Onze andere webshops

Uitleg over poetslappen en tricotdoeken

donderdag 27 september 2018 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Wist u dat Handdoekentoiletpapier naast toiletpapier, handdoekpapier, toiletartikelen en schoonmaakproducten ook een uitgebreid assortiment poetslappen en tricotdoeken levert? Dit zijn doeken gemaakt van gewassen oud textiel. Wellicht gebruikt u thuis oude polo’s, overhemden of T-shirts voor het poetsen van uw auto of het schoonmaken van mechaniek? Onze doeken en lappen zijn van uitzonderlijke kwaliteit, supersterk en kunnen gewoon worden gewassen en opnieuw gebruikt. In onze webshop vindt u een groot aantal verschillende soorten poetsdoeken. Voor het gemak hebben we ze onderverdeeld in zes verschillende categorieën: bonte poetslappen, bonte tricot poetslappen, witte poetslappen, witte tricot poetslappen, non wovendoeken en wegwerp poetsdoeken. 

Wegwerp poetsdoeken en non wovendoeken

Zoals u wellicht heeft opgemerkt zijn de wegwerp-poetsdoeken en non wovendoeken hier de vreemde eenden in de bijt. Ze kunnen namelijk slechts een maal worden gebruikt. De wegwerp-poetsdoeken worden geleverd in een baal en zijn zowel geschikt voor lichte als zwaardere werkzaamheden. Een zeer goed alternatief voor oude lompen. Deze specifieke doeken worden veel gebruikt in de zware industrie, denk hierbij aan de scheepvaart en automotive industrie. De doeken zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten met bijbehorende prijsklassen.

Poetslappen: kwaliteit

Voordat de poetslappen netjes bij u worden afgeleverd op maat gesneden, in een handige dispenserdoos, klaar voor gebruik; is er een heel productieproces aan vooraf gegaan. Het textiel waar de poetsdoeken van worden gemaakt wordt eerst gewassen en vervolgens in balen geperst. Daarna worden ze onderverdeeld in witte en bonte (gekleurde) poetslappen. Vervolgens vindt u er een nieuwe onderverdeling plaats op basis van kwaliteit: bonte tricot, bonte lappen, en badstof dik en dun. Dit geldt overigens ook voor de witte variant. Voordat de doeken gebruikt kunnen worden, dienen deze ontdaan te worden van knopen en ritsen. In ons assortiment vindt u ook doeken zonder naden en stiksel. Deze variant wordt voornamelijk gebruikt voor uit uitpoetsen van auto’s. Tot slot worden de poetsdoeken gesneden in een afmeting van 40 bij 40 cm.

Poetslappen: toepassing

Poetslappen kunnen grofweg gebruikt worden voor poetsen, afnemen, schoonmaken en opnemen ofwel absorberen. Waar de lappen voor dienen hangt af van de kwaliteit. Bonte poetslappen vinden bijvoorbeeld gretig aftrek in de zware industrie terwijl witte poetslappen meer geschikt wanneer men werkt met oplosmiddelen. Heeft u meer informatie nodig betreffende poetslappen? Welke poetslap u nodig heeft voor bepaalde werkzaamheden bijvoorbeeld. Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag op weg.

Poetsdoeken in een doos