Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 9
    103
Merk
  1. Bolsius (11)

Bolsius Theelichten en waxinelichten

Foto-tabel Lijst

11 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

11 artikel(en)

Bolsius waxinelichtjes kopen bij 4UStore

De Bolsius waxinelichtjes zijn voordelige maar stijlvolle toevoegingen aan het interieur. Het Bolsius theelicht kan thuis worden gebruikt, maar ook in de horeca. Bolsius waxinelichtjes zijn in uiteenlopende uitvoeringen en kwaliteitsniveaus te verkrijgen, waarbij er ook verschillende aluminium capsules worden gebruikt. De bekende Bolsius waxinelichtjes hebben een zilverkleurige cup, maar ook gouden cups en witte cups behoren tot de mogelijkheden.

De geheime ingrediënten van het Bolsius theelicht

De vroegere theelichtjes werden gebruikt om de theepot, eenmaal uit de theemuts gehaald, warm te kunnen houden op tafel. Zij werden omwille van de uitstekende eigenschappen en de lange brandduur vaak gemaakt van stearine, een stof die oorspronkelijk op basis van rundvet werd gemaakt. Daarom waren klassieke theelichtjes niet veganistisch.

Later zijn producenten parafine beginnen te gebruiken, een goedkoper product dat uit aardoliedestillaten werd bereid. Waxine is dan ook een samentrekking tussen het Engelse woord wax en paraffine. Het was aanvankelijk een merknaam van theelichtjes die door Verkade op de markt werd gebracht. Na enige merkverwatering spreken we nu gewoon van de Bolsius waxinelichtjes.

Navraag leert ons dat de hedendaagse Bolsius waxinelichtjes een mix van paraffine en stearine gebruiken. Hierbij wordt enkel nog plantaardige stearine op basis van koolzaad en palm gebruikt, waardoor de Bolsius waxinelichtjes ook geschikt zijn voor veganisten. Dankzij de unieke mix van paraffine en stearine kan deze producent heel lange brandduren garanderen. Afhankelijk van de samenstelling kunnen sommige Bolsius waxinelichtjes 6 uur branden, terwijl andere Bolsius waxinelichtjes 8 uur of zelfs 10 uur lang kunnen branden.

Ontdek ook de andere kaarsen van uw favoriete kaarsengroothandel

Bij 4UStore weten we alles over de producten van Bolsius. We verkopen dan ook niet alleen de Bolsius waxinelichtjes, maar ook de andere kaarsen van dit bedrijf dat werd opgericht door de Schijndelse pastoor Antonius Bolsius. Hieronder vindt u een aantal van de beste en mooiste kaarsen van deze producent terug, maar ons assortiment is nog een stuk ruimer dus trek gerust zelf even op verkenning uit.