Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Koffiemachine reiniging

Foto-tabel Lijst

8 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

8 artikel(en)

Overzicht: jouw koffiemachine reinigen

Wil je jouw koffiemachine reinigen? Dan vind je bij ons natuurlijk alles voor de schoonmaak van jouw koffiemachine. Maar zoals je het van ons gewoon bent, geven we al even graag enkele handige tips mee. Zo wordt jouw koffiemachine reinigen kinderspel. Natuurlijk blijft het belangrijk om de instructies die in de handleiding te lezen zijn, strikt op te volgen. Geeft de handleiding geen specifieke instructies mee? Dan bieden onze tips natuurlijk wel gewoon redding.

Hoe moet ik mijn koffiemachine reinigen?

Wanneer jouw koffiemachine reinigen een noodzaak is, zal jouw toestel dit meestal duidelijk trachten te maken. Bij duurdere toestellen met een display is het duidelijkheid troef. Bij een eenvoudigere koffiemachine merk je dit aan het knipperende of verkleurende lichtje. Hoe dan ook moet je ongeveer elke drie maanden jouw koffiemachine reinigen, hoewel dat in kantooromgevingen natuurlijk frequenter moet.

Jouw koffiemachine reinigen doe je beter niet met schoonmaakazijn. Dit wordt terecht door de fabrikanten afgeraden. Wel kan je daarvoor bestemd ontkalkingsmiddel gebruiken. Hiervoor heb je de keuze tussen vloeibare ontkalker en reinigingstabletten. Hoe dan ook is jouw koffiemachine reinigen kinderspel, want de exacte instructies staan gewoon op de verpakking weergegeven.

Optimaal jouw koffiemachine reinigen?

Is jouw toestel ontkalkt? Dan is het belangrijk om na te gaan of andere stappen al dan niet noodzakelijk zijn. Indien er bijvoorbeeld sprake is van koffieaanslag zal je een speciaal oplosmiddel moeten gebruiken. Het Animo oplosmiddel voor koffieaanslag is wat ons betreft een aanrader. Wil je jouw koffiemachine reinigen met het Animo oplosmiddel? Gebruik dan een maximale dosering van 10 gram per liter.

Optimaal jouw koffiemachine reinigen én onderhouden? Ga dan meteen ook na of andere onderhoudsacties noodzakelijk zijn. Zo kan het noodzakelijk zijn om bewegende delen te smeren, ontvettingstabletten te gebruiken of nieuwe ringen in de zetgroep te monteren. Onze specialisten informeren jou graag, waardoor jouw koffiemachine reinigen een stuk eenvoudiger wordt. Neem dat maar van ons aan.

Meer

Bekijk ook onze andere kantine artikelen zoals: thee, koffie, chocolademelk en nog veel meer.