Onze andere webshops

PowerSterko: het bewijs dat afvalzakken ook duurzaam kunnen zijn

dinsdag 22 september 2020 | Geschatte leestijd: 3 minuten

In de schoonmaakbranche zijn de PowerSterko-afvalzakken al langer bekend. Dit voornamelijk door de kwaliteit van deze afvalzakken. De PowerSterko-afvalzakken hebben een hoge trek- en scheurweerstand en zijn dan ook geschikt voor professioneel gebruik. Wat veel mensen echter niet weten is dat PowerSterko een van de koplopers is als het om de circulaire economie gaat. Dat is het zowel met PowerSterko, de originele lijn afvalzakken o.b.v. nieuw plastic, als met PowerSterko Recycled Materials o.b.v. gerecycled plastic.

PowerSterko, de krachtigste afvalzak voor uw afvalbak

PowerSterko is een afvalzakkenmerk van de Koninklijke Paardekooper Group, het bedrijf achter onder meer de biologische Depa Biodore-disposables. De originele lijn PowerSterko bestaat nochtans uit afvalzakken die niet afkomstig zijn van gerecycled plastic. Deze vuilniszakken zijn onder andere vereist in de medische sector. De afvalzakken lijken in te gaan tegen het duurzaam gedachtegoed dat de Koninklijke Paardekooper Group met haar andere merken uitstraalt. Daarom doen ze bij PowerSterko al langer het nodige om de ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk te houden. Voor veel van hun afvalzakken is er bijvoorbeeld al een MVO-paspoort beschikbaar. Het is ook goed om te weten dat ze geavanceerde productiemethoden gebruiken om te besparen op materiaalgebruik, zonder aan de sterkte van de PowerSterko-afvalzak te raken.

Daarnaast ondersteunt PowerSterko initiatieven die een schone leefomgeving mogelijk willen maken. De PowerSterko No Time to Waste-afvalzakken worden dan ook gratis ter beschikking gesteld van lokale initiatieven tegen zwerfvuil. Ten slotte komen alle PowerSterko-afvalzakken in een FSC-gecertificeerde omverpakking.

PowerSterko Recycled Materials als ecologisch alternatief

Met PowerSterko Recycled Materials heeft PowerSterko recent een nieuwe generatie afvalzakken gelanceerd. Voor het eerst biedt PowerSterko toch gewoon afvalzakken aan die gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Deze zakken zijn gemaakt van in Europa verzameld plasticafval dat EuCertPlast-gecertificeerd is. Hierdoor zijn de afvalstromen te volgen en bent u 100% zeker dat het om gerecycled plastic gaat. Deze gerecyclede zakken worden vervolgens met behulp van co-extrusie gemaakt. Dat is een bijzondere techniek waarbij de afvalzakken laag per laag worden geproduceerd. Met maar liefst drie gerecyclede plasticlagen zijn deze afvalzakken dan ook extra stevig.

Voor PowerSterko hoeft het daar niet te stoppen. De Koninklijke Paardekooper Group heeft eerder al het Plastic Pact ondertekend. Hierdoor moet 35% van alle plasticproducten van de Koninklijke Paardekooper Group van gerecycled materiaal gemaakt zijn. Een plan waar ze al langer aan werken. Tegen 2024 moet bijvoorbeeld 95% van al hun afvalzakken geheel of grotendeels van gerecycled materiaal gemaakt zijn. Uiteraard volgen wij de situatie op de voet en breiden we zo nodig het aanbod uit.

Maak kennis met de PowerSterko Recycled Materials-afvalzakken

Met maar liefst 500 varianten heeft PowerSterko een heel compleet assortiment afvalzakken. PowerSterko Recycled Materials, de nieuwe generatie gerecyclede afvalzakken van PowerSterko, hebben wij alvast in ons assortiment opgenomen. Deze afvalzakken zijn net zo stevig als de klassieke PowerSterko-afvalzakken, maar die ijzersterke kwaliteit gaat nu ook samen met een beperkte milieubelasting. Het gaat onder andere om de afvalzakken met een dikte van 27 en 34 my en dit in verschillende afmetingen en kleuren.

Naast de PowerSterko Recycled Materials-afvalzakken vindt u bij ons nog een ruim aanbod met andere afvalzakken van merken als Van Der Windt en Komo. Dit gaat van containerzakken tot kleine pedaalemmerzakken. Bij 4UStore vindt u dan ook altijd een passende afvalzak. Ontdek het aanbod.