Onze andere webshops

Uitgelegd: zo kunt u ramen streeploos schoon krijgen

maandag 6 juni 2022 | Geschatte leestijd: 4 minuten

Het is een van de vervelendste dingen die er zijn: u investeert tijd en moete in het lappen van de ramen en vervolgens blijven er strepen zichtbaar achter. Zo lijkt het wel alsof uw ramen helemaal niet zijn gewassen. We krijgen wel vaker vragen omtrent hoe ramen streeploos schoon te krijgen zijn. Hieronder leggen we het uit en geven we aan wat u nodig hebt om ramen streeploos schoon te krijgen. U zult merken dat ramen streeploos schoon krijgen helemaal niet zo moeilijk is als het lijkt.

Met de juiste producten ramen streeploos schoon krijgen

Begin altijd eerst met de binnenkant van uw raam. Neem er een krukje bij en plaats daarop een emmer met water. Indien u veel ramen te doen hebt, kiest u voor een grote bouwemmer met een hengsel.

In de emmer doet u lauwwarm water waaraan u een beetje detergent toevoegt. Er is keuze zat, maar kies voor een kwaliteitsvol product. Dat vermindert het risico op strepen. Een goede keuze is bijvoorbeeld Unger's Liquid, een product dat ontworpen is voor professionele glazenwassers. Dit product heeft een mengverhouding van 1:100. Aan tien liter water dient u met andere woorden 100 ml detergent toe te voegen. Indien u kiest voor een ander detergent, kan er een andere mengverhouding gelden. Raadpleeg altijd de instructies van de fabrikant voor meer informatie hieromtrent.

Binnenkant van de ramen streeploos schoon krijgen

Neem er een goede spons bij, bijvoorbeeld de sponzen Spontex Azella 82, en dompel de spons in het water. Knijp de spons een beetje uit en veeg eerst de omlijstingen van het raam schoon. Deze kunnen soms erg vuil zijn. Zorg ervoor dat de spons helemaal schoon is voordat u over het glas gaat. Ga dan van boven naar onderen met de spons over het glas.

Nu kunt u met behulp van een raamwisser het raam droogtrekken in brede horizontale bewegingen. We raden aan om te kiezen voor een goede raamwisser die ergonomisch is ontworpen. De Unger ErgoTec Ninja Raamwisser wordt vaak geprezen en is wat ons betreft een uitstekende keuze. Niet voor niets wordt deze raamwisser veelvuldig gebruikt door professionals.

Veeg tussendoor de raamwisser droog aan een schone microvezeldoek. Dat is hoe ramen streeploos schoon te krijgen zijn: met een droge en schone raamwisser. Veeg tot slot de omlijsting droog met behulp van een droge, niet-pluizende hydrofieldoek.

Buitenkant van de ramen streeploos schoon krijgen

U dient uiteraard niet alleen de binnenkant van de ramen streeploos schoon te krijgen. Vraagt u zich af hoe ramen streeploos schoonmaken langs de buitenkant mogelijk is? Lees dan zeker verder.

Begin eerst met het zand of het stof met een zachte borstel of een doek te verwijderen. Zo voorkomt u dat u krassen veroorzaakt. U kunt dit ook doen met behulp van een tuinslang. Verder verloopt langs de buitenkant ramen streeploos schoon krijgen op net dezelfde manier als langs de binnenkant ramen streeploos schoon krijgen. U gebruikt ook net dezelfde producten. Houd er wel rekening mee dat u uw kozijnen regelmatig dient te behandelen met een geschikt product. Welk product geschikt is, is afhankelijk van het type materiaal waar uw kozijnen van zijn gemaakt.

Hoe ramen streeploos schoonmaken: extra tips

Hierboven las u al hoe ramen streeploos schoon krijgen mogelijk is. Er zijn uiteraard nog andere manieren om ramen streeploos schoon te krijgen. U kunt bijvoorbeeld een chemische glasreiniger gebruiken. Een goede keuze is bijvoorbeeld de Tana Green Care Glass Cleaner. Wij raden dit product aan omdat het pH-neutraal is, goed voor het milieu is en tegelijkertijd ook nog eens zacht is voor de huid. Let wel altijd op met chemische glasreinigers, want sommige glasreinigers kunnen een vette waas achterlaten en zoiets werkt als een magneet op vuil. Wilt u uw ramen streeploos schoon krijgen? Dan raden we aan om enkel kwaliteitsproducten te gebruiken.

Verder kunt u enkel ramen streeploos schoon krijgen als u het niet doet wanneer de zon vol op de ramen schijnt. Het water droogt dan veel te snel op en dan blijven er gegarandeerd strepen achter. Doe het overigens ook niet als het vriest, want dan kunt u scheuren en barsten veroorzaken met het lauwe water op het ijskoude glas.