Onze andere webshops

Handhygiëne

Foto-tabel Lijst

1-12 of 122

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel Lijst

1-12 of 122

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Handhygiëne is van essentieel belang. Het reinigen en hygiënisch schoon houden van zowel de handen als de werkomgeving is pure noodzaak om besmettingen en overdracht van virussen te voorkomen. Dit geldt zeker in medische omgevingen en de voedingsmiddelenindustrie. Het is dan ook van belang dat men hier de juiste producten voor in huis heeft. Ons handhygiëne assortiment is onderverdeeld in verschillende toepassingsgebieden. Voor het standaard handen wassen zijn er foam zeep en handzeep. Daarnaast desinfectiezeep voor het doden van de bacteriën op de handen, wet wipes en industriële handhygiëne producten voor zeer zware vervuilingen aan de handen. Een groot aantal van onze handzepen en reinigers zijn verkrijgbaar in jerrycan-formaat als voordeelverpakking. Bekijk ook eens onze wc rol dispensers!

Handhygiëne speelt een essentiële rol binnen ieder bedrijf

Handhygiëne is van essentieel belang. Het reinigen en hygiënisch schoon houden van zowel de handen als de werkomgeving is pure noodzaak om besmettingen en overdracht van virussen te voorkomen. Dit geldt zeker in medische omgevingen en de voedingsmiddelenindustrie. Het is dan ook van belang dat men hier de juiste producten voor in huis heeft. Ons handhygiëne assortiment is onderverdeeld in verschillende toepassingsgebieden. Voor het standaard handen wassen zijn er foam zeep en handzeep. Daarnaast desinfectiezeep voor het doden van de bacteriën op de handen, wet wipes en industriële handhygiëne producten voor zeer zware vervuilingen aan de handen. Een groot aantal van onze handzepen en reinigers zijn verkrijgbaar in jerrycan-formaat als voordeelverpakking. Een alternatief voor zeep zijn de wet wipes. Deze zijn handig wanneer er geen stromend water in de buurt is of om alvast de grootste vervuilingen te verwijderen, voordat men de handen met zeep wast. Werken uw medewerkers met olie, inkt of andere producten waar zij extra vieze handen van krijgen, dan kunt u kiezen voor industriereiniger of voor de industriële wet wipes. De industriële handhygiëne producten zijn in de meeste gevallen voorzien van een scrub voor het verwijderen van zeer hardnekkig vuil.

Handhygiëne in de voedselverwerkingsindustrie

Handhygiëne is van cruciaal belang in de voedselverwerkingsindustrie. Dit is dan ook vastgelegd in de HACCP-richtlijnen. Worden richtlijnen voor een correcte handhygiëne niet nageleefd, dan kan er kruisbesmetting optreden - kruisbesmetting is simpel gezegd de overdracht van bacteriën van het ene op het andere product. Een goed voorbeeld hiervan is de overdracht van bacteriën van rauwe producten als bijvoorbeeld kip naar producten die al bereid zijn en klaar voor consumptie. Wil men dit voorkomen, dan is het zaak dat werknemers de richtlijnen voor een correcte handhygiëne volgen. Gebeurt dit niet, dan kunnen de gevolgen desastreus zijn: verontreinigde producten met als gevolg omzetderving; iemand wordt ziek in uw restaurant met als gevolg een rechtsgeschil, imagoschade, in een fabriek kunnen zelfs de gehele productie worden stilgelegd. Dit zijn maar enkele voorbeelden van de enorme gevolgen. Zorg daarom voor duidelijke richtlijnen binnen uw organisatie en wees streng wanneer deze richtlijnen niet worden nageleefd. 

Handhygiëne in de gezondheidszorg

Net als in de voedselverwerkingsindustrie speelt handhygiëne in de gezondheidszorg een cruciale rol als het gaat om een veiligheid. Het lijkt eenvoudig, regelmatig en correct de handen wassen, maar in de praktijk blijkt dit niet altijd het geval te zijn. In de zorg ligt de druk op de werknemers erg hoog en iedere dag is opnieuw een operationele uitdaging. Het grondig wassen van de handen kan er dan wel eens bij inschieten. Om te voorkomen dat werknemers een loopje nemen met de handhygiëne, is het zaak ze te overtuigen van het belang. Is er binnen uw organisatie geen correctie handhygiëne dan kan dit serieuze gevolgen hebben voor uw reputatie en accreditatie.

Handhygiëne in fitness- en gezondheidscentra

Hoewel minder cruciaal dan in de gezondheidszorg en voedselverwerkingsindustrie, is hygiëne in fitness & health centra natuurlijk ook erg belangrijk. Klanten komen er om te werken aan hun conditie en algemeen welzijn. Dit dient dan ook te gebeuren in een gezonde en comfortabele sfeer. Synoniem aan gezond en comfortabel staat schoon; een schone omgeving waarin mensen zich fijn voelen is even belangrijk als de fitnessprogramma's en trainingen die men aan biedt. Een groot aantal ex-leden van sportclubs geeft zelfs aan vertrokken te zijn, omdat de hygiëne te wensen over liet. Zorg dus dat uw hygiëne op orde is, is dit niet het geval dan kan u dit klanten kosten. Zorg voor producten voor handontsmetting - bijvoorbeeld Purell - en ontsmettingsmiddel of wet wipes voor het reinigen van de fitnesstoestellen. Ook dient er natuurlijk voldoende gelegenheid te zijn om de handen te wassen en een volledige uitgeruste kleedkamer.

Handhygiëne in hotels

Het zal geen verrassing zijn dat loyaliteit - lees vaste klanten - enorm belangrijk is voor de hospitality industrie. Het kost ontzettend veel moeite om nieuwe klanten aan te trekken, het is dan ook belangrijk dat deze klanten bij u blijven. Bovendien, klanten die tevreden zorgen weer voor nieuwe klanten door middel van aanbevelingen. Investeer daarom in gastloyaliteit. Zorg er daarom voor dat elk verblijf piekfijn in orde is en dat de kamers fris en schoon zijn. Dit betekent dat hygiëne en in het bijzonder de handhygiëne streng nageleefd moeten worden. U kunt de tevredenheid van uw gasten en werknemers laten stijgen door slechts een aantal kleine aanpassingen: zorg dat op elke hotelkamer een flacon handontsmetting klaar ligt voor de gast. Zelfs na het vertrek zullen gasten gebruik blijven maken van dit product. Iedere keer dat de gast ervan gebruik maakt zal men terugdenken aan het verblijf. Desinfectiemiddelen voor handhygiëne kunnen eventueel ook aan werknemers worden verstrekt. Dit toont dat u begaan bent met hun welzijn. Kies in uw kamers en toiletten voor handhygiëne producten die niet schadelijk zijn voor het milieu. Dit in verband met maatschappelijke betrokkenheid. Een aanrader van ons is de hotelzeepjes

Handhygiëne in productieomgevingen

Werknemers dienen te werken in een gezonde productieomgeving. Mensen vullen zich beter en de arbeidsproductiviteit zal stijgen. Dit is vooral van belang in productieomgevingen. Hier wordt voornamelijk met de handen gewerkt en handhygiëne speelt dan ook een vitale rol voor het welzijn van werknemers. Wij leveren een breed assortiment aan producten die de hygiëne binnen productieomgevingen waarborgen, waarvan desinfectiezeep - en middelen zonder meer de belangrijkste zijn om de verspreiding van ziekmakende bacteriën en virussen tegen te gaan.

Handhygiëne in kantooromgevingen 

Ook de handhygiëne in kantooromgevingen mag natuurlijk niet over het hoofd worden gezien. Honderden tot duizenden keer per dag komen werknemers in aanraking met bacteriën: de knop van de deur, lift, contact met collega's en klanten. Ziekteverzuim kan hier een gevolg zijn en ziekteverzuim leidt tot een verminderde productiviteit. Zorg daarom voor een correct handhygiëneplan waarin de gezondheid van uw werknemers centraal staat: aansporen tot het gebruik van producten ter bevordering van de handhygiëne en het regelmatig wassen van de handen, in ieder geval na een toiletbezoek. De resultaten zijn de investeringen meer dan waard.