Onze andere webshops

Zeepdispenser, zeep en het correct wassen van de handen

donderdag 4 oktober 2018 | Geschatte leestijd: 3 minuten

Zeepdispenser en zeep, onmisbaar voor het wassen van de handen na een toiletbezoek. In dit blog gaan we dieper in de verschillende manier van het handen wassen, hoe doe je het op de juiste manier. Welke verschillende soorten zeep zijn er verkrijgbaar,  waar baseer je je keuze op en wat zijn de mogelijkheden voor een bijpassende zeepdispenser. Het zal geen verrassing zijn dat een chirurg zijn handen voorafgaand aan een operatie een stuk grondiger zal wassen dan u voordat u thuis de groenten begint te snijden. Na het wassen zal een chirurg bovendien nog zijn handen desinfecteren, oftewel het minimaliseren van het aantal bacteriën op de handen. Dit is overigens ook aan te raden als u verkouden bent. De kans dat u collega's zult besmetten op het werk wordt hierdoor verkleint.

Zeepdispenser: verschillende toepassingen

Er zijn grofweg twee soorten zeepdispensers onder te verdelen: de eerste soort werkt met zogeheten cartridges of navulverpakkingen, een voorbeeld hier zijn de zeepdispensers van Satino. De tweede soort is universeel navulbaar met een product van uw keuze. Het is duidelijk dat de tweede zeepdispenser op de lange termijn over het algemeen een stuk voordeliger uitpakt. Men kiest er namelijk vaak voor deze zeepdispenser na te vullen met zeep uit een 5 liter jerrycan. Dit is verreweg de meeste voordelige keuze. De zeepdispensers zijn verkrijgbaar in verschillende materialen: onder andere RVS, aluminium en kunststof. Allen eenvoudig te reinigen en schoon te houden. Dit is natuurlijk erg belangrijk. Daarnaast is de bediening van het toestel van belang. Voor medische instellingen neemt men het beste een zeepdispenser met elleboog bediening. De gebruiker zal het toestel niet met de handen moeten aanraken. Hetzelfde geldt voor de No Touch dispensers die te vinden zijn in onze webshop. Hier hoeft men enkel een beweging te maken voor het apparaat. Deze geeft vervolgens een bepaalde hoeveelheid zeep. 

Naast de modellen die geschikt zijn voor gebruik in de medische wereld, leveren wij natuurlijk ook zeepdispensers voor toiletten, badkamers en doucheruimten. Daarnaast ook voor het zwaardere werk, denk hierbij aan autogarages, technische werkplaatsen en de zware industrie. Zeer handige zeepdispensers qua specificaties precies toegespitst of de behoeften van de gebruiker. 

Zeepdispenser en bijbehorende zeep

Tot slot natuurlijk de zeep. Ook deze is verkrijgbaar in verschillende varianten. Populair voor toiletruimten zijn handzeep, handgel en foamzeep. Daarnaast leveren leveren wij ook desinfecterende zeep en desinfecterende gel waar u na het wassen uw handen mee insmeert. Dit is overigens ook handig om mee te hebben wanneer u aan het kamperen bent of een op het strand en is er geen stromend water in de buurt.

Wanneer en hoe vaak de handen wassen?

De gemiddelde mens zal zo'n acht tot tien keer per dag zijn handen wassen. Het is in ieder geval belangrijk dat u dit doet na het toiletbezoek. Denk er ook aan de kraan te sluiten met een papieren handdoekje, zodat u niet opnieuw de bacteriën op uw handen krijgt. Op momenten wanneer er vele mensen verkouden zijn of grieperig is het ook aan te raden wat vaker de handen te wassen. Geeft dit advies ook vooral mee aan kinderen, deze worden namelijk snel besmet met virussen