Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 4
    16
Merk
  1. Merkloos (1)
  2. PBM Disposables (1)
Soort
  1. Mondkapje (1)

Gelaatscherm

Foto-tabel Lijst

2 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

2 artikel(en)

Een gelaatsscherm kopen bij 4UStore

Een gelaatsscherm, gelaatmasker of gezichtsscherm is een scherm dat gemaakt is van doorzichtig kunststof en dat kan worden opgeklapt. Hierdoor blijft de zichtbaarheid onaangetast maar is het gezicht wel beschermd. Een gelaatsscherm wordt onder andere gebruikt bij slijpwerkzaamheden in kleine ruimten of bij werkzaamheden boven het hoofd. Een gelaatsscherm is eveneens een meerwaarde bij contact met (potentieel) geïnfecteerde personen.

Gelaatmasker ter bescherming tegen micro-organismen

Het gelaatmasker dat je bij 4UStore kan kopen is niet voorzien van de nodige certificeringen voor gebruik in de bouw. Hier kan je daarentegen wel een gelaatmasker of gezichtsscherm kopen ter bescherming tegen ziektekiemen en virussen.

Het gezichtsscherm van Numatic, dat hier te koop is, werd speciaal ontwikkeld als reactie op de coronapandemie. Het gelaatmasker van Numatic wordt bijvoorbeeld gebruikt door The Gibraltar Health Authority en het West Midlands Ambulance Service. Het gezichtsscherm focust in de eerste plaats op gebruik door gezondheidszorgverleners, maar het gelaatmasker is ook nuttig voor winkelmedewerkers of andere personen die veelvuldig in contact komen en een verhoogd risico op besmetting lopen. Dit gezichtsscherm is niet officieel CE-gekeurd ten gevolge van een uitzonderingsmaatregel tijdens de coronacrisis. Het gezichtsmasker voldoet echter wel aan alle essentiële veiligheidsvoorschriften.

Hoe het gelaatsscherm gebruiken?

Houd er rekening mee dat het gezichtsscherm in een propere omgeving is geproduceerd, maar dat het niet om een steriele omgeving gaat. Daarom raden we aan om het gelaatmasker bij het eerste gebruik even te reinigen en te desinfecteren. Het gelaatsscherm is voorzien van een brede kap waardoor ook de zijkanten van het gezicht bescherming genieten. De pasvorm van het gelaatsscherm is comfortabel en volledig verstelbaar aan de bovenkant van het hoofd. Indien de gebruiker een paardenstaart heeft, raden we aan om dit onder de band te dragen omdat het voor extra draagcomfort zorgt. Eventueel kan het gelaatmasker ook worden gecombineerd met een mondkapje.

Het gelaatsscherm schermt het gezicht af en beschermt hierdoor zowel de gebruiker als andere personen tegen een potentiële besmetting. Daarnaast kan de gebruiker het gezicht niet aanraken, waardoor het gezichtsscherm ook besmetting door de handen via het gezicht voorkomt.

Meer dan alleen een gelaatmasker kopen bij 4UStore

Of het nu gaat om het coronavirus of om een influenzapandemie: bij 4UStore vind je alles om jezelf, je personeel en je klanten optimaal te beschermen. Dit gaat van desinfectiemiddelen voor de handen tot desinfectiezuilen, dispensers, oppervlaktedesinfectiemiddelen … Meer hierover vind je op volgende pagina’s: