdispensers en zeeppompen. Deze kunt u zelf opvullen met een merkzeep naar keuze. Dit is vaak een heel stuk voordeliger. Let overigens dat er verschillende toestellen zijn voor verschillende soorten zeep: zo is er een dispenser voor gewone zeep, één voor foamzeep en één voor alcoholgel. Tegenwoordig wordt de foamzeep erg populair. Deze soort zeep komt als schuim uit de dispenser en geeft een voller gevoel in de handen dan de standaard handzeep. Het resultaat hiervan is dat men minder zeep zal gebruiken. Voor alcoholgel of alcoholzeep dient men in vele gevallen een ander soort zeepdispenser te gebruiken omdat deze een stuk dunner is dan gewone handzeep.

Handschoendispensers

Handschoendispensers bieden plaats aan één, twee of zelfs drie doosjes plastic handschoenen - latex, vinyl of nitril, overigens ook verkrijgbaar in onze webshop. Een dispenser is handig omdat u zo altijd een vaste plek heeft voor uw handschoenen en de doosjes zo niet rondslingeren. Verkrijgbaar in aluminium of RVS. Erg handig voor dokters, tandartsen, fysiotherapeuten of voor gebruik op locaties waar men met voedsel werkt of medische instellingen.

Poetspapierdispensers

De poetspapierdispensers zijn erg populair. Men maakt dan ook veel gebruik van poetspapier. Het is verkrijgbaar in drie verschillende soorten: midirollen, minirollen en industriepapier. De midirollen zijn veruit de meest verkochte soort. U komt ze vaak tegen in professionele keukens, werkplaatsen en garages. Super handig voor het afnemen van werkbanken, het drogen van de handen, het ontvetten van een onderdeel of het opruimen van olie of andere vloeistoffen. Graag willen wij ook verwijzen naar onze keuzehulp poetspapier, waar we verder ingaan op de verschillende soorten papier. Zoals gezegd is de midiroldispenser de meest verkochte. Dit is de meest gangbare maat. Deze dispenser dient aan de muur te worden bevestigd. Handig voor in de keuken, werkplaats of zelfs in het fitness-centrum. Verkrijgbaar in kunststof of RVS. De miniroldispenser is eigenlijk een kleinere variant van de midirol en wordt enkel gebruik op plekken waar men geen plek heeft voor het plaatsten van een midroldispenser. Compleet hetzelfde principe, alleen een maatje kleiner. Dan het industriepapier, dit is voor de grootverbruiker en wordt voornamelijk gebruik in de industrie, technische werkplaatsen, slachthuizen, bij visverwerkingsbedrijven en meer. Verkrijgbaar als wand of staand model.

Multi-dispensers

Multi betekent meer. Deze multi-dispensers bieden plaats aan handdoekjes en zeep. Zeer geschikt voor kleinere locaties, waar de ruimte beperkt is. Men hoeft zo maar één soort dispenser te op te hangen in plaats van twee afzonderlijke.

Toiletbrilreiniger-dispensers

De toiletbrilreiniger is de laatste jaren erg in opkomst in Europa en dit kan alleen maar worden toegejuicht. Het is een service die erg gewaardeerd wordt door gasten en personeel. Met een toiletbrilreiniger bent u in staat ieder toilet hygiënisch schoon te maken - of toch in ieder geval het deel waar u op zit, de bril. De toiletbrilreiniger-dispenser dient naast het toilet - of toch in ieder in de buurt van - te worden geplaatst. Men dient de toiletbrilreiniger als volgt te gebruiken: neem een stukje toiletpapier en spray door de toiletbrilreiniger op. Vervolgens maakt men de toiletbril schoon met het stukje toiletpapier. Super simpel, maar een stuk hygiënischer. De toiletbrilreiniger is een huidvriendelijke vloeistof die direct opdroogt, zodat men niet met natte billen van de WC komt. De toiletbrilreiniger-dispensers zijn verkrijgbaar in diverse materialen: van budgetvriendelijk kunststof tot design modellen in RVS of aluminium. Voor ieder interieur is een passend exemplaar verkrijgbaar. Neem contact op voor meer informatie. Kies voor een dispenser met passende flacon of een universeel exemplaar dat u kunt opvullen met een toiletbrilreiniger naar keuze.

Tissue dispensers

Deze categorie bevat onze tissue-, oftewel zakdoekdispensers. Tissues komen altijd van pas: in de tandarts-, of dokterspraktijk, zodat de cliënt zich kan opfrissen. Tissues worden in de meeste gevallen geleverd in een kartonnen doosje. Dit doosje kunt in zijn geheel plaatsen in de dispenser. De opening in de kartonnen doos plaatst u onder de opening in dispenser, zodat men eenvoudig een tissue kan nemen uit de dispenser. Dit geeft een veel mooier aanzicht dan een kartonnen doos. De tissue-dispensers zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en designs.