Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Oppervlakte desinfectie

Subcategorieën

Foto-tabel Lijst

1-12 of 19

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 19

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Desinfecterende schoonmaakmiddelen kopen bij 4UStore

Onder oppervlakte desinfectie verstaan we het reduceren of inactiveren van schadelijke micro-organismen op oppervlakken. Er zijn verschillende manieren waarop oppervlakte desinfectie kan worden uitgevoerd. Hoewel een thermische oppervlakte desinfectie de voorkeur krijgt, bijvoorbeeld door het in kokend water onderbrengen van instrumenten, is chemische oppervlakte desinfectie vaak de eenvoudigste oplossing. Bij een chemische oppervlakte desinfectie gebruik je alcohol of desinfecterende schoonmaakmiddelen zoals ze door 4UStore worden aangeboden. De richtlijnen voor oppervlakte desinfectie van grote en kleine oppervlakken zijn wel verschillend. We baseren ons op de wetenschappelijke adviezen omtrent oppervlakte desinfectie.

Oppervlakte desinfectie van kleine oppervlakken

Voor de oppervlakte desinfectie van kleine oppervlakken van maximaal 0,5 m² volstaat het om alcohol (70%) te gebruiken, hoewel desinfecterende schoonmaakmiddelen natuurlijk ook geschikt zijn. Bleekmiddel is hier anderzijds niet voor geschikt. Voor de oppervlakte desinfectie van kleine oppervlakken trek je steeds plastic handschoenen aan en reinig je het oppervlak vooraf even met papier. Gooi vervolgens her vervuilde papier en de handschoenen weg en trek nieuwe handschoenen aan. Reinig dan het oppervlak met een allesreiniger en spoel het schoon of gebruik een natte doek. Droog het nadien op met papier. Dit kan je nu betten met alcohol (70%) en het door de lucht laten drogen.

Oppervlakte desinfectie van grote oppervlakten

Bij oppervlakte desinfectie van grote oppervlakten mag je niet zomaar alcohol gebruiken omdat er een risico op bedwelming bestaat. Voor de oppervlakte desinfectie van grote oppervlakten gebruik je beter hiervoor geschikte desinfecterende schoonmaakmiddelen. De stappen zijn verder identiek als bij de oppervlakte desinfectie van een kleine oppervlakte, behalve dan dat je geen alcohol maar desinfecterende schoonmaakmiddelen gebruikt.

Daarnaast kan je ook chloortabletten gebruiken (dosering: 250 ppm chloor of volg de gebruiksaanwijzing). Deze chloortabletten kan je net als de andere desinfecterende schoonmaakmiddelen bij 4UStore kopen. Als richtlijn bij de verdeling kan je één chloortablet (1,5 gram) per zes liter lauw water hanteren. Sop het oppervlak even in, laat het ongeveer vijf minuten intrekken en spoel of reinig nadien overvloedig. Het is belangrijk dat je alle gebruikte schoonmaakmiddelen nadien weggooit of wast op minimaal 60 °C.

Goede reiniging blijft belangrijk

Het volstaat niet om alleen contactoppervlakken veelvuldig te desinfecteren. Andere vuile oppervlakken kunnen eveneens een risico inhouden omdat micro-organismen er vaak aan blijven kleven en de kans krijgen om er langdurig in leven te blijven. Het is echter niet noodzakelijk om ook hier oppervlakte desinfectie toe te passen, tenzij dit zo voorgeschreven is door bijvoorbeeld een HACCP-plan, maar wel om ze voldoende vaak te reinigen met klassieke schoonmaakmiddelen.

Wil je een optimale hygiëne garanderen en daarbij ook de kans op besmetting tot het minimale beperken? Raadpleeg dan zeker ook deze productpagina’s: