Onze andere webshops

Handdoekjes

Foto-tabel Lijst

1-12 of 34

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Foto-tabel Lijst

1-12 of 34

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Het gebruik van een handdoekdispenser is zonder twijfel de meest hygiënische manier van de handen drogen. Na het wassen neemt u één of meerdere handdoekjes uit de handdoekdispenser en droogt hiermee de handen. Na gebruik deponeert u het handdoekje in de afvalbak. Met een handdoekdispenser zult u ook geen last hebben van bacteriën die vrij door de lucht kunnen bewegen zoals in het geval van een  handendroger.

Handdoekdispenser: voor optimale hygiëne

Kies voor een handdoekdispenser met papieren handdoekjes. Het is veruit de meest hygiënische manier om uw handen te drogen na het gebruik van het toilet. Een handendroger blaast alle bacteriën de lucht in en dit geeft virussen en ziektemakers vrij spel. Gebruik ook absoluut geen handdoek van textiel, deze zitten boordevol bacteriën.  

Handdoekdispenser: verkrijgbaar verschillende soorten en formaten

Er zijn een groot aantal verschillende handdoekdispensers. U heeft de keuze uit een Z-vouw, C-vouw of multifold handdoekdispenser. Het Z-vouw model is zonder twijfel de meest gebruikte soort. In de Z-vouw handdoekdispenser gebruikt men Z-vouw handdoekjes. Dit is een zigzag vouwhanddoekje. Iedere keer dat iemand een handdoekjes neemt uit de vouwhanddoekdispenser komt het volgende handdoekje mee, zodat u niet met uw hand in de automaat moet. Uitermate gebruiksvriendelijk en hygiënisch. Een ander model is de C-vouw handdoekdispenser. Hier kunt u zowel C-vouw handdoekjes als multifold handdoekjes in gebruiken. C-vouw handdoekjes zijn in elkaar gevouwen en ietsje langer dan de Z-vouw handdoekjes. Nadeel van deze handdoekdispensers is dat men meerdere handdoekjes per keer kan pakken wat verspilling in de hand werkt. Tot slot, de multifold handdoekdispenser. Deze variant werkt eigenlijk precies hetzelfde als het Z-vouw model met één belangrijk verschil: de interfold handdoekjes zijn meerdere keren in elkaar gevouwen. Daarnaast zijn ze ook iets langer dan de Z-vouw handdoekjes. Dit betekent dat u minder handdoekjes nodig heeft om de handen te drogen. Tot slot de multi fold handdoekdispenser; dit is de beste keuze wanneer de ruimte in uw toilet- en sanitaire ruimten beperkt is. Het multi fold handdoekje is smal gevouwen en heeft dan ook een geringe breedte. De handdoekdispenser is compact en eenvoudig te installeren aan de wand.

Handdoekdispenser vs. handdroger

Er zijn verschillende manier om de handen te drogen: u kunt een doek van textiel gebruiken, maar gezien dit de meest onhygiënische manier is om de handen te drogen laten we deze buiten beschouwing. Andere, hygiënische en dus verantwoorde manieren om de handen te drogen zijn: het gebruik van een handdoekdispenser, een handendroger die gebruik maakt van warme lucht en de moderne ‘high tech’ jet air handendrogers. Er zijn een groot aantal wetenschappelijke onderzoeken geweest die allen als resultaat hadden het drogen van de handen met papieren handdoekjes uit een handdoekdispenser veruit de meest hygiënische manier om de handen te drogen. De reden hiervoor is dat beide modellen handendrogers de bacteriën die zich op de handen bevinden de lucht inblazen, deze kunnen zo op uw lichaam en dat van omstanders terecht komen. Voorwaarde is natuurlijk dat de handen op de juiste manier worden gewassen.

Handdoekdispenser: De beste manier om de handen te wassen en te drogen

Ten eerste dient u de handen vochtig te maken onder stromend water. Vervolgens neemt u zeep en deze verspreidt u over alle oppervlakken van de handen. Dit dient grondig te gebeuren. Neem hier voldoende tijd voor. Dan is het tijd om de handen af te spoelen. Droog uw handen nu met een papieren handdoekje uit de handdoekdispenser voor tenminste vijftien seconden. Neem nu een nieuw handdoekje en sluit de kraan. Zo voorkomt dat uw handen opnieuw in contact komen met de bacteriën. Ook interesse in andere soorten handdoekjesdispensers, papier dispensers of helemaal andere soort dispenser? Bij 4UStore bent u aan het juiste adres! U vindt bijvoorbeeld ook papieren servetten en verschillende soorten drogers bij ons!