Onze andere webshops

Handdesinfectie

Foto-tabel Lijst

1-12 of 19

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 19

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Desinfecterende handalcohol kopen bij 4UStore

Wanneer er geen zeep of vloeibaar water in de buurt is, is desinfecterende handalcohol de beste oplossing. Desinfecterende handalcohol is speciaal samengesteld om bacteriën en/of virussen te doden en werkt heel effectief. Dit zonder de handen schade te berokkenen. Desinfectie zeep is een uitstekend alternatief voor het wassen met water en zeep, op voorwaarde dat de handen net en niet vettig zijn. Vooral in de zorgsector is desinfecterende handalcohol een meerwaarde, maar ook op kantoor kan desinfecterende handalcohol handig zijn om snel even de handen te desinfecteren zonder telkens naar het sanitair te snellen.

Handdesinfectie moet wel juist gebeuren

Net zoals het wassen van je handen werkt ook handdesinfectie alleen maar als je het correct gebruikt. Voor de handdesinfectie gebruik je steeds de juiste desinfectie zeep. Antibacteriële desinfectie zeep bevat niet altijd voldoende alcohol om ook virussen te doden. Houd natuurlijk ook rekening met eventuele allergieën en koop indien nodig hypoallergene desinfectie zeep.

Indien mogelijk is het aangeraden om eerst even de handen te wassen en te drogen vooraleer je met de handdesinfectie start. Als er geen vloeibaar water in de buurt is, kan je hiervoor een vochtige of droge doek gebruiken. Hoe properder de handen, hoe beter de desinfectie zeep werkt.

Neem vervolgens voldoende desinfecterende handalcohol en breng de desinfecterende handalcohol aan op de droge handen. Reken op minimaal 3 ml desinfecterende handalcohol bij iedere handdesinfectie. Wrijf vervolgens de handen goed in en vergeet de vingertoppen, de ruimte tussen de vingers, de duimen en de polsen niet. Wrijf voldoende lang tot de handen helemaal droog zijn en je geen desinfectie zeep meer voelt. Dan is de desinfectie zeep goed in de handen getrokken.

Desinfectie zeep is niet altijd de beste oplossing

Wanneer de handen plakkerig aanvoelen of zichtbaar verontreinigd zijn, zal desinfectie zeep niet werken. Dan was je beter gewoon je handen met water en zeep dan dat je kiest voor handdesinfectie met desinfecterende handalcohol.

Tegen het influenzavirus of SARS-CoV-2 werkt desinfectie zeep perfect, maar soms zijn micro-organismen ongevoelig voor desinfecterende handalcohol. Dat is bijvoorbeeld het geval voor Clostridium difficile. Daarom blijft het belangrijk om de handen voldoende te wassen en niet de hele dag door alleen maar desinfecterende handalcohol te gebruiken.

Gelukkig vind je bij 4UStore niet alleen alles wat je nodig hebt voor handdesinfectie, maar ook alles om handen te wassen. Bekijk zeker ook even volgende pagina’s om een optimale handhygiëne te garanderen: