Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

  • 0117-454007
  • info@handdoeken
    toiletpapier.nl
  • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u
Prijs
  1. 5
    36
Merk
  1. Flowflex (1)
  2. Joinstar (1)

Corona Sneltest

Foto-tabel Lijst

2 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

2 artikel(en)

Corona zelftest kopen bij 4UStore

Met een corona zelftest is het mogelijk om zelf op een laagdrempelige wijze een coronatest uit te voeren. De corona zelftest biedt extra zekerheid en helpt anderen te beschermen. Een corona zelftest kan onder andere worden gebruikt op een locatie waar thuiswerken niet tot de mogelijkheden behoort.

Wie mag een corona zelftest gebruiken?

De overheid moedigt het gebruik van de corona zelftest aan omdat besmettingen zo in een vroeg stadium kunnen worden opgespoord. De overheid geeft echter wel aan dat een corona sneltest niet mag worden gebruikt door wie al coronaklachten heeft, door wie dichtbij iemand met corona is geweest of door wie uit een hoog-risicogebied komt. In dergelijke gevallen blijft het noodzakelijk om een testafspraak te maken bij de GGD. Ook als toegangscontrole is het gebruik van een corona sneltest evenmin toegestaan. De testmethode is bij de GGD nauwkeuriger dan bij de corona zelftest en bovendien wordt de test er door professionals uitgevoerd, waardoor het risico op testfouten beperkt blijft.

Betrouwbaarheid van een corona sneltest

Een corona sneltest of corona zelftest is een antigeentest waarbij slijm of speeksel wordt geanalyseerd en waarbij er snel een resultaat wordt weergegeven. Een corona zelftest geeft een betrouwbaar resultaat, maar zal nooit 100% uitsluitsel bieden. Wij bieden bijvoorbeeld de Joinstar sneltest aan die een nauwkeurigheid van 96,67% behaalt. Dit is heel nauwkeurig, maar de betrouwbaarheid is wel afhankelijk van het correct uitvoeren van de corona sneltest. Bij deze Joinstar sneltest is er daarom gekozen voor een eenvoudige testmethode, maar ook dan is het belangrijk om de stappen in de meegeleverde handleiding nauwgezet te volgen. Houd verder altijd rekening met de bewaar- en houdbaarheidsvoorschriften: 12 maanden te bewaren na de productiedatum en opslaan tussen 2 en 30°C.

Resultaat van een corona sneltest

Bij een positieve corona zelftest is het waarschijnlijk dat u corona heeft. Het is dan noodzakelijk om meteen thuis te blijven. Ook eventuele huisgenoten dienen meteen in zelfisolatie te gaan. Daarnaast moet de uitslag nog steeds worden bevestigd door een test op een testlocatie. Omwille van de kleine foutenmarge blijft het noodzakelijk om zelfs bij een negatieve test nog steeds de basisregels op te volgen, zoals het reinigen van de handen, afstand houden en het thuisblijven bij klachten.