Onze andere webshops

Handdoekrol

Foto-tabel Lijst

1-12 of 18

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 18

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Waarom handdoekrollen gebruiken voor het drogen van de handen na toiletgebruik?

Sanitaire pitstops zijn niet ongewoon, zowel voor medewerkers als voor gasten. Hygiënisch zoals we zijn, wassen en drogen we nadien netjes de handen. Natuurlijk resulteert dat in een heus papiergebruik met een oplopende sanitaire kost tot gevolg. Door te kiezen voor een handdoekrol kan je echter een fikse besparing realiseren. Toch is dat lang niet het enige voordeel van zo’n handdoekrol. Welke voordelen er nog zijn en welke soorten handdoekrollen er zoal bestaan? Dat leggen wij hieronder voor jou uit. Neem ook eens een kijkje bij onze papieren handdoek dispenser!

De voordelen van een handdoekrol

In de eerste plaats draagt een handdoekrol natuurlijk bij aan een betere hygiëne. Zo zullen de reliëfvormen zorgen voor extra wrijvingskracht waardoor de handen niet alleen properder ogen maar het ook effectief zijn. Dat is niet alleen extra aangenaam voor gasten, maar ook personeelsleden zullen minder snel ziek worden. Dat laatste resulteert dan weer in een economisch voordeel en een toegenomen efficiëntie binnen de onderneming.

Dat economisch voordeel manifesteert zich echter ook op andere domeinen. Door het hoger absorptievermogen zou het papierverbruik immers met ruim 60% afnemen, terwijl een handdoekrol door z’n groter formaat ook aanleiding geeft tot een schaalvoordeel. Ook de eenvoudigere afname werkt in jouw voordeel: gebruikers gebruiken net zoveel als ze nodig hebben, niks minder maar vooral niks meer.

Tot slot is er ook het ecologisch aspect. Door het papierverbruik te doen afnemen zouden grote bedrijven ieder jaar opnieuw een boom van de kappingsdood redden. Indien overigens gekozen wordt voor extra milieuvriendelijke oplossingen, gaande van gerecycled papier tot handdoekrollen zonder kern, kan het ecologisch voordeel bovendien nog eens worden gemaximaliseerd.

Soorten handdoekrollen voor zakelijke omgeving

Bij Handdoekentoiletpapier.nl kan je een handdoekrol verkrijgen voor diverse dispensers. Het gaat onder andere om handdoekrollen voor volgende handdoekroldispensers:

  • Satino Handdoekdispenser;
  • Tork Matic dispenser
  • Pearl White Autocut Mini Matic XL-handdoekdispenser;
  • De Enmotion handdoekrol dispenser (en varianten)

Hiernaast is het aanbod natuurlijk veel diverser dan dat en kunnen we ook op andere domeinen een onderscheid maken. Er zijn bijvoorbeeld handdoekrollen op basis van draadversterkt papier en Nonwoven handdoekrollen. De kleur kan dan weer variëren tussen wit en blauw, terwijl sommige handdoekrollen ook nog eens de steun van een keurmerk krijgen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een handdoekrol die geschikt is voor voedselverwerkende bedrijven? Dan kies je voor een handdoekrol met het keurmerk EU Food Contact Certificat. En de lengte van de handdoekrol? Die gaat vlot van veertig tot driehonderd(!) meter.

Milieuvriendelijke handdoekrol kopen

Zoals eerder gezegd vormen handdoekrollen steeds de duurzame keuze. Dat wordt bovendien ook versterkt door te kiezen voor handdoekrollen die met een keurmerk zijn gezegend. Het gaat in het bijzonder om het EU Eco-label.

Het Europees Ecolabel toont immers aan dat de desbetreffende handdoekrol de negatieve effecten op het milieu, de volksgezondheid, de natuurlijke hulpbronnen en het klimaat beperkt. Het voldoet dan ook aan de strengste vereisten op vlak van milieukwaliteit. Dat alles natuurlijk zonder dat de handdoekrol aan kwaliteit hoeft in te boeten.

Onder andere de handdoekrollen van Euro Matic voldoen aan de vereisten van het EU-Ecolabel. Toch zijn er ook andere milieuvriendelijke en gecertificeerde handdoekrollen verkrijgbaar in deze webwinkel.

De gemiddelde Nederlander wast zijn handen minstens 5 maal per dag en doet daar gemiddeld 10 seconden over. Bij vrouwen ligt dit gemiddelde bovendien nog hoger: ruim 70% van de Nederlandse vrouwen wassen hun handen minstens 5 tot 6 maal per dag. Na het wassen gebruikt men voor het drogen van de handen gemiddeld 20 tot 25 centimeter papier. In een bedrijf met 20 werknemers betekent dit al snel een verbruik van 20 tot 30 meter papier per dag. De economische en ecologische gevolgen vallen niet te negeren. Een handdoekrol met een grote capaciteit vormt een uitstekend alternatief voor de bewuste ondernemer.

Handdoekrol: lage kosten, optimale hygiëne en milieuvriendelijk

U wast uw handen dagelijks al snel een tiental keren. In een bedrijf van een tiental werknemers worden er dus een heel wat handen gewassen. Na het wassen dient men de handen te drogen. Het is dan ook belangrijk te onderzoeken wat de meest economische manier is om de handen te drogen. Het is namelijk een grote facilitaire kostenpost. Gebruik daarom een handdoekrol; dit is één van de meest hygiënische, voordelige en milieuvriendelijke manieren om uw handen te drogen na het wassen.

Waarom kiezen voor een handdoekrol? 

Het gebruik van een handdoekrol biedt heel wat voordelen voor uw onderneming. Gaande van economische voordelen tot ecologisch bewustzijn en praktische oplossingen. Als je het ons vraagt is handen drogen met toiletpapier of versleten doeken nu echt definitief verleden tijd.

Economische oplossingen

Als ondernemer geef je jaarlijks heel wat uit aan faciliteiten voor het personeel, zo ook aan geschikt en comfortabel sanitair. Het feit dat Nederlanders vaak hun handen wassen is natuurlijk enerzijds positief (minder bacteriën betekent immers minder zieken), maar resulteert anderzijds ook in een toenemende kostenpost. Een handdoekrol vormt de ideale oplossing. Een handdoekrol heeft immers niet enkel en alleen een toegenomen absorptievermogen, maar dat resulteert bovendien ook in een verminderd verbruik van maar liefst 60 procent. Het wassen van de handen met klassiek toiletpapier uit de supermarkt kost al snel  0,8 tot 1 eurocent per wasbeurt. Bij het gebruik van een handdoekrol valt dit te reduceren met maar liefst 50%. Jaarlijks kunnen bedrijven zo enkele honderden euro’s uitsparen en dat louter en alleen door logischerwijs te kiezen voor een handige en hygiënische handdoekrol.

Betere hygiëne

Een handdoekrol is speciaal ontworpen voor het drogen van de handen, hoe nat en vuil ze ook zijn.  Zo heeft een handdoekrol niet alleen en hoger absorptievermogen maar is het bovendien zo ontworpen om ook het nareinigingseffect zo sterk mogelijk te verhogen. Een handdoekrol is daarom voorzien van kleine ribbels of reliëfvormen om de wrijvingskracht te verhogen. Op deze manier is ook resterend vuil voorgoed van de baan en kan iedereen weer proper aan het werk.

Ecologisch bewustzijn

Na het drogen van de handen wordt het toiletpapier gewoonlijk in de vuilnisbak naast de wasbak gedeponeerd. Flink en proper van jouw werknemers, of toch niet helemaal? Een bedrijf met 20 werknemers verbruikt gemiddeld 600 tot 700 toiletrollen per jaar. Dat zijn ruim twee bomen die minimaal 100 jaar oud zijn, enkel en alleen omver gehakt voor het verbruik aan toiletpapier. Door te kiezen voor een handdoekrol verminder je de druk op het milieu tot 50% en redt jouw bedrijf ieder jaar opnieuw een extra boom. Bovendien help je met jouw aankoop de afvalberg steeds verder te verkleinen: goed voor het milieu en dus voor ons allemaal.

Beschikbare formaten en uitvoeringen

Net zoals u zien wij de zaken groot. Wij denken in grote hoeveelheden, vele meters en grote besparingen. Niet enkel drukken de vergrote hoeveelheden de aankoopprijs, maar bovendien resulteert dit op lange termijn ook in een economische en ecologische besparing.

Het kopen van een handdoekrol kan onder andere voor volgende dispensers: Satino Handdoekdispenser, de Pearl White Autocut Mini Matic XL-handdoekdispenser, de Enmotion handdoekrol dispenser (en varianten), de Tork matic dispenser en vele andere. Kiezen voor een extra ecologische uitvoering? Maak dan de keuze voor een handdoekrol voorzien van het Europees ECO-keurmerk.

Handdoekrol: Hygiënisch, voordelig en milieuvriendelijk

Wij leveren enkel handdoekrollen gemaakt van papier. De reden hiervoor is dat handdoekrollen van textiel zeer onhygiënisch zijn. Ondanks het feit dat men de handen droogt met een schoon textiel, komt de gebruiker in de meeste gevallen toch nog in aanraking met het gebruikte textiel van zijn of haar voorganger. Men had dus net zo goed de handen niet kunnen wassen. Wij, bij Handdoekentoiletpapier.nl verkopen enkel producten waar wij achter staan. Dus, daarom enkel handdoekrollen van papier. En deze leveren wij in alle soorten. Kies wit of blauw, blauw gebruikt men vaak in de voedingsindustrie. De reden hiervoor is dat het wel eens gebeurd dat er per ongeluk een stukje papier terecht komt in de voeding. Blauw papier wordt dan een stuk sneller opgemerkt dan wit papier. Daarnaast heeft u natuurlijk nog de keuze uit de soort papier en de prijsklasse.

Handdoekrol: de voordelen

Wij leveren de hoogste kwaliteit handdoekrollen tot de meer budgetvriendelijke varianten. Enkele voordelen die de handdoekrol biedt boven andere vormen van handen drogen – met een handendroger door middel van warme lucht of papieren vouwhanddoekjes: een handdoekrol is een stuk milieuvriendelijker, een handendroger met warme lucht gebruikt zeer veel energie en een papieren vouwhanddoekjes werken verspilling in de hand. De meeste mensen gebruiken namelijk niet één vouwhanddoekje om de handen te drogen na het wassen. Nee, in de meeste gevallen gebruikt men zelfs drie of vier papieren handdoekjes. Dit is bij een handdoekrol niet het geval. Een handdoekrol geeft precies de juiste hoeveelheid papier die men nodig heeft om de handen volledig droog te maken. De gebruiker zal niet zo snel geneigd zijn een tweede stuk handdoekrol-papier te nemen. Onze handdoekrollen hebben een groot absorberend vermogen en een hoge absorptiesnelheid.

Vindt u niet meteen wat u zoekt? Geen zorgen: stuur ons gerust een mailtje en waarschijnlijk kunnen wij de handdoekrol alsnog voor u leveren en, net als al onze andere producten, aan uitermate scherpe prijzen. Bekijk ook eens onze andere producten, zoals ons toiletpapier!