Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

 • 0117-454007
 • info@handdoeken
  toiletpapier.nl
 • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u
Prijs
 1. 49
  61
Merk
 1. DEB (2)
 2. MTS Euro Products (2)
Type Handhygiëne
 1. Douchegel (4)
Keurmerk
 1. EU ECO-label (1)

Douchegel

Foto-tabel Lijst

4 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

4 artikel(en)

Heeft uw kleedkamer een doucheruimte? Dan kan uiteraard ook douchegel niet ontbreken. Zeker wanneer uw personeel niet altijd in even nette omstandigheden aan de slag moet, is een doucheruimte met douchegel gewoonweg onontbeerlijk voor uw onderneming. Het aanbieden van een doucheruimte met douchegel kan zelfs wettelijk verplicht worden. Door te kiezen voor een tweezijdige hair en body douchegel, geef je aan dat je voor een optimale en ontspannende douche-ervaring gaat, ideaal na een hele dag hard werken.

Douchegel : zie de kans schoon

Welzijn op het werk

Personeel brengt meestal meer dan de helft van hun 'wakkere dag' door op het werk. Hun welzijn moet dan ook voortdurend nagestreefd worden. Welzijn op het werk heeft dan ook voordelen voor zowel het personeel als de werkgever. Onderzoek heeft immers aangetoond dat ondernemingen die welzijn op het werk nastreven, over het algemeen minder verzuim en verloop kennen. Dat hoeft dan ook niet te verbazen: de mentale én fysieke gezondheid van het personeel kent een echte 'boost'. Door doucheruimtes met de nodige voorzieningen als douchegel en shampoo aan te bieden, geef je dan ook aan dat uw personeel ook voor u belangrijk is én dat ook u welzijn op het werk steevast nastreeft.

Doucheruimtes: wettelijk verplicht?

Het aanbieden van doucheruimtes kan bovendien ook wettelijk verplicht worden.

In België zijn douches bijvoorbeeld verplicht indien het personeel in contact komt met overmatige warmte, als ze sterk bevuilend werk moeten verrichten of indien ze blootgesteld worden aan allerhande gevaarlijke biologische of chemische producten. Bovendien moet het water voldoende warm zijn (36 tot 38 °C) én moet de werkgever gratis zeep ter beschikking stellen. Voor onze klanten in België is het aanbieden van douchegel met andere woorden geen overbodige luxe.

Maar ook in Nederland gelden gelijkaardige regels op vlak van douches op het werk. In Nederland stelt men zogenaamde 'werkplaatsnormen' voorop. Het Arebobesluit geeft immers aan dat werknemers die zodanig blootgesteld worden aan vuil, stof of hoge temperaturen dat een 'grondigere reiniging dan enkel het aangezicht noodzakelijk is', ook toegang horen te krijgen tot doucheruimtes. Buiten specifieke vereisten op vlak van warm stromend water zijn er in het Arebobesluit, in tegenstelling tot de Belgische wetgeving, geen rechtstreekse vereisten op vlak van douchegel. Toch stelt ook de rechtsleer dat deze doucheruimtes voldoende doelmatig ingericht moeten zijn, waardoor onrechtstreeks ook in Nederland voorzieningen zoals douchegel niet mogen ontbreken.

Komt uw personeel met andere woorden in contact met hoge temperaturen of verrichten ze zwaar bevuilend werk, dan zijn aangepaste douches met douchegel een echte 'must' - ongeacht of uw bedrijf zich nu in België of Nederland situeert.

Zie de kans schoon

Zie deze wettelijke verplichtingen niet als een zoveelste verplichting waaraan u als werkgever moet voldoen, maar zie het als een 'schone' kans. Een kans om het welzijn op het werk te bevorderen en uw personeel iedere dag opnieuw met een goed gevoel naar huis te laten vertrekken. Speciaal voor bedrijven bieden wij dan ook aangepaste hair & body wash aan, waarbij u rechtstreeks kan genieten van onze handige staffelkorting. Want inderdaad: welzijn op het werk hoeft niet steeds handenvol geld te kosten.