Onze andere webshops

Toilet en sanitairdispensers: keuzehulp

maandag 17 september 2018 | Geschatte leestijd: 3 minuten

Op zoek naar passende toilet- en sanitairdispensers voor uw toiletruimten? Er zijn tal van verschillende: toiletroldispensers of toiletrolhouders, vouwhanddoekdispensers, zeepdispensers en luchtverfrisserdispensers. Dit blog dient als een keuzehulp bij de aankoop van een dispenser. Er zijn verschillende factoren waar u rekening mee dient te houden. Hoe groot is uw onderneming, hoe vaak wordt het toilet gebruikt, hoe vaak wordt het toilet gecontroleerd en schoon gemaakt en natuurlijk spelen persoonlijke smaak en gebruiksvriendelijkheid ook een zeer belangrijke rol. 

Toiletdispensers: waar dient men rekening mee te houden

Bij de aankoop van een toiletpapierdispenser of toiletrolhouder is het vooral belangrijk rekening te houden met de frequentie van het toiletbezoek. Wat voor soort onderneming heeft u: een restaurant, publieke toiletruimte of wordt het toilet slechts sporadisch gebruikt. Heeft uw toilet een hoge traffic - wordt hij veel gebruikt - dan kiest men best voor een toiletpapierdispenser met een hoge capaciteit. Er zijn verschillende systemen om uit de kiezen: de traditionele toiletrolhouder, dit is natuurlijk het bekendste systeem onder de toiletroldispensers. Deze maakt gebruik van hetzelfde toiletpapier dat u in de supermarkt koopt. Er zijn systemen verkrijgbaar die plaats bieden aan één of aan twee rollen. Wij raden sowieso te kiezen voor een met twee rollen. Verder is er de keuze uit het coreless systeen. Dit systeem maakt gebruik van rollen zonder koker, dus past er meer papier op een rol. Daarnaast is er nog de jumoroldispenser. Deze is geschikt voor zeer drukke locaties. Enig nadeel is dat hier maar plek is voor één rol. Er is dus geen reserverol beschikbaar. Het buitenbeentje hier is de bulkpackdispenser. Deze werkt met toiletpapier dat niet op een rol zit, maar verpakt is als afzonderlijke velletjes. Dit is ietwat hygiënischer omdat de velletjes elkaar dus niet aanraken. Ook is het niet mogelijk dat de rol volledig wordt afgerold en de vloer volledig bedekt is met toiletpapier. Kinderen willen zich hier nog wel eens schuldig aan maken. 

Vouwhanddoekdispensers: verschillende mogelijkheden

We gaan er voor het gemak even vanuit dat uw keuze is gevallen op een vouwhanddoekdispenser. Een andere mogelijkheid is handendroger die werkt met warme lucht. Qua aanschaf is een handendroger natuurlijk duurder, maar deze wordt op de lange termijn terug verdient. Enig nadeel van een handendroger die werkt met warme lucht is dat de bacteriën de lucht in worden geblazen. Wellicht minder hygiënisch dan een vouwhanddoekdispenser. Er zijn drie soorten handdoekdispensers: Z-vouw, C-vouw en de multifold. De Z-vouw is de meest gangbare, maar in het gebruik maakt het weinig tot geen verschil welke u kiest.

Zeepdispensers: de beste optie 

Wat betreft de aankoop van een zeepdispenser en bijbehorende zeep dient men onderscheid tussen uw klanten en personeel. Uw personeel dient gebruik te maken van professionele handzeep, in veel gevallen is een desinfecterende handzeep de beste optie. In de voedingsindustrie dient deze in de meeste gevallen ook ongeparfumeerd te zijn. Voor uw klanten is dit een ander verhaal: de meeste mensen geven de voorkeur aan lekker ruikende zeep die een fris en schoon gevoel geeft. De meest voordelige optie in dit geval is een hervulbare handzeepdispenser. Deze kunt u zelf opvullen met een jerrycan handzeep. 

Luchtverfrisserdispensers: dispenser of spuitbus? 

Wat betreft de luchtverfrisser zijn er twee opties: kiest u voor een dispenser of een spuitbus? Voor het personeelstoilet geeft men vaak de voorkeur aan een spuitbus, terwijl men voor het toilet waar de klanten gebruik van maken vaker kiest voor een automatische dispenser. Ook esthetisch gezien is dit natuurlijk de beste optie.  

toilet