Onze andere webshops

Toegelicht: Spontex Azella, de bijzondere glazenwasserspons

dinsdag 23 maart 2021 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Spontex, actief in meer dan 85 verschillende landen, maakt al meer dan 80 jaar hoogwaardige schoonmaaktools. Vooral de Spontex spons wordt daarbij geprezen, terwijl professionele glazenwassers zwichten voor de uitmuntende kwaliteiten van de Spontex Azella. Omdat ook wij laaiend enthousiast zijn over de Spontex Azella hebben we beslist om er een eigen blog aan te wijden.

Sponzen voor particulieren en professionals

In de eerste plaats kunt u zich afvragen waarom de ene spons geschikt is voor thuisgebruik en de andere voor glazenwassers. Veel heeft in feite te maken met de bouw van zo'n spons. Een Spontex spons voor thuisgebruik is vaak net wat stugger en zwaarder, terwijl een Spontex spons voor professionals dan weer luchtiger en sterker is. Het voordeel van dit laatste is dat deze sponzen niet snel stuk gaan, ook niet wanneer ze keer op keer worden gebruikt om ramen en kozijnen schoon te maken. Het luchtiger karakter zorgt er dan weer voor dat er meer schuim kan worden opgenomen. Een spons voor professionals is dan wel net iets duurder, maar heeft zoveel voordelen dat glazenwassers terecht de professionele Spontex spons verkiezen. Een voorbeeld van zo'n populaire keuze is de Spontex Azella 86.

De Spontex Azella 86 is een 100% plantaardige spons die desondanks toch bestand is tegen bleek. Hierdoor kan de Spontex Azella 86 ook eenvoudig worden ontsmet. Het heeft een groot absorberend vermogen, ligt goed in de hand en is eenvoudig uit te knijpen. Na gebruik kan de Azella 86 ook gewoon machinaal worden gewassen op 90°C.

Spontex Azella: soorten en verschillen

De Spontex Azella is in uiteenlopende varianten te verkrijgen, zoals de Spontex Azella 86, de Spontex Azella 09 en de Spontex Azella 82. Het hoeft eigenlijk niet te verbazen dat dit enigszins verwarrend kan zijn. Ze lijken vaak sterk op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen.

De eerder aangehaalde Azella 86 is bijvoorbeeld een goede spons met een verhoogde torsieweerstand. Het kan heel goed tegen bleekwater en is goed bestand tegen scheuren. De Azella 82 is dan weer net iets kleiner en dikker. Het voordeel hiervan is dat het minder snel scheurt en dus ook geschikt is voor het ruigere werk. De Azella 09 spant wat dit betreft wel de kroon. Deze sponzen zijn namelijk nog dikker en steviger, terwijl ook hun absorptievermogen extreem hoog ligt. Hoewel er onderling zeker gelijkenissen zijn, bijvoorbeeld wat de biologische afbreekbaarheid betreft, heeft elke spons zijn eigen unieke kenmerken. Op hun productpagina's leest u hier meer over en ook onze klantendienst helpt u hierbij graag verder.